Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Silent Download.?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi ağalar; benim kıç kadar evim fındık kadar odam var. Bu odayı 10yaşında bi veletle ve elektrik süpürgesinden hallice bi desktopla paylaşıyorum. Sorun şu sürekli film.dizi.müzk. vs.vs. DL ediyorum ama pcyi acık bırakamıyorum ufaklık rahatsız oluyor uyuyamıyor(sabah okul vs.) ki haklı ben ondan fazla rahatsız oluyorum hele yazın sesin yanında acaip ısınıyor. Şimdi varmı olabilitesi bilmiorum ama. Böle bi router yada usb modem olsa. Bununda Usb girişi olsa ben torrentleri bi sticke atsam yada Harici Hdd ye bunu modeme taksamda sessiz sakin indirse ve biz aile saadetine kavuşsak? Varmı böle alet yada buna benzer fikri olan?

not: olmadı sanırım ucuz yollu Wirelesslı bi laptop alıp balkona falan koycam sanırım `,-)
Mesaj tarihi:
router o kadar bilgiyi nasıl işleyewcek ki. Gecede 1gb indirsen 1gb lik rounter lazım ki onu bağlayıp indirebilsin ki bu bile bana çok zor göründü. ethernet kablosunu uzatıp bilgisayarı başka odaya yada wc ye yerleştir geceleri =) Yada laptop alacağına makinenin elini yüzünü biraz düzeltsen sesi rahatsız etmeyecek düzeye indirgeyebilirsin.
Mesaj tarihi:
ufak nas'lardan alabilirsin tek disklik, tam istediğin gibi, ses falan sıfır aletlerde, bir sürü başka işe de yarıyo ayrıca.
falan http://www.qnap-tr.com/Nas_Server/Portatif_Masaustu/QNAP_TS-119/2/detay.aspx
Mesaj tarihi:
tek çözüm sessiz bilgisayar.
bir de şöyle bişe önerebilirim:
KVM denen cihazlar var, kasayı atıyosun bi yere, sonra kablolarla KVM cihazına bağlıyosun bunu. masanda sadece monitörün klavyen ve mouse un oluyor. rahat rahat takılıyosun. çok pahalı cihazlar değil bildiğim kadarıyla.
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

ufak nas'lardan alabilirsin tek disklik, tam istediğin gibi, ses falan sıfır aletlerde, bir sürü başka işe de yarıyo ayrıca.
falan http://www.qnap-tr.com/Nas_Server/Portatif_Masaustu/QNAP_TS-119/2/detay.aspx

Saol, İstediğim şeylerin fazlası bile var ciddi ii alet. De işte mlsf 650-700 arası bide Hdd takmak lazım buna saglam bi tane 750-800 e falan gelir. Acaba Ufak bi LapLup mu alsam yoksa böle bişeymi karar veremedim,beceremedim..
Mesaj tarihi:
LuNiZ said:

bir iddia ya gore, yeni asus adsl modemler torrent download yapabiliormus.

ben duydum sadece, dogrulugunu kontrol etmedim, bir arastir istersen.

hmm şuna bi kafa atim bakim dönerim tekrar faydamız olsun.
Mesaj tarihi:
kozalak said:

tek çözüm sessiz bilgisayar.
bir de şöyle bişe önerebilirim:
KVM denen cihazlar var, kasayı atıyosun bi yere, sonra kablolarla KVM cihazına bağlıyosun bunu. masanda sadece monitörün klavyen ve mouse un oluyor. rahat rahat takılıyosun. çok pahalı cihazlar değil bildiğim kadarıyla.

KVMoverIP cozumleri cok pahali oluyor da digerleri ucuz. da bence cok kasmasina gerek yok ya bunun icin kablo sorunu bas gosteriyor o zamanda.

bence en guzeli, sessiz fan taksin makinaya powersupply ve cpu uzerine, konu kapansin.
Mesaj tarihi:
kozalak said:

abi senin sorunun ses değil mi? harici hdd ile nası çözeceksin? o ses bilgisayarının fanlarından geliyordur.

