Theridone Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 merhabalar, aklımda uzun bi aradan sonra telefon alma düşüncesi var. çok sık telefon değiştiren birisi değilim. o yüzden bu aldığım da uzun süre elimde kalıcak. o yüzden iyi bi tavsiye almak istiyorum. var mıdır bu telefonlardan kullanan birisi? yada kullanmış yakını olanlar ? eksileri artıları nelerdir. nerde çıldırtır, nerde sevindirir mesela bu modeller? aklımda şunlar var: NOKIA N8 http://www.dndr.net/wp-content/uploads/2010/05/Nokia-N8_1.jpg özellikleri Genel Özellikler Ağırlık 135 Gr Genişlik 59.1 mm Yükseklik 113.5 mm Kalınlık 12.9 mm Şebeke frekansı GSM850 - GSM900 - GSM1800 - GSM1900 Titreşim Var Handsfree Var Bluetooth Var Sesle arama Var Ses kaydı Var Pil Tipi Li-Po Bekleme süresi 390 saat Konuşma süresi 12.5 saat Sar 1.020 W/Kg 3G Var Wireless LAN Var HSDPA Var Renkler Beyaz, Gri, Turuncu, Yeşil, Mavi Uçuş modu Var Bluetooth versiyon 3.0 Wireless versiyon 802.11 b/g/n USB Desteği Var GPS Var PDA Donanım Özellikleri İşlemci ARM 11 İşlemci hızı 680 MHz RAM 256 MB ROM 512 MB Ekran Kartı HW Ekran Özellikleri Renkli Ekran Var Renk Sayısı 16777216 Ekran Boyutları 3.5 inç Ekran Çözünürlüğü 360 x 640 px Dokunmatik ekran Var Ekstra ekran özellikleri Harekete duyarlı ekran Çizilmeye karşı dayanıklı ekran AMOLED ekran Kapasitif Ekran Var Multi-Touch Var Hafıza Özellikleri Telefon Hafızası 16 GB Harici Hafıza Yuvası Var Harici Hafıza Kartı Boyutu 2 GB Harici Hafıza Kartı Tipi microSD (TransFlash) Maksimum Hafıza Kartı Boyutu 32 GB Internet Özellikleri Wap Var Wap versiyonu WAP 2.0 Gprs Var Gprs slot 4+1/3+2 Gprs class 32 Hcsdcd Var XHTML Tarayıcı Var HTML tarayıcı Var E-posta okuyucu Var Edge Var Ekstra internet özellikleri Rss okuyucu Adobe Flash Lite desteği Css, Javascript destekli gelişmiş web taracıyısı VoIP, internet üzerinden ses aktarımı Push Mail desteği UPnP teknolojisi Facebook, YouTube, Twitter, GTalk Flickr, MySpace, Windows Messenger Anında mesajlaşma Var Multimedya Özellikleri Polifonik melodiler Var Mms Var Ekran koruyucu Var Java desteği Var Mp3 çalar Var Radyo çalar Var Dahili kamera Var Video Çekebilme Var Video Oynatabilme Var Oynatabildiği dosyalar MP3, AAC, AAC+, eAAC, WMA, WMV, MPEG4, WAV, Real Audio, Real Video, AMR, 3GP 2. Dahili Kamera Var Görüntülü telefon görüşmesi Var Eksta multimedya özellikleri Radyoda RDS desteği FM vericisi ile müziklerinizi yakındaki bir radyodan dinleyebilme N-Gage oyun modülü El yazısı tanıma 3D ses desteği Evrensel kulaklık çıkışı (3,5 mm) Track ID, Müzik dosyalarını tanıma özelliği Harekete duyarlı resim ve video izleme, internette gezinme Tam dolu batarya ile 50 saat müzik çalabilme Dolby Mobile ses teknolojisi Konuşan zil sesi tonları Video zil sesleri TV Çıkışı Var MobilTV Var Kamera Özellikleri Çözünürlük 12 MP Dijital Zoom 14X Flaş Var 2. Kamera özellikler 0.3 MP Ekstra kamera özellikleri Otomatik netleme, Self timer Çektiğiniz fotoğrafları blog hesabınıza direk gönderebilme imkanı Carl Zeiss mercek, Kırmızı göz düzeltme HD kalitesinde video kayıt Makro modu, Gece çekim modu, Sıralı çekim, Görüntü efektleri Yer Etiketleme: Yer bilgilerinin görüntülere otomatik olarak eklenmesi Xenon Flaş, Panoramik çekim Yüz tanıma teknolojisi Gülücük yakalama modu Video dijital zoom 3X Video kayıt formatı 3GP, MP4 Yazılım Özellikleri Kullanıcı profilleri Var Hesap makinesi Var Takvim Var Senkronizasyon Var İşletim sistemi Symbian İşletim Sistemi versiyon Symbian 3 Tema desteği Var Java Oyunlar Var Ekstra Uygulamalar Ofis uygulamaları PDF okuyucu RealOne Multimedya Oynatıcısı Resim ve Video düzenleme programı Gelişmiş adres rehberi Dosya yöneticisi 3 boyutlu oyunlar Microsoft Exchange