Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin

Teknik bilgi vermeye devam edeyim öyle ise:

bu fotoğrafı favori ekipman d90+tokina 11-16mm lens tripod suz çektim. CPL filtre takılı idi.

Shutter Speed:1/100 second (tripod olmadıgından 1/100 yeterli hızı sağladı)
Aperture:F/10.0 (f/10 ile önden arkaya netlik sağlandı)
Focal Length:11 mm (11mm süper geniş açı ile ki aslında 16.5mm olan açı ise kompozisyon için kamerayı aşağıya doğru eğerek çimenleri ve alan derinliğini vurgulamama yardımcı oldu)
ISO Speed:320 (daha düşük ISO seçebilirdim lakin shutter speed biraz yüksek tutmak istediğimden ISO azcık yükselttim. D90 da 320 belirgin bir gren oluşturmuyor)

Peki zemin net iken gökyüzü nası bulutlu duruyor? Neden bulutlar aşırı parlak olmadı?
Bunu önlemek için eğer tripod varsa aynı pozu iki kere çekiyorsunuz. İlkinde spot metering ile gökyüzü ve ikincisinde 3d color matrix ile focal distance hesaplayarak tercihen lense en yakın noktanın ekranda görülen 1/5 ine odaklanıyorsunuz.

Sonra bu iki fotoğrafı photoshop da birleştirip güzel bir fotoğraf elde ediyorsunuz. (gökyüzü için layer mask ile parlak fotoğrafın gökyüzünü silerek)

veya tripod yok ve 2 foto cekme sansınız yoksa ki ben öyle yaptım. bir RAW formatta foto çekip gökyüzünü de nispeten tamamen parlak olmadan fotoğraflıyorsunuz. sonra raw işleme programında açarak exp compensation ve level ile oynayarak bulutları ortaya cıkarıp 2 fotoraf elde edip aynı islemi uyguluyorsunuz.

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Agaci alsaymisim kadraja daha iyi olurmus haklisin. Tam hatirlayamiyorum ama belki fotografta olmasini istemedigim bir unsur olabilir agacin govdesinin orda.

Bu aralar fena sardim PS'e. Ayrica butun fotolar RAW formatta 2 haftadir bitiremedim 3 gunluk tatil fotolarini editlemeyi..
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Caernarfon kalesi. Bu kale zamanında Galler'de bütün suçluların getirilip kellesinin vurulduğu bir yer. O yüzden genelde korkulan bir şehirmiş. Kale devasa. Ben deniz kenarı tarafından bir fotoğraf çektim.

Fotoğraflar gerçekten güzel genel olarak ama bir şey söylemek istiyorum, mesela kaledeki bayrağın bir kısmı yok karede. Böyle olunca fotoğrafa bakarken daralıyorum ben. Sanki kırpılıp sıkıştırılmış etkisi yaratıyor.

Aynı şey eksik olduğunu düşündüğüm her kompozisyonda oluyor gerçi ama böyle küçük ayrıntılar kalınca daha da yoğun oluyor yanlışlık hissi.

Belki ancak bu şekilde sığıyordu kadraja ama o tip detayları bir şekilde kareye almak gerekmez mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Makro olayına baslayalı cok olmadı o yuzden her seferinde yeni bir şeyler öğreniyorum. Onun dısında kale, bina, köprü vb çekimlerinde daha fazla tecrübem var o yüzden biraz daha oturmuş olabilir o fotoğraflar.

Flickr yedekleme olayı iyiymiş aslında. Kullanabilirim de şimdi onları upload etmek cok uzun sürer. Yani bir çekime gittiğimde 8gb foto ile dönüyorum geri. Baglantımı epey meşgul eder o yedekleme. Uyurken pc acık bırakma şansım yok ki uyurken upload edeyim.

Onun yerine suan 1 tane 7200 rpm 1 tb ve 3 tane de usb kablodan güç alan 5400 rpm 500gb lık hdd var onlara yedekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...