Regalya Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Takılın gençler sevinin bare bu sefer olacak gibi :)
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 askerlik çıkıyore bir de mahkemelik olur bu tasarı belirli bir doğum yılı sonrasını kapsayacak şekilde düzenlenmeli, hani askerliği görece uzayacak olanların bedelli hakkı olmaz ama 6 aydan 9 aya da uzamaz uzamamalı askerliğin uzayacağı kesin olarak söylenseydi yüksek lisasnsdan önce askere gider gelirdim
Spyro Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ildeniz.. şaka maka 9 ay askerlik yapacan la =(..
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 demek ki arkada bir olaylar oluyor bunu konuyu da decoy olarak saldılar ortalığa. yapmadıkları şey değil mesela "türban yasa tasarısı meclise sunulacak" deyip sonra "ehere ehere şaka" çekmeleri
EharD Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 lanet olsun ya şerefsiz herifler.. Çalın insanların zamanını !
Red Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 bedelliyi bekliyorum inatla :) aralıkta gidicektim ama yine erteliyorum
demode Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ben ntvmsnbc ve cnnturk gibi sitelerde bunun ile ilgili haber görmedim sağlam bi kaynaktan gören var mı?
Ravensight Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 dün gece haberlerinde çıkan buydu işte, tv'de izledim http://forum.paticik.com/read.php?13,5091798,page=2#msg-5091907
Dartanian Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Okulun kaydı dondurup bedelli mi gitsem asd
demode Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 şu bedelli çıksın artık 10 yıl oldu ya
pinkporing Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 9 aya düşecek askeriye de aynı hazırlık içinde,90/3 tertipler bayramdan sonra alındı askere normal başlangıctan 20 gün sonrasına,ayrıca şu anda askerlik yaptığım yerde de 90/2 tertipler ana tim olarak geldi,normalde timler 3 tertipdi 2002 den beri,2002 den önce de 4 tertipmiş,yani askerlik düşmeden 1-2 ay önce 3 tertipler gelmiş,kışlalarda şimdiden bayram başladı,bence en az anayasa değişikliği kadar güzel birşey bu 9 ay,aslında 9 ay meselesi değil de,işi olan gücü olan ama bir diploması olmayan vatan evladı,15 ay yaparken,ileride kendine en azından diploması sayesinde iş bulabilme oranı diğerlerine oranla daha yüksek olan arkadaşların 5 ay yapması adaletsizliğin daniskasıydı bence,ayrıca kritik yerlere de çıkarılmıyordu kısa dönemler,merkezi yerlerde koğuşçu,yazıcı cart curt yapılarak 3-5 gün önceden de tezkere verilerek sözde askerlik yaptırtılıyordu,bu adaletsizlik kalkacak en azından,helal olsun ordu ya:D
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Ben de mi uğursuzluk var, 10 arkadaşımdan 7`si (üni mezunu hepsi) doğuya gitti, 5`i sınır.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 doktoraya askerlik hiç olmasın. o daha güzel bak.
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Katılıyorum kesinlikle. Ben bilimsel yayın yaparak yapıyorum vatan hizmetini. Kalem kılıçtan keskindi hani
pinkporing Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 iyi o zaman 6 senelik vergi levham var 4 çalışanım var,vergi levhası olanlarada olmasın,çocugu olanlara,gitmek istemeyenlere,çoban olanlara v.s v.s,ama sonra ağlamayın niye ırak gibi olduk falan diye :S çok sakat düşünceler bunlar
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 vergi levhası küt bişi.. işe yaramaz o. ama ya kalem? bak o kılıçtan bile keskin! post-doc yapanların evine de night vision goggles falan yollasınlar hatta. COD'un özel setlerinde mi veriyorlardı neydi... alamadık diye üzülmüştük o kadar.
