Crysis Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 arkadaşlar lisede son senem malum bu sene össye giriyorum, sayısalcıyım, nasıl bir çalışma yolu izleyeyim öss tecrübesi olan arkadaşlara sormak istiyorum bir de istediğim belli bir bölüm, üniversite yok, ya tıp ya da mühendislik okuyacağım tıp garanti geliyor ama 10 yıl tıp okumak TUS sınavına falan hazırlanmak fikri açıkçası bana korkunç geliyor en iyi mühendislik bölümleri ve bu bölümlerin okunacağı başlıca okullar, bu okullardan başarılı bir şekilde mezun olunması durumunda bir işe girebilme ihtimali, girilirse ilk girildiğinde ve iş hayatında da başarılı olunursa 10 sene sonra alınabilecek maaş miktarı nedir mesela bazılarında özel okulda okumak en iyi devlet üniversitesinde okumaktan iyi gibi bir mentalite var, bu ne kadar doğru? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 koç,sabancı, bilginin sözel bölümleri veya yeditepenin dişçiliğinde okursan doğru. son cümleye bakarak yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Crysis said: arkadaşlar lisede son senem malum bu sene össye giriyorum, sayısalcıyım, nasıl bir çalışma yolu izleyeyim öss tecrübesi olan arkadaşlara sormak istiyorum 31 i kıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 kazandırdığı para önemli değil, gönlünden ne geçiyorsa onu ol örnek fahişelikte de iyi para var ama mutsuz olursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Hem hayat kadını olursan kolay kolay daire de bulamazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 şimdi hepsini okudum. tıp diyorsan devlet daha iyi tabiki ama diğerleri için eğer maddi durumun yeterliyse, dikkatim dağılmaz kasarım diyorsan koç veya sabancı çok iyi okullar. Koçtan sabancıdan mezun olan iyi bir öğrencinin iş bulamaması veya istediği yüksek lisans programına kabul edilmemesi pek mümkün değil. Tabi olay sende bitiyor yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crysis Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 kazandırdığı para iyi değilse pek mutlu olamam, esas hedefim para kazanmak edit: en iyi para da kadın doğumda heralde ama tıp çok gözümü korkutuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 biz burda liselileri pek sevmeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 ahanda liseli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 odtü inşaat oku çıkınca en cok parayı kazanacagın yerlerden biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 o zaman silah veya uyuşturucu işine girmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 para kazanıcam ama illa legal yoldan diyorsan iyi bir okulda ekonomi oku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crysis Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 ekonomi oku parayı borsadan vur mu diyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 para kazanmak istiyosan okumana gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 hayır demiyorum, ama istersen vurabilirsin. Ekonomi okuyunca para kazanacak fikirleri daha kolay yaratıyorsun. Olay borsa öğreneyim de gireyim iyi para varmış değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crysis Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 bi arkadaş da aynı mentaliteyle istatistik okumamı önermişti ama şimdi ben ekonomi istatistik falan okuyup ahanda elektronikte ne bileyim kablo işi falan yapan şöyle böyle yapan iyi kazanıyomuş hadi girip bi de elektronik okuyayım mı diyeceğim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 öss hazırlık dershanesi aç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Bilgisayarı kapat, ailen alsın götürsün senin bilemeyeceğin ulaşamayacağın bir yerde dursun. Gerek yok dersen, her gün 14-15 saat boyunca dışardaysanız zaten parasal durumunuz iyi demektir, bu da 300 den fazla puan yapmayı gerektirmez paşalar gibi burslu okursun. Çoğu üniversitenin %50 bursu 4 milyar falan tutuyor yılda. Durumum iyi olsaydı LYS puanlarımla girebilirdim mesela. MF alanındasın galiba, çok iyi. Seçeceğin alan da belliyse buradan kim o alandan üniye yerleşmişse onu dinleyeceksin. Bu kadar, gerisi burssuz 400 puan ve üstü yapmana bakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crysis Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 ben en iyi mühendislik bölümünü en iyi üniversitede okumak istiyorum, ona göre bir tavsiye verebilir misiniz edit: özel ünilerde okumayı burslu da olsa istemiyorum, ama devletle arasında çok fark varsa zorunlu okuyabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Tıpa para için gireceksen hiç girme, sürünürsün, işkence çekersin. Güzel bir mühendisliğe gir paranı kazanırsın merak etme. edit: en iyi mühendislik diye birşey yok, araştırıp hoşuna gideni seçeceksin. En iyi üniversite dersen boğaziçi, koç, sabancı, odtü, bunlar güzeldir işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crysis Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 benim nefretim tıpa karşı her mühendisliği okurum hepsini severim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 nefret ettiğin şeyden neden bahsediyoruz o zaman? tavsiye de otur eşşek gibi çalış, çok gizemli bi durum yok. gizli bi başarı formülü filan arama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 ne yaparsan yap işi araştırıp herkesin yapmadıklarını, yeni teknikleri vb. yapacaksın ki para kazanasın. bir işte araştırma, kendini geliştirme, denenmemişi denemek için de o işi sevmen gerek. o yüzden öncelikle seni heveslendiren "endüstriyel tasarım" "mimarlık" vb bişeyler varsa durma onlara kas. ülke mühendis kaynıyor. bir de bence meslek seçiminde şuna dikkat edilmeli: sen şu söyleyeceğim iki grup arasında hangisisin, nasıl bir çalışansın? birinci grup kendi başına hedefler koyan gazlanan azimlenen insanlar, sınav, okul vb gibi işler bitsin hayata atılayım diyenler. yapacakları iş belirgin olmayanlar. ikinci grup önlerindeki engeller belirli olanlar; örneğin yasayla tanımlanmış işler, doktorluk avukatlık muhasebe vb. bir noktaya kadar sürekli tamamlaman gereken stajlar, yeterlilik sınavları vb olan meslekler, önündeki hedef hep belirli, tustan yüksek puan almak, müşavirlik sınavını geçmek vb. ben açıkçası üni sınavına bakıyorum da şimdi, ne kolaymış. yapabildiğin kadar puan yap gibi çok belirgin bir hedef var. oysa şimdi end. mühendislik bitirdim ne alanda hangi yönde gelişeceğim konusunda en ufak fikrim yok. bardakta mısır zinciri de kurabilirim, fabrikada zaman etüdü de yapabilirim, banka müfettişlik sınavlarına da girebilirim. ama bu meslekle alakalı değil karakterle alakalı, kimi akradaşlarım çatır çatır istedikleri yolda gidiyorlar, çünkü istedikleri bir yol var, onu kafalarında çizmişler. benim gibi kolay çizemiyorsan tıp oku derim, "türkiyenin en iyi beyin cerrahı olacağım" falan diyebilirsin belki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crysis Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 şimdi tıpın da o kolaylığı var gideceğin yol sabit mühendislik içinse hangi bölümü okuyayım onu bilmiyorum insanlara soruyorum, kendini geliştirmek diyosun ama nasıl geliştiricem geliştirmek için hangi yoldan gidicem koskoca bir soru işareti, o kulvarda birilerinin yol göstermesi lazım yoksa tıp yerine mühendislik seçmek çok büyük risk edit: şimdi ben üniden iyi bir ortalamayla sıralamayla mezun olsam gidip adamakıllı bi master yapsam geri kalan insanlardan ciddi bir farkım olucak mı 2 milyar yerine 5 milyarla işe başlayabilecek miyim mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 okulunu bitir hobi olarak yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar