Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IEM Türkiye Elemesini Kim Kazanır Anket ve Analiz


Oymanq

Öne çıkan mesajlar

Memphis: Wc3'te uzun süre eniyi orc oyuncusu olarak ünvan yapmış fakat venoma tokatlanmaktan bir türlü kurtulamamış memphis Sc2'ye hızlı bir giriş yaptı ve betadan beri kendini oldukça geliştird.Yüksek yüzdeli statsı , türkler arasında ilk olarak b.net top 200 listesine girmesi ve sc2 blogger düzenlediği 2 turnuvayıda kazanması sebebiyle şampiyonluğun en büyük adayı gözüküyor. Esl'nin haritaya özel turnuvalarından birinde (king of xel naga) yarı finale kadar ulaşıp arewe elenmeside iyi bir başarıydı. Artıları kadar eksileride olan memphis sağlam ve etkili taktikler bulmasına rağmen anlaşılır ve cheese yatkın oyun stiliyle rakipler tarafından şampiyonluk yolunda alt edilebilir.

Apm'side en fazla olan oyuncu diyemeyiz. Fakat taktiklerini disiplinli ve hatasız olarak uyguluyor. Sugosu kendisi için şöyle bir yorum yapmışlığı vardır " Memph'in microsu sağlam , adamın reaper'i hero gibi takılıyor."

Şampiyonluk ihtimali: % 16,50


Vendetta: Apm master olarak bilinen ve sc2turk.org sitesinin düzenlediği orjinal sc2 ödüllü turnuvayı kazanan vendetta sc2'nin betasındada bir çok ünlü oyuncuyu yenmişliği var. Betadaki iyi performansını officalda biraz düşürsede performans olarak üst düzey bir terran oyuncusu.


Rakibin stratejisini pek önemseyen ve kendi oyununu hükmettirmeye çalışan bir yapıda olması hem avantajına hem dezavantajına bir durum. Bu sebeple yenildiği bir rakibine tekrar üst üste yenilmesi en büyük dezavantajı.

Şampiyonluk ihtimali: % 15,25

SuGosu Öncelikle siz sc severlere Sugosu ne demek onu açıklayalım. Korece çok iyi/profesyonel oyuncu anlamına gelen 2 kelimenin Sugo ve Gosu'nun birleşiminden oluşmuştur. SoGosu gibi ironik manalarada çekilmişliği var. Sc1'de müthiş başarılı bir kariyeri olan SuGosu sc2ye aynı başarılı performansta başlayamadı. Fakat genlerinden gelen iyi macro yapma özelliği onu iyi oyuncular arasına soktu. Win yüzdesi çok iyi olmasada ve çok maç kaybediyor olsada ünlü bir boksörün dediği gibi " Bana en çok yere serilen boksör diyolar ama aynı zamanda en çok yerden kalkan boksörüm" sözü gibi 2 taraflı bakılabilecek bir oyuncudur.

Çok fazla maç atması , iyi macrosu ve stabil orderları ile bu turnuvadaki favorilerden. Fakat onunda eksikleri yok değil. Bazen hiç beklenmeyen oyunculara hiç beklenmeyen maçlar kaybedebiliyor.

Şampiyonluk ihtimali: % 13,75

Venom: Metal dünyasının sc2'deki elçisi , warcraft3'ün Türkiyedeki yegane şubesi şimdi starcraft 2 için kollarını sıvadı. Çok başarılı bir Türkiye wc3 kariyeri sonrası sc2'yede o güzel stratlarını ve imba yakınmalarını getirdi. Her türlü dezavantajı avantaja çeviren oyun tarzı ve sürekli ladder atmasıyla bu turnuvada şampiyonluğu yadırganmaması gereken bir oyuncu. Mükemmel scout timingleri ve rakiplerine göre hazır olması en büyük avantajı.


Gelelim dezavantajlarına. Wc3 teki gibi sabırlı oyun sc2de bazen çok ters tepebiliyor. Mesala rakibin mapi alması gibi. Ayrıca ırkım zayıf piskosu onun için bir dezvantajmı yoksa avantajmı orasını çözemedim çünkü bu bazı oyuncular için motivasyon kaynağıda olabiliyor.

Şampiyonluk ihtimali: % 11

Fevax Where are these zerg players maaaannn whats wrong with them!!! demek istiyorum ukala amerikalılar gibi. Ama biliyorum ki "hem ağlarım hem yenerim" diyor büyük ustad dimaga. Fevax betadan beri herkesin söz ettiği ve ladder tecrubesi oldukça yüksek olan bir zerg oyuncusu. Son zamanlarda fazla göz önünde olmasada sc2blogger turnuvasında 2kere finale kaldığını unutmayalım.

Zergin sc1dede sc2 gibi late game daha güçlendiği gerçeğini daha net kavrarsa çok rakibi mapten silebilir.