ActiveSync Kronometre, Zaman Sayacı, Dünya Saatleri Not defteri, Birim çevirici, İş listesi Nokia Maps, Dijital Pusula Güç tasarruf modu Şarj cihazını prizden çekin uyarısı Aksesuarlar Şarj Aleti Var Data Kablosu Var Taşıma Kayışı Var Stereo Kulaklık Var Kalem Var Ekstra aksesuarlar HDMI Adaptör Kablosu CA-156, USB OTG Adaptör Kablosu CA-157 NOKIA X6 http://www.teknomag.com/media/gallery/4017/nokia-x6_01.jpg özellikleri: GENEL 3G Bant HSDPA 900 / 2100 2G Bant GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 Duyurulma 2009, 3. çeyrek Çıkış Tarihi Yakında Piyasada BOYUT Telefon Tipi Bar Tipi Ağırlık 122 g. Telefon Boyutu 111 x 51 x 13.8 mm GÖRÜNTÜ Ekran Ölçüleri 360 x 640 piksel, 3.2 inç Renk Derinliği 16M Ekran Tipi TFT kapasitif dokunmatik Proximity sensor for auto turn-off Accelerometer for auto-rotate Elyazısı Tanıma Çizilmeye dayanıklı ön yüzey ZİL SESİ Titreşim Var Melodi Tipi Polifonik, MP3 ÖZELLİKLER Bas-Konuş Yok WAP Var İşletim Sistemi Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5 Mesajlaşma SMS, MMS, E-Posta, IM Oyun Var Kamera 5 MP, 2592 x 1944 piksel, Carl Zeiss optik, otofokus, Çift LED flaş, video light Renk Seçenekleri Mavi üzeri Beyaz, Kırmızı üzeri Siyah HTML Tarayıcı Var Java MIDP 2.0 PIM Yok HAFIZA Hafıza Kartı Dahili Bellek 32GB storage, 128MB RAM VERİ TRANSFERİ GPRS Var HSCSD Var EDGE Var 3G Var WLAN Var USB Var Kızılötesi Yok Bluetooth Var Pop Var MULTİMEDYA MP3 Çalar Var FM Radyo Var WMV/RV/MP4/3GP video player TV çıkışı Döküman Görüntüleme (Word, Excel, PowerPoint) Fotoğraf editörü PİL Pil Tipi Standart Pil, Li-Ion 1320 mAh (BL-5J) Bekleme Süresi Maks. 401s (2G) / maks. 420s (3G) Konuşma Süresi Maks. 8s 30 dak (2G) / maks. 6s 10 dak (3G) Müzik çalma süresi: Maksimum 35 saat EK ÖZELLİKLER GPS Var Ses Kaydı Var Adres Defteri Var Alarm Var Ajanda Var Sesli Arama Var Eller Serbest Var Saat Var T9 Var sony ericsson vivaz pro http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/13/sony-ericsson-vivaz-pro-smartphone.jpg özellikleri: GENEL 3G Bant HSDPA 900 / 2100 - HSDPA 850 / 1900 / 2100 2G Bant GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 Duyurulma 2010, 1. çeyrek Çıkış Tarihi Yakında Piyasada BOYUT Telefon Tipi Kayan Kapak Ağırlık 117 g. Telefon Boyutu 109 x 52 x 15 mm GÖRÜNTÜ Ekran Ölçüleri 360 x 640 piksel, 3.2 inç Renk Derinliği 16M Ekran Tipi TFT Dokunmatik QWERTY Klavye Accelerometer sensor for Ul auto-rotate Çizilmeye karşı dayanıklı ön yüzey Turn-to-mute ve snoozing alarms ZİL SESİ Titreşim Var Melodi Tipi Polifonik, MP3 ÖZELLİKLER Bas-Konuş Yok WAP Var İşletim Sistemi Symbian Series 60, 5th edition Mesajlaşma SMS, MMS, E-Posta, Push E-Posta, IM Oyun Var Kamera 5 MP, 2560 x 1920 piksel, otofokus, LED flaş, touch focus, geo-tagging, yüz ve gülümseme algılama,video calling, viedo 720@24fps, continuous autofocus, videolight Renk Seçenekleri Beyaz, Siyah HTML Tarayıcı Var Java MIDP 2.1 PIM Yok HAFIZA Hafıza Kartı microSD (TransFlash) maks. 16 GB, 8GB kart dahil Dahili Bellek 75 MB CPU: 720 MHz, PowerVR SGX graphics VERİ TRANSFERİ GPRS Var HSCSD Var EDGE Var 3G Var WLAN Var USB Var Kızılötesi Yok Bluetooth Var Pop Yok MULTİMEDYA MP3 Çalar Var FM Radyo Var MP4/H.264/H.263 player Google Haritalar Facebook ve Twitter uygulamaları Youtube ve Picasa entegrasyonu TrackID müzik tanıma Tv çıkışı (VGA resolution) QuickOffice döküman okuma PİL Pil Tipi Standart Pil, Li-Ion 1200 mAh Bekleme Süresi Maks. 430s (2G) / maks. 440s (3G) Konuşma Süresi Maks. 12 s. 30 dak. (2G), Maks. 5 s. 10 dak. (3G) EK ÖZELLİKLER GPS Var Ses Kaydı Var Adres Defteri Var Alarm Var Ajanda Var Sesli Arama Yok Eller Serbest Var Saat Var T9 Var sadede gelecek olursak; SE'da HD video