reyou Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Tarihle ilgili bir konu ancak solede bi durum var, simdi bu baslik tarihle ilgili her turlu seyi icerebilecek, Siyasi tarih, pati tarihi (mesela gecen sene bugun acilan efsane bir topic gibi yada paticen birinin uye olus tarigi olabilir, birinin dogum gunu olabilir), Magazin tarihi (ne dedin sen caaaat gibi seyler) vs.. Bolece tarih bolumu biraz hareketlenmis olur. tabi buna bi format lazim, simdi o gunun tarigi ile ilgili post atacak olan arkadas; bold ile olayin olus tarigini ve ne oldugunu gun/ay/yil olarak atacak, an onemli kural tarihi olayinin gunu ile post attiginiz tarigin gunu ayni olmali :) ben basliyorum, dedigim gibi kategori onemli degil; 1 Eylul 1939 - Nazi Almanyasi Polonyayi isgal etti, II. Dunya savasi basladi.
Narstil Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Vikipedia danda ayrıntılı olarak bakabilirsin :)
reyou Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 olsun bunda paticik tarihi ve siyasi tarih disi seylerde olacak.
senko Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 2. dünya savaşının başlama sebebi almanyanın polonyayı işgal etmesi mi yoksa fransanın almanya ya savaş açması mı? bana ikincisi daha mantıklı geliyor, çünkü polonyayı işgal eden sadece almanya değildi rusya da girmişti öbür taraftan. bide bunlar girerken ingiltere sesini çıkarmamıştı pek. sonrada bi fransa atarlandı işte.
reyou Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 2 Eylul 1945 - Japonya II. Dunya Savasi teslim belgesini 2 Eylül 1945'de USS Missouri savaş gemisinde imzalanmıştır.
reyou Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 senko said: 2. dünya savaşının başlama sebebi almanyanın polonyayı işgal etmesi mi yoksa fransanın almanya ya savaş açması mı? bana ikincisi daha mantıklı geliyor, çünkü polonyayı işgal eden sadece almanya değildi rusya da girmişti öbür taraftan. bide bunlar girerken ingiltere sesini çıkarmamıştı pek. sonrada bi fransa atarlandı işte. aslinda bekleniyodu zaten bu, almanyada manyaq makine gucu var ama hammadde bulacak somurge elde edecek ulkesi yok, onlarda en zayif halka olan polonyadan basladi, fransada somurgelerini koruma derdinde almanyadan korkuyo kuzuyu kurda kaptirmak istemiyo. benim bildigim bu tabi, daha ayrintili/dogru bilen kisiler vardir elbet :)
senko Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 hatta efsaneye göre, bu 2.dünya savaşından hemen önce yapılan anlaşmada ingilterenin polonyayı almanya ve rusyanın paylaşmasına karşı çıkmadığı söylenir. Böyle bi hüküm yoktur tabii de, gizli kapaklı konuşmuş olabilirler. bide 1.dünya savaşından sonra bana da öyle anlaşma imzalatsalar bende girerdim savaşa gözüm kapalı. sevr'in yanında geçmese de versay'da çok ağır bi anlaşma.
reyou Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 7 Eylul 1979 - ESPN ilk kez kablo tv yayinini baslatti. SportsCenter yayinlanan ilk programdi.
Biotar Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Ana muhalefet lideri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı İsmet İnönü, "Sehpalar kurulursa nasıl işleyeceğini kimse bilemez" dedi. Demeç, Başbakan Adnan Menderes'in, "idam sehpalarında can verenlerden ders alsalar ya" açıklamasına yanıttı. (07/09/1958)
reyou Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 9 Eylül 1922 İzmir'in kurtuluşu yarim saatle kacirdik ama nese :)
reyou Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 13 Eylul 2004 - Oprah Winfrey (dünyanın en zengin eğlence sunucularindan biri) 19. sezon prömiyeri kutlamak için o anda studyoda bulunan 276 seyircinin tamamina yepyeni Pontiac G-6 verdi. kendisi su oluyor; http://static.cargurus.com/images/site/2008/12/27/11/58/2008_pontiac_g6-pic-13740.jpeg
Öne çıkan mesajlar