Evet ses sorun tabikide ama ne kadar sessiz bi çözüm bulursam o derece iidir ve ayrıca koca 500w lık kasayı çalıştırmak durumunda kalmıycam. Kaldıki Multiübersüperslient çözümlerin içinde fan olduğu sürece bence pek iç açıcı olmuyor sonucta mekanik ses her zaman var zatem kasayla yastıgın arasında 1m yok göt kadar bi odadan bahsediorum görmek lazım `,-). Odada uykuya dalarken saat tiktakına bile dayanamıyan tipler vardırya heh işte onlardanım ben.
Mesaj tarihi:
Amonn said:

kozalak said:

abi senin sorunun ses değil mi? harici hdd ile nası çözeceksin? o ses bilgisayarının fanlarından geliyordur.

Evet ses sorun tabikide ama ne kadar sessiz bi çözüm bulursam o derece iidir ve ayrıca koca 500w lık kasayı çalıştırmak durumunda kalmıycam. Kaldıki Multiübersüperslient çözümlerin içinde fan olduğu sürece bence pek iç açıcı olmuyor sonucta mekanik ses her zaman var zatem kasayla yastıgın arasında 1m yok göt kadar bi odadan bahsediorum görmek lazım `,-). Odada uykuya dalarken saat tiktakına bile dayanamıyan tipler vardırya heh işte onlardanım ben.

e iyi de nas çözümü nasıl işini görecek onu anlamadım ben bu durumda. bunu da pc ye bağlaman gerekmiyor mu? dl için bilgisayarı kullanacaksın sonuçta?

o yüzden KVM önerdim sana. kasayı dışarı koyacaksın, monitör vs masanda duracak sessiz sesiz çalışacaksın işte.
bahsettiğim şey soğutma çözümü değil bu arada. kasayı dışarda koyacak yerin yoksa bilemem tabi ki.
Mesaj tarihi:
nas veya benim dediim zinbirtilarda bilgisayar ihtiyaci yok abi..
icindeki rom da embedded linux kosuyor, bunda bi torrent icin web client var, aciosun onu pc den, downloadlari seciyorsun. o basliyor indirmeye.

sonra pc i kapiyorsun, sonucta olay gece icin gerekli.

ama yukarida sorulan sorular karsisinda diyebilecegim hic bisey yok.

yani arkadasim saatin tiklamasi batiyosa, hdd nin tikirdamasi seni kanser eder. o kadar mekanik ses e takintiliysan, git banyoya salona biyere kur pc ni evde kullanma.. yada kucuk bisey al git onu evin baska bir yerinde acik birak,

netbook ideal bu durum icin, koy salona indirsin o gece sende pc ni kapali tut.
Mesaj tarihi:
O KADAR DELİRİYORRE Kİ FAN SESİNDEN dersen, nas alıp içine ssd takarsın falan :) ama sessiz bir hdd ve nas yeterli olur bence. en azından fan gürültüsünden kurtuluyorsun. ayrıca yanında birrr sürü özellik geliyo, cidden işine yarar yani. fiyatları ne kadar tam olarak bilmiyorum gerçi.
Mesaj tarihi:
Sorunumu hallettim gibi LiNUZ dediği gibi Asus'un Modem/router leri bu işi görüolar. 100-120tl civarında. Ufak bi Frimware güncellemsi gerekiyor bazılarına o kadar.
pc'yi kapat usb stick/Hdd tak zıbar yat.

http://www.asus.com.tr/ProductGroup2.aspx?PG_ID=d1ZYpgq6iBbAabG3
Mesaj tarihi:
Hemde ne Gözel olur. zaten Gaming Blaster die bi teknolojileri var switchliosun modunu o anda hangi uygulama Neti ne kdar yoğunlukla kullanıosa kullansın otomatik oyun için optimum bandı ayarıo max. performans la oynuosun diğer taraftan Download optimum hızda devam edio.
Hem diğer yandan Pcde bi uygulama acmıosun ram yemio vs.vs. gerci cok etkiler mi bilmem de, öyle işte.
  • Yeni Oluştur...