Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Referandum Sonuçları

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Nefr said:

evet oyu verenlerin cok buyuk cogunlugu maddelere evet oyu verdi, akpye degil. bunlarin arasinda benim de dahil oldugum bir grup aym ve hsyk duzenlemelerini de begenerek evet dedi, bir kismi onlara ragmen evet dedi, bir kismi sadece 12 eylul icin dedi vs... ama bu gruplardan hic kimsenin on kosulu 'akpye guvenmek' degildi

bu konuda sana katılmıyorum, etrafındaki evetçiler için dediğin geçerli olduğu için tüm Türkiye'deki evetçiler için de bu şekilde olduğu gibi bir yanılgı içerisindesin.
Sosyal ağlarda paylaş

valla silah zoru yoktu 12 eylulde, fisleme desen okeydi

demokratik rejim istiyorsa halk bi zahmet mucadele edicekti, her iktidari elinde tutana biat edersen "aman basimiza bi is gelmesin" diye veya "aman nemalanalim bizde" diye, onun adi pek demorkasi olmiyor

12 eylul anayasasina hayir diyen yiginla insan var, asil kahraman ve magdurlar onlar bu tabloda, hayir dedigi icin istanbuldan sirnaga surulmsu bir tarih hocam vardi benim, gene olsa gene hayir derdim ve giderdim sirnaga, ordaki cocuklarda bu milletin cocuklari bildigim birseyleri aktarabildiysem iyikide surmusler derdi kadincagiz

mucadele etmeden birsey kazanilmiyor, hayir deselerdi demorkasiye gecilmeseydi keske, o zaman belki yitirdiklerinin kiymetini anlar ve birseyleri kazanmak icin calisinca hediyeden cok daha kiymetli oldugunu kavrarlardi, ulkeyi geri goturen orda olan askeri darbe degil 12 eylul anayasasi ve getirdigi baskici sistemdir direk

YOK yerinde durudgu surecede kimse 12 eylulle yuzlestik diye gezmesin ortada, cok komik oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

YOK yerinde durudgu surecede kimse 12 eylulle yuzlestik diye gezmesin ortada, cok komik oluyor

Buna +1. Kenan Evren'i yargılamak dekoratif bir yuzleşme. İmajdan öte bir şey değil. Onca aydın geçinen insanın Kenan Evren konusunda gösterdiği baskıyı, YÖK konusunda da azimli ve tutarlı bir biçimde göstermeyişi üzücü. Asıl yapılması gereken çünkü 1980 darbesinin yıkıcı etkilerini ortadan kaldırmak, öç almak değil.

Amma velakin AKP YÖK'ü kaldırmak/değiştirmek gibi bir tutum sergilemediği durumda bu sebeplerle evet diyen insanların buna 1 hafta kızıp daha sonra da unutacağını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Partizanlık konusunda düşüncelerim de şöyle. Halkın bir bölümü zaten herşeyi anlayacak kapasitede değil veya uğraşmaya gücü yetmiyo. Onlar bakıyo mesela diyelim büyük dertlerinden biri başörtüsü; "bunu kim çözmeye çalıştı, AKP. Tamam o zaman ben AKP'yi desteklerim bunda." Bu mantıkla çalışarak oy veriyolar ki gayet anlaşılır ve o kadar da kötü birşey değil. Bu oy verenlerin asıl derdi ekonomi veya AKP'nin yanlış yaptığı birşey olsaydı oylarını değiştirirlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

valla silah zoru yoktu 12 eylulde, fisleme desen okeydi

demokratik rejim istiyorsa halk bi zahmet mucadele edicekti, her iktidari elinde tutana biat edersen "aman basimiza bi is gelmesin" diye veya "aman nemalanalim bizde" diye, onun adi pek demorkasi olmiyor

12 eylul anayasasina hayir diyen yiginla insan var, asil kahraman ve magdurlar onlar bu tabloda, hayir dedigi icin istanbuldan sirnaga surulmsu bir tarih hocam vardi benim, gene olsa gene hayir derdim ve giderdim sirnaga, ordaki cocuklarda bu milletin cocuklari bildigim birseyleri aktarabildiysem iyikide surmusler derdi kadincagiz

şu bold kısıma tamamen katılıyorum, zaten sıkça söylediğim bişeydir. ama "herşeyi göze alıp hayır deselerdi" demek de çok doğru değil. küçük bir riskten bahsetmiyoruz. tek başına olan bir insan daha rahat biçimde böyle bir riski göze alabilirken çoluğunun çocuğunun durumunu düşünen birsürü insan böyle bir riski göze alamayabilir.

