reyou Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 genel anlamda araba bakimi ne sekilde oluyor? - Ne kadar zamanda bir yag degisir, tekerlek havalari kontrol edilir, cam temizliyeciler degisir, yikama yapilir vs.. vs.. yani mesela su andan itibaren 2 sene icerisinde sahip oldugunuz arabayi ne kadar zaman sonra hangi bakimdan ne kadar siklikla gecirirsiniz? yada en guzel yolu belli araliklarla bi oto tamir istasyonuna gidip parayi basip genel kontrol mu yaptirmak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 10 bin de bir yağını değiştiriyorum. Silecekler iz bırakmaya başlayınca ilgileniyorum Tekerlek havalarını haftada bir kontrol ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Yağına suyuna her sabah bakmak lazım. Üşenir insan gerçi ama hiçbişey olmaz bi anda bi aksilik çıkar birşey olur noliy lan diyemeden elinize alırsınız aracı sdf Lastik havalarını haftada bir benzinlikte bakabilirsin. Bozuk arazide kullandıktan sonra kontrol etmeni tavsiye ederim mesela. Silecek suyu falan kaputu açtığında bakarsın. Genelde kullanımdan dolayı değil de sıcak havalarda buharlaşmadan dolayı eksilir. Mümkün olduğu kadar kireçsiz su kullanmaya bak. Yoksa iletim hortumları ve başlıklar kireçlenip su vermemeye başlıyor. Cam suyuna belirli miktarda antifriz özellikli temizlik sularından koy. Şişelerinde yazıyor nasıl bi oranda koyacağın. Genel olarak en az haftada bi kez kaputu açıp kontrol edebileceğin şeylere göz atman lazım aslında. Varsa akü kapaklarını açıp içindeki elektroliti kontrol et. Kurşun plakaların biraz üstünde olması lazım seviyenin. Azalmışsa saf su ilave edeceksin. Hava filtresine bak, kirlenmişse kompresör ile temizle tozunu. Arada bir değiştir. Hava filtresi -özellikle dizel araçlarda- performansı inanılmaz etkileyen birşey. Arabaya her binişte önce bi dört lastiğe göz gezdir. Bi anormallik var mı diye bak. Yağ, yağ filtresi, yakıt filtresi, hava filtresi gibi elemanların değişim süreleri aracın kullanım klavuzunda belirtilir. Oradan takip edebilirsin onları da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 yeni arabalarda bunlara bakmaya gerek var mı? ışık mışık yanıyodur kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Yeni araçlarda genelde belirli kilometrelerde servis uyarısı verir. "Servis saatin geldi bi baktır" gibilerinden. Ama parçalar için pek bi ışık olduğunu düşünmüyorum. Yağlama sistemi ile ilgili sorunlarda yağ ışığı var ama ışığa mışığa güvenemem ben kontrol ederim sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 'kirlenince' yıkıyorum ben arabayı, 3-4 günde bir kaputu açıp bakarım ne var ne yok. Her binişimden önce şöyle bi etrafında dönerim arabanın, ne var ne yok lastikler de anormallik var mı ya da çizik cart curt var mı diye. Hangi araba olduğuna bağlı 10 bin ya da 25 bin gibi bir km.de bir götürüyoruz bakıma, hissedersin zaten extradan anormallik varsa arabada, hissedemezsen elbet uyarı ışıkları ya da bilgisayarı uyarı verir arabanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar