Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Faizi Nasıl Bilirdiniz?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

"Urgunta Wolfer" said:

İyi güzel ayetlerde gelmiş, Yalınız o ayetlerin hangisinde faiz dediğimiz şey işte şudur diye yazıyor? Faiz haramdır diyor. Ama faizin ne olduğunu açıklamıyor. O dönemde faiz diye kastedilen şeyin, tefecilerin para üzerinden insanların aldıklarından çok daha fazlaya borçlandırmaları olduğunu da azicik tarih araştımış olan insan görecektir..

Ben farklı bir mealden okuyorum şöyle geçiyor

30:39 Şunu unutmayın: Başkalarının mallarıyla artış sağlasın diye faize verdiğiniz para, zahiren fazlalaşsa da Allah’ın nezdinde artmaz. Ama Allah’ın rızasını arzulayarak verdiğiniz zekâtlar, O’nun nezdinde bereketlenir. İşte böyle yapanlar ödüllerini kat kat artırırlar.

Burada bir tanım var mesela. Başkalarının mallarıyla artış sağlama kriteri. Ayrıca faize para vermek diye bir olaydan bahsediliyor. Yani tefecilikte artış sağlasın diye faize para yatırma unsuru var mı mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

"Urgunta Wolfer" said:

İyi güzel ayetlerde gelmiş, Yalınız o ayetlerin hangisinde faiz dediğimiz şey işte şudur diye yazıyor? Faiz haramdır diyor. Ama faizin ne olduğunu açıklamıyor. O dönemde faiz diye kastedilen şeyin, tefecilerin para üzerinden insanların aldıklarından çok daha fazlaya borçlandırmaları olduğunu da azicik tarih araştımış olan insan görecektir..

Ben farklı bir mealden okuyorum şöyle geçiyor

30:39 Şunu unutmayın: Başkalarının mallarıyla artış sağlasın diye faize verdiğiniz para, zahiren fazlalaşsa da Allah’ın nezdinde artmaz. Ama Allah’ın rızasını arzulayarak verdiğiniz zekâtlar, O’nun nezdinde bereketlenir. İşte böyle yapanlar ödüllerini kat kat artırırlar.

Burada bir tanım var mesela. Başkalarının mallarıyla artış sağlama kriteri. Ayrıca faize para vermek diye bir olaydan bahsediliyor. Yani tefecilikte artış sağlasın diye faize para yatırma unsuru var mı mesela?

Başkalarının mallarını ipotek ettirek, onlara faizle artacak şekilde para verme olayına zaten tefecilik deniyor. Yani kendi paranı başkalarının malları üzerinden faize veriyorsun, ayette bunun yerine o kişiye faizle para vermek yerine sadaka verin deniyor. Ayetin tamamını okuyunca anlam karmaşası ortadan kalkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki peygamber veda hutbesinde ''Faiz haramdır, fakat borcun aslını ödemek gerekir, ne zulmediniz ne de zulma uğrayınız'' derken ne kastediyor.

Açıkca belli durumda işte ilk örnekte te söylediğim gibi, 5 yıl önce aldığın 2 milyar 5 yıl sonra o 2 milyar değildir. Kişiye faiz haramdır diyerek 5 yıl sonra iki milyar vermek zulmetmektir. Borcun aslını vermek değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

30:39 Şunu unutmayın: Başkalarının mallarıyla artış sağlasın diye faize verdiğiniz para, zahiren fazlalaşsa da Allah’ın nezdinde artmaz.
bu ne abi, sonra parayı allaha mı vericez? faizini kabul etmicek mi verince?

gayet açık. paran varsa mala ortak olursun, senin malındaki artış ya da düşüşe göre paran değerlenir.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

30:39 Şunu unutmayın: Başkalarının mallarıyla artış sağlasın diye faize verdiğiniz para, zahiren fazlalaşsa da Allah�ın nezdinde artmaz.

bu ne abi, sonra parayı allaha mı vericez? faizini kabul etmicek mi verince?

ayetin devamı var

30:39 - İnsanların malları içinde artsın diye verdiğiniz faiz, Allah yanında artmaz. Allah'ın rızasını dileyerek verdiğiniz zekata gelince, işte onlar, malları kat kat artmış olanlardır.

faizle,zekatı kıyaslamıs.Allah ın katında ikisinin durumunun ne oldugu acıklanmıs.
Sosyal ağlarda paylaş

abi faiz haksız kazanctır,insan faizle maddi acıdan zenginlesir.

Allah da dio ki benim katımda paranın pulun degeri yok,ama benim rızamı gözeterek zekat verirseniz onun degeri benim yanımda kat kat artmıs olur yani double,triple sevap kazanırsınız.

@vargath kafa yormamak deyip gecmeyin abi,böle diye diye insanları dinden uzaklastırıp piyasa da ne oldugu belli olmayan adamlar türüyor,gercekle alakası olmayan seylerle fetva verip insanları yanlıs yola sürüklüyorlar.bu yüzden cok okuyup arastırıcaksın abicim ilk emri ''oku'' olan bi dinin mensuplarının okumaması,kur an la ilgili kafa yormaması büyük talihsizliktirdir.

bu kitabı mezarlık kitabı haline getirdiler,icinde yazanı bilmeden,anlamadan okuyup durduk yıllarca.
1400 yıldır abdest almayı,namazın nasıl kılınacagını belirleyemedik.
hani bi geyik vardır millet aya cıktı biz dinle ugrasıyoruz.
iste bütün olay burada,Allah kur an da ''aklını kullanmayanların üzerine pislik atarım.'' diyerek aklını kullanmanın ne kadar önemli oldugunu belirtiyor biz ise falanca hoca bunu demis,falanca hoca böle fetva vermis,falanca hoca bu kutsal su kutsal demis.böle diyerek insanları aklını kullanmaktan alıkoyup gericilige,yobazlıga ittiler.
iste dünya üzerinde müslüman toplumların hali ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılanları okumadım ama Türkiye'deki bütün islami bankalar her cm karesine kadar faize batmıştır. İslami bir bankada kar ya da zarara ortak olursunuz, en basit anlatımı budur. Ama dikkat ederseniz aldığınız kar payı her zaman diğer bankaların verdiği faiz kadardır. Hiç zarar etmez mi bunlar ya :)
Eğer faizsiz bankacılık benim için önemli diyorsan, bu işin merkezi ve hakkıyla yapıldığı yer İngiltere'dir. Oraya gitmek lazım. Dünyada bir numaralar. Dünyanın her yerinden özellikle arap bölgesinden deli gibi para çekiyorlar. Diyeceğim budur.
Sosyal ağlarda paylaş

aklima basbakanin yesilsermayezedeleri fircalamasi geldi

"kar payi adi altinda faiz yerken iyiydide batincami kotu oldu" gibi bisey demisti, orda alkisladim bak

hristiyanlarin farki su, adamin kitabinda dunay duzdur yaziyor manyak degilse sallamiyor kendi bildigi sekil inanmaya devam ediyor

bizimkiler ise limitleri zorluyorlar bagnazlik konusunda, birak iste din nasi yaparsan yap madem inaniyorsun "vay duzene uyup haram para yedin" diye gunah yazmaz sana allah, faizin adina karpayi diyip yutturmak bildigin sarlatanlik
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...