Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Photoshop sorusu

toggie

Öne çıkan mesajlar

Simdi iki tane sorum var.

1. Bi texte shadow verdim boyle buyuk bi shadow oldu iste, acısını da atıyorum 45 derece ayarladım. Sol alta dogru uzuyor yani shadowumuz. Baska bir text, ya da image layer'ın shadowunu baska bi acıda ayarlamak istedigimde digeri de o yonde degisiyor. Otomaitik olarak ayarlanmıs duzgun olsun diye sanırım, aynı dosyadaki tum layerların shadowu aynı yone bakmak zorunda. Bunu nasıl degistirebilirim.

2. Ucgen cizmek istiyorum, bunu da 3 tane line cizerek yapıyorm. ama yamuk cizgiler cok kotu gorunuyo pixelleri belli oluyor yani. Ama custom shape'ten arrow cizince uckenin yamuk kenarları line ile cizdigim gibi kotu gorunmuyor. Bunu nasıl halledebilirim.

Tesekkur.
Sosyal ağlarda paylaş

1- Açıyı seçtiğin yerde global light gibi birşey olması lazım. Eğer o seçiliyse, ki default seçilidir, gölgesi olan herşeye aynı açıdan ışık uygular. Yani o ticki kaldırıcan.

2- poligon veya illustrator

3- photoshop ve illustrator kurcalamış birinin fireworks öğrenmesi 10 dakika falan. web için epey kullanışlı, tavsiye ederim.

eöah zaten yazılmış şeyleri tekrar yazmışım..
Sosyal ağlarda paylaş

Golge olayini cozdun sanirim. Dedikleri gibi global light ile alakali. Ucgen işi ise şöyle oluyor:

Photoshop bildigin gibi pixel bazlı bir program. Yani vektörel çizim için pek kullanılmıyor. Photoshop'da vektörel çizimler pen tool ile yapılır. Custom shape ve line gibi ozellikleri vardir. Onlari kurcalayabilirsin ama yine de pek verimli sonuc alamayabilirsin.

O yuzden illustrator veya fireworks'e bir goz at derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...