bunun yanında birsürü insan da kenan evrene güvenerek oy verdi tabi. asla bunun tersini söylemiyorum. söylediğim şey hiç azımsanamayacak sayıda insanın istemediği halde evet vermesidir. böyle bir durumun olmadığını söyleyemeyiz herhalde?

said:
mucadele etmeden birsey kazanilmiyor, hayir deselerdi demorkasiye gecilmeseydi keske, o zaman belki yitirdiklerinin kiymetini anlar ve birseyleri kazanmak icin calisinca hediyeden cok daha kiymetli oldugunu kavrarlardi, ulkeyi geri goturen orda olan askeri darbe degil 12 eylul anayasasi ve getirdigi baskici sistemdir direk

bu konuda kararsızım. belki daha iyi olurdu belki daha kötü. dibe vurmak denen bir olay var. birisi suya batmaya başladığında batmaya devam eder, yükselmeye çalışsa da beceremez. yapacağı en iyi şey dibe yakınsa dibe vurmayı bekleyip dipten güç alarak sıçramasıdır. bilemiyorum, hayır çıkarttırıp tamamen dibe vurup daha köklü bir biçimde değişimin zemini hazırlanabilir miydi? önce de dediğim gibi belki evet belki hayır. ama şu an bunu yapsaydık keşke demenin çok da anlamı yok. yapmamışız bu olmuş. şimdiden sonra ne yaparız o önemli.

said:

bütün darbe anayasalarını atlayıp atatürk'ün anayasası baz alınarak yeni baştan bir anayasa yapılmalı. darbe ile yüzleşmek için sadece 82 anayasasıyla savaşmak yetmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

ABI ALLAH RAZI OLSUN YA.

bir insan mi anlmiyor diye deliriyorken sunu gordum, simdi facebook'a yardiriyordum ben de, abi su siteye girdim ve afakanlar basti bildigin.

http://www.yetmezamaevet.com

kufur edicem devam edersem, ne kadar bos, gosteristen baska isi olmayan insanlar bunlar ya.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi oldu gerci o suc duyurusu olayi

babamin generallige terfisini YAS dan birkac saat once sacma salak bir nedenle sirf 12 eyluldeki halka karsi yumusak tutumu yuzunden yakan beyefendide var o listede, gercekten yargilanirsa cidden dortkose olucam keyiften

gerci adam yuruyen cenaze olmus, yargilansa ne olur bu saatten sonra
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Viktor said:

ABI ALLAH RAZI OLSUN YA.

bir insan mi anlmiyor diye deliriyorken sunu gordum, simdi facebook'a yardiriyordum ben de, abi su siteye girdim ve afakanlar basti bildigin.

http://www.yetmezamaevet.com

kufur edicem devam edersem, ne kadar bos, gosteristen baska isi olmayan insanlar bunlar ya.

Yeni anayasayla kaldirilacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Sparkcaster said:

of nolur ahmet altan yazısı felan koyun bari yiğit bulut nedir

Buyur Sparkcaster senin istediğin gibi yazacak bir çok yazarı örneğin buradan okuyabilirsin. Benim koymama gerek yok http://www.cumhuriyet.com.tr/ :)

çok değil 2 sene önce ergenekondan kaçmak için teknelerde saklanan aydın doğanın damadı olması sebebiyle ortaya çıkmış birisinin ciddiye alınmaması için cumhuriyetten yazı koyulmasına gerek yok, zaten koyulsada bişey anlamıyo kimse
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

abi o degilde kilicdaroglunun oy kullanamamasi ne buyuk pottur yahu

adamin sucu degil sonucta, genel baska herif, ama bir allahin kulu da takip etmez mi abi bu isi. hadi etmedin, basina sizdirmayi nasil basardin daha ilk gunden, ne bileyim agir oldu

hayal kirikligi var biraz. genel afta arada olur oyle potlar demistim ama ustune de bu tuy dikti

kılıçdaroğlu fenerliymiş, hala referandum devam ediyor sanıyormuş ondan oy kullanmamış

bu kenan evrenin yargılanması tamamen bazı kişilerin ağızına bir parmak bal çalmak bence, bakın diyarbakırdaki ceza evini yıktıracaz, darbenin izlerini silecez, hak edenleri cezalandıracaz diyorlar ya onun göstergesi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...