pinkporing Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ahaha bırak o işleri,özgürlüğünü,o kalemi eline alabilmeyi sana başartabilmiş bir devlet için,70 senelik ortalama ömründen bir 9 ayını vereceksin ya seve seve ya da seve seve,bence sen seve seve yapmayı düşün :p
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 pinkporing said: 9 aya düşecek askeriye de aynı hazırlık içinde,90/3 tertipler bayramdan sonra alındı askere normal başlangıctan 20 gün sonrasına,ayrıca şu anda askerlik yaptığım yerde de 90/2 tertipler ana tim olarak geldi,normalde timler 3 tertipdi 2002 den beri,2002 den önce de 4 tertipmiş,yani askerlik düşmeden 1-2 ay önce 3 tertipler gelmiş,kışlalarda şimdiden bayram başladı,bence en az anayasa değişikliği kadar güzel birşey bu 9 ay,aslında 9 ay meselesi değil de,işi olan gücü olan ama bir diploması olmayan vatan evladı,15 ay yaparken,ileride kendine en azından diploması sayesinde iş bulabilme oranı diğerlerine oranla daha yüksek olan arkadaşların 5 ay yapması adaletsizliğin daniskasıydı bence,ayrıca kritik yerlere de çıkarılmıyordu kısa dönemler,merkezi yerlerde koğuşçu,yazıcı cart curt yapılarak 3-5 gün önceden de tezkere verilerek sözde askerlik yaptırtılıyordu,bu adaletsizlik kalkacak en azından,helal olsun ordu ya:D Saçmalamışsın
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 bari gidenleri muaf tutsalar, kazanılmış hak muhabbeti olsa. not: kısa dönem gidip, 9 aya uzamaması manasında.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 pinkporing said: ahaha bırak o işleri,özgürlüğünü,o kalemi eline alabilmeyi sana başartabilmiş bir devlet için,70 senelik ortalama ömründen bir 9 ayını vereceksin ya seve seve ya da seve seve,bence sen seve seve yapmayı düşün :p ah be keşke şu vatan borcu geyiğine girmeselerdi hiç.. inanın bana seneler önce "vatan borcu" hedelemesinin ilk kullanıldığı zaman gidip bunun kullanılmasını engellemiş olsak bu kadar sıkıntı olmayacaktı hani. cahilleri sürüklemek için söylenmiş bir söz öbeğinin sorgulayan insanlar üzerinde aynı etkiyi yaratmasını beklemek aşırı derecede komik. en başından "yasaların emrettiği şekilde yapılan zorunlu askerlik uygulaması" denilmeliydi. borç morç çok komik oluyor. birisi yapmadan yapmam lazım! her corç versene borç
hedegog Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 pinkporing said: 9 aya düşecek askeriye de aynı hazırlık içinde,90/3 tertipler bayramdan sonra alındı askere normal başlangıctan 20 gün sonrasına,ayrıca şu anda askerlik yaptığım yerde de 90/2 tertipler ana tim olarak geldi,normalde timler 3 tertipdi 2002 den beri,2002 den önce de 4 tertipmiş,yani askerlik düşmeden 1-2 ay önce 3 tertipler gelmiş,kışlalarda şimdiden bayram başladı,bence en az anayasa değişikliği kadar güzel birşey bu 9 ay,aslında 9 ay meselesi değil de,işi olan gücü olan ama bir diploması olmayan vatan evladı,15 ay yaparken,ileride kendine en azından diploması sayesinde iş bulabilme oranı diğerlerine oranla daha yüksek olan arkadaşların 5 ay yapması adaletsizliğin daniskasıydı bence,ayrıca kritik yerlere de çıkarılmıyordu kısa dönemler,merkezi yerlerde koğuşçu,yazıcı cart curt yapılarak 3-5 gün önceden de tezkere verilerek sözde askerlik yaptırtılıyordu,bu adaletsizlik kalkacak en azından,helal olsun ordu ya:D (tu)
pinkporing Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 vatan borcu=namus borcu,din borcu,veya aklına ne gelirse artık onun borcudur,aldığın diplomanın borcudur,hamaset yapıyo falan ayaklarına yatmayın şimdi burada,bu millet 5000 yıldır askerlik yaptığı için dünya devletleri kurdu,kurabildi,hiç kimseden utanmıyorsan bu vatan için kendini,hayatını,sağlığını bu ülke için mahveden mustafa kemallere,ne bileyim,sen o okulda okurken,hakkarinin dağlarında kahpe bir elden çıkan tanesi 1 lira etmeyen ama bir insan hayatını,tek gayesi,düşman ayağı basmasın bu toprağa diyen ahmetten,mehmetten utan,bu kadarmı dejenere oldunuz?şimdi yine duygu sömürüsü yapıyorsun,bilmem ne falan filan diye konuşacaksınız,adam olmak,hayatta söz sahibi olabilmeyi bir kağıt parçasına indirgeyen öss ci sistem zihniyetinde olanları kınıyorum şahsen,ve yuh diyorum
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 pinkporing said: 9 ay meselesi değil de,işi olan gücü olan ama bir diploması olmayan vatan evladı,15 ay yaparken,ileride kendine en azından diploması sayesinde iş bulabilme oranı diğerlerine oranla daha yüksek olan arkadaşların 5 ay yapması adaletsizliğin daniskasıydı bence,ayrıca kritik yerlere de çıkarılmıyordu kısa dönemler,merkezi yerlerde koğuşçu,yazıcı cart curt yapılarak 3-5 gün önceden de tezkere verilerek sözde askerlik yaptırtılıyordu,bu adaletsizlik kalkacak en azından,helal olsun ordu ya:D heee valla haksızlık adaletsizlik, birinin 4 senesi okullarda geciyo ne adam gibi calısabiliyo ne ekmek kazanabiliyo, öbürü rahat. bide üstüne 9 ay askerlik yapıcak, okula borcumu vardır, kredi borcumu vardır, ailesine para vermesimi gerekiyodur, iş bulmak icin yas sorunumu vardır belli değil. 9 ayın 3 ay onesi zaten hiçbisey yapamaz. gidicem dese ne zaman gidiceği belli değil miss gibi.
Öne çıkan mesajlar