Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hoparlörüm bozuldu.

Overseer

Öne çıkan mesajlar

Ya subwooferın yerini değiştireyim dedim. Kablo yumağını özenle çıkarıp wooferı taşıdım ve yeniden legoları birleştirdim. Ama front center hoparlörden artık ses gelmiyo. Daha doğrusu ölü gibi bi viyyk viyyk diye geliyo çok çok düşük bi volumede. Wooferdan hoparlöre giden kablolardan front centerla front righti değiştirdim hızlıca test etmek için. Bu sefer de diğer hoparlörden ses gelmedi. Yani hoparlörün kendisi ve kablosu çalışıyo. Jack input ve outputları yüzlerce kez kontrol ettim. Bu viyyak sesi şahsi düşünceme göre hoparlöre gelen outputtaki bi problemin alameti değil mi?

Şimdi garantisi falan da kalmadı bunun da. Asıl en nihayetinde sormak istediğim, subwooferı açsam beni ne kadar zorlu bişey bekliyo? Daha önce mp3 player falan tamir ettim kırılan komponentlerini falan değiştirdim hatta ama, o çok küçük ve kolaydı elektronik olarak. Ben bunu açsam o outputları tamir edebilir miyim beginner lehimleme skillerimle?
http://www.evsinemasi.com/resim/urunler/creative_gigaworks71-b.jpg
arkadaş şu.
Sosyal ağlarda paylaş

yok onlara baktım tekrar tekrar. driverı falan da silip tekrar yükledim değişen bişey olmadı. yani deneme/eleme yoluyla...

-ya ses kartı ile sw arasındaki center/subwoofer(aynı kablodan gidiyo) in ya da outunda veyahut kablosunda bişey var
-ya da sw center hoparlör outu bozuk

ihtimallerine kadar indirdim.

bi yerden kablo bulup deniycem, anakarta entegre ses kartı, 7.1 için 4 jak istiyo, creative ismine yaraşır şekilde ses kartından (kartta creative >.< )side ve rearı aynı jakta çıkarıyo ama woofera farklı jacklarla sokuyo. kabloyu da ona göre vermiş fitil oldum. bi daha 5 kuruşumu çin üretimi mallarına verirsem vursunlar beni kırieytiv.

edik: otomatik saçma sapan smiley
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...