Şampiyonluk ihtimali: % 10,35

Darvin Binlerce kez kendime soruyorum neden , neden , neden!! Neden protossa geçtin darvin , biz seni sunkenlarınla sevdik. Biz seni muta harrasa gelip mutalarını kaybetmenle sevdik. Biz seni lurker harassınla , mass ling basmanla sevdik. Biz seni kazı kazı bitmediğin için sevdik.


Öhm bu kadar duygusallık yeter. Bu adam sc1 tarihinin en tehlikeli oyuncusuydu. Çünkü rakiplerinin piskolojisini bozarak yenerdi. Onla eşleşmek bile zulümdü. Şuan protossla kariyerini sürdürüyor. Betadan beri sürekli oynayan ve kasan bir oyuncu olmasına rağmen son zamanlarda pek görünmüyor. Pratik eksiği onun işini baya zorlayacaktır. Ama yapacağı cheesler damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Şampiyonluk ihtimali: % 9,15

Harris: Sc1 wcg Türkiye 2 .cisi ve sc1 türkiye geyik 1.cisi olarak tarihe damga vurmuş harrisin en büyük avantajı starcraft çok sevmesi. Betada fazla oyunu oynamadığı ve bilgisayarı windowsu zor yüklediği için şuan bir çok oyuncunun bana göre gerisinde kaldı. Son zamanlarda iyi ladder kasması seviye olarak onu yükseltti. Taktik ve maç atma eksiklerini giderirse ilginç şeyler yapabilir.

Moral motivasyon olarak maçtan maça çok değişkenlik gösteriyor. İstikrarı yakalarsa başarıyıda yakalayabilir.

Şampiyonluk ihtimali: %8,99

Novandaz Mayıs ayında betaya dahil olan novandaz eski bir wc oyuncusu. Sc2'de tam kendi oyun stiline uygun olan protossla başladı ve genelde proların taktiklerini hatasız uygulamasıyla kendisini çok geliştirdi. Vendettaya sc2turkorg turnuvasında tek lose'u aldırmış kişidir. Fakat combatlardaki micro eksikleri ve bazen dikkatsiz oyunu dezavantajıdır.



Şampiyonluk ihtimali: %3,40

Blood Betadaki puanı ve iyi performansıyla göz dolduran blood offical çok geç başladı ve buda ona büyük handikap getiriyor. Eğer cheeslere ve yeni taktiklere karşı hazırlıksız yakalanmassa dikkat çekici bir performans gösterebilir.


Şampiyonluk ihtimali: %2,50

FastJung Betada düzenlenen sc2turk.org'un ödüllü turnuvasında venomu eleyerek finale kalan ve 2.ci olan fastjung disiplinli ve sağlam rushlarıyla dikkat çekti. Bu turnuvada ne kadar yol aldığını hep birlikte göreceğiz.

Şampiyonluk ihtimali: %1,33

Spartacus Sürekli esl turnuvalarında boy gösteren ve ladderda 900u aşkın puanıyla sivrilmeye başlayan bir oyuncu. Süpriz yapma ihtimali mevcut.

Şampiyonluk ihtimali: %0,98

Diğer: % 6,8

bracket: http://www.esl.eu/tr/sc2/1on1/iemsc2/rankings/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla kısmetsizlikmi bilmedim adsl de calısma varmıs bizim bolgede geceleri düzelio gunduzleri bok gibi oluo, yani 2sn delay spike, cidden oynancak gibi deil, oynarken insanın butun sevki kacıo unite kaybetmesem bile, ins düzelir tabi
ama düzelmesse favorim fevax, eger sugosuya yenilmezse tabi, kimle final oynar? burası tam muamma, darvin olabilir harris olabilir vendetta nası oynuo hic bi fikrim yok.. taktiklerini calmayalım die oyunlarına almıo :p hic bilmiorum nası oynadıgını
ama fevax thor haric napcanı gayet iyi bilio, o yuzden terrana kolay kolay yenilmez, ha darvin gelirse zaten tossa karsı napcanı iyi bilio ama darvin ve sugosu ladderdaki tosslara benzemez ikiside ezber bozan cinsden :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar hepinizi vendetta hayran kulübümüze üye olmaya davet ediyorum. kendisi bu topraklarda yetişmiş tek gerçek profesyonel e-spor oyuncusudur.

bugüne kadar scII'ye getirdiği anlayış ve taktikler, sağda solda gosu diye izlediğiniz nicelerine ilham kaynağı olmuştur.

kıvrak zekası, üstün karakteri ile bizleri kendisine hayran bırakan bu arkadaşımıza, türk starcraft camiasını dünyada en iyi şekilde temsil ettiği için en azından hayran kulübüne üye olarak teşekkür edelim lütfen.

unutmayın! bunu, ona borçluyuz.

http://www.facebook.com/group.php?gid=128105793880260&v=app_2344061033&ref=ts#!/group.php?gid=128105793880260&v=wall&ref=ts
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...