Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En uzun kelime nedir ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ekşi sözlükten:

sonekli dillerde mantıklı olarak üstüste tekrar edilebilecek eklerle herzaman sonsuz harfli kelimeler üretilebilir. #1094884 nolu entride -mişcesine' ler üst üste söylenerek oluşturulan sonsuz harfli kelimede -miş, -ce, -si, -ne ekleri, yani dört ek anlamlıca sıralanmış. başka bir örnek vermek gerekirse, dört ekin anlamlıca yinelendiği -laştırıcı verilebilir.

bir renk: beyaz.
bu renge sahip hale gelmek: beyazlaşmak.
bir şeyi bu renge sahip hale getirmek: beyazlaştırmak.
bir şeyi bu renge sahip hale getirme işi: beyazlaştırı. (koşu gibi)
bir şeyi bu renge sahip hale getiren şey: beyazlaştırıcı.
bir şeyi bu renge sahip hale getiren şey haline gelmek: beyazlaştırıcılaşmak.
başka bir şeyi, bir şeyi bu renge sahip hale getiren şey haline getirmek: beyazlaştırıcıyaştırmak.
başka bir şeyi, bir şeyi bu renge sahip hale getiren şey haline getirme işi: beyazlaştırıcılaştırı.
başka bir şeyi, bir şeyi bu renge sahip hale getiren şey haline getiren, daha başka bir şey: beyazlaştırıcılaştırıcı.
başka bir şeyi, bir şeyi bu renge sahip hale getiren şey haline getiren, daha başka bir şey haline gelmek: beyazlaştırıcılaştırıcılaşmak.

bu durum gramer mantığınca sonsuza kadar gider. genel mantıkça nerede mantıksızlaştığını ise kestiremeyiz. örneğin bir arkadışımızın aşık olduğu kişiye "seninki" dersek, o kişinin de başka birine aşık olduğunu varsayıp ona da "seninkininki" dersek, ve dünya üzerindeki altı milyar insanın hiçbirinin birbirine aşık olmayıp herbirinin bir diğerine aşık olduğu acıklı bir durum varsayarsak, tanımlayacağımız son kişi için söyliyeceğimiz "seninkininkininkininkininkininki.........ninki" kelimesinde ard arda altı milyar adet gayet anlamlı -ninki kullanacağımız açıktır. arkadaşımızın kendisini imalı yoldan tanımlamak için ekliyeceğimiz altımilyarbirinci -ninki, ve hatta aşık olduğu kişiyi imalı yoldan tanımlamak için ekliyeceğimiz altımilyarikinci -ninki de hiç mantıksız olmayacaktır.

şu durumda "en uzun kelime" nin ya sonsuz harfli olduğu kabul edilmeli, yahut da tanımı yapılırken, tekrar edilen ekler konusunda yetkili merciilerce bir sınırlama getirilmelidir.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Mesaj tarihi:
bize cumhuriyet derlerdi:P[signature][hline]Ben:qçkpek eryjjdıasdads aasdgı
Ben:aırıjrııaısdısgnıeaıajafe aah imp saldırdı dur plasma gunumu çıkarıp yakam *cdğuv ciuv ciuv* voşsşsssss
blackice: hipnesin olm
Ben: ehe-ühüeheü
blackice: yarın sabah 11'de gidip değiştiricem doom cdsini
Ben:hass plasma bitti
Mesaj tarihi:
en uzun kelime Danca (yanlış mı? ingilizcesi Danish işte) da galiba....

türkçe anlamı da "2 kişinin birbirinin ne diyeceğini bilerek birbirine bakması fakat konuşmaması" idi galiba sanırsam 28 harfti....dur bakim karıştıriym biraz çıkar[signature][hline]RamsesII, 12 Ağustos 2004 23:29 tarihinde demiş ki:
Abi bu yeliz yeşilmeni ne yapacaksanız biliyor musunuz?Böyle bir yeri kaşındığında diliyle kaşıyacak insan onu...Böyle hiç ellettirmeden ona,sadece dilinle kaşıyacaksın
Mesaj tarihi:
konuyla pek alakali degil ancak Efecik'i Chemical'in ilk foruma geldigi zamanlarina benzetiyorum actigi topiclerden, attigi mesajlardan, bilmem Chemical ne der ama herhalde kisa bir zaman sonra Efe'de Chem gibi forumda yerini alir. Abartmamak ustune gitmemek lazim, degil mi? evet evet.
Mesaj tarihi:
ya bir dakka bu konunun son yazarında dom yazıyordu babacum yazdıktan sonra! ha? ne?[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
  • Yeni Oluştur...