çekimi 5 MP camera entegre klavye Nokia N8'de 12 MP camera Xenon flash Dolby ses sistemi HD video özellikleri cezbetti beni. sizlerden de biraz öneri alayım diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 hardwareden ote isletim sistemleri ne bunnarin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 klavyeli telefonlar hoşuma gidiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 X6 da symbian I var. sonyde ne var bilmiyorum. ama N8 de symbian^3 var. baya övülüyo ve merak ediliyo bu telefon(henüz çıkmadı bildigim kadarıyla), özellikleri de süper. aralarında en iyisi N8 dir diyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 X6, kapasitif ekranlı ve iyi kameralı 5800'dır. Parasını kesinlikle hak etmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 1milyar verip çağın, dönemin telefonunu alamamak-101 ders notları olmuş bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 ha bunların dışında C serisi var bunlarda da symbian^3 olacaktı yanlış bilmiyosam. bu telefonları da tercih edebilirsin. symbian^3 baya sağlam gibi. ama ben olsam android tercih ederdim herhalde. opensource sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 dasaaa said: 1milyar verip çağın, dönemin telefonunu alamamak-101 ders notları olmuş bu. sakın bana çağın telefonu diyip iPhone 4 veya n900 diye gelme dinozor dasaaa :( edit: SE: Symbian Series 60, 5th edition N8: Symbian 3 X6: Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 abi sana nokia 1100 gerekiyor.. swh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 1 milyar olsaydı onu alırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 N8 ezer herşekilde dahili 16gb hafıza çok iyi birde, n8 ısıya duyarlı ekran olmıcak kendi kalemiyle geliyor; benim gibi iphone kullanamayan özürlüler için iyibi özellik:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 bu arada erikson 688 ne kral telefondu ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 yukarıdaki mantık dışı karşılaştırmayı anlayamadım yalnız. N8 eziyo aga digerlerini zaten? ama beklicen işte 2 ay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 lord_gorthaur said: N8 ezer herşekilde dahili 16gb hafıza çok iyi birde, n8 ısıya duyarlı ekran olmıcak kendi kalemiyle geliyor; benim gibi iphone kullanamayan özürlüler için iyibi özellik:) ısıya duyarlı ekran!?!!123foro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Esh said: yukarıdaki mantık dışı karşılaştırmayı anlayamadım yalnız. N8 eziyo aga digerlerini zaten? ama beklicen işte 2 ay abi benimki karşılaştırma değil zaten. hangisinin daha alınabilir olduğu. hani kullanan/performansından memnun olan, dayısı kullanmış, teyzesi kullanırken ölmüş birilerini arıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 n8'i ben de çok merak ediyorum 1k'nın altına düştükten sonra alabilirim de çok zaman geçmesi gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 bu devirde nokia alinir mi yea. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 n8'den baya umutlular ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 n8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 ben şahsen symbiandan soğudum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 iPhone hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 aquila said: bu devirde nokia alinir mi yea. +1 sony ericsson olayina hic girmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2010 nokia degilde symbianli telefon alinmaz bu devirde en azindan androidli bir telefon alinmali n8 felan yalan olacak yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ultraaslan a katıldım direk. iphone almıyorsan androidden şaşma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar