Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 30, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2011 Caernarfon kalesi. Bu kale zamanında Galler'de bütün suçluların getirilip kellesinin vurulduğu bir yer. O yüzden genelde korkulan bir şehirmiş. Kale devasa. Ben deniz kenarı tarafından bir fotoğraf çektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2011 çok güzel fotoğraflar var da genel olarak... altına basit bi şekilde teknik olarak bilgi verirsen daha yararlı olur ilgilenenler için.. çok az fotoğrafta böyle birşey yapmışsn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Teknik bilgi vermeye devam edeyim öyle ise: bu fotoğrafı favori ekipman d90+tokina 11-16mm lens tripod suz çektim. CPL filtre takılı idi. Shutter Speed:1/100 second (tripod olmadıgından 1/100 yeterli hızı sağladı)Aperture:F/10.0 (f/10 ile önden arkaya netlik sağlandı)Focal Length:11 mm (11mm süper geniş açı ile ki aslında 16.5mm olan açı ise kompozisyon için kamerayı aşağıya doğru eğerek çimenleri ve alan derinliğini vurgulamama yardımcı oldu)ISO Speed:320 (daha düşük ISO seçebilirdim lakin shutter speed biraz yüksek tutmak istediğimden ISO azcık yükselttim. D90 da 320 belirgin bir gren oluşturmuyor) Peki zemin net iken gökyüzü nası bulutlu duruyor? Neden bulutlar aşırı parlak olmadı? Bunu önlemek için eğer tripod varsa aynı pozu iki kere çekiyorsunuz. İlkinde spot metering ile gökyüzü ve ikincisinde 3d color matrix ile focal distance hesaplayarak tercihen lense en yakın noktanın ekranda görülen 1/5 ine odaklanıyorsunuz. Sonra bu iki fotoğrafı photoshop da birleştirip güzel bir fotoğraf elde ediyorsunuz. (gökyüzü için layer mask ile parlak fotoğrafın gökyüzünü silerek) veya tripod yok ve 2 foto cekme sansınız yoksa ki ben öyle yaptım. bir RAW formatta foto çekip gökyüzünü de nispeten tamamen parlak olmadan fotoğraflıyorsunuz. sonra raw işleme programında açarak exp compensation ve level ile oynayarak bulutları ortaya cıkarıp 2 fotoraf elde edip aynı islemi uyguluyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Shutter Speed:1/250 second Aperture:F/10.0 Focal Length:11 mm ISO Speed:320 kompozisyondaki 1/3 kuralını ihlal ederek zevke geldiğim bir poz bu. %50 kara %50 gökyüzü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Pek guzel fotograflar,keyifli bir gezi olmus sanırım :) Climbing... olan fotografta ahh o guzelim agacı kadraja tam dahil edeymissin dedim gorunce.Oyle guzel manzara agacsız olur mu :) Sato olan fotografı da cok sevdim.Cok iyi kadrajlamıssın,eline saglık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 castle ve cityscape çok güzel olmuş. eline sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Agaci alsaymisim kadraja daha iyi olurmus haklisin. Tam hatirlayamiyorum ama belki fotografta olmasini istemedigim bir unsur olabilir agacin govdesinin orda. Bu aralar fena sardim PS'e. Ayrica butun fotolar RAW formatta 2 haftadir bitiremedim 3 gunluk tatil fotolarini editlemeyi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Evet yanında belki kadrajı olumsuz etkileyecektir unsur gormussundur. Her geziden sonra benim de basıma aynısı geliyor.Raw'ın tadı bi farklı ama dimi :))) PS'de aldıgım tatlı bela hatam "Scratch disk's full" :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 her foto 10mb. 3 gunde 900 tane cektim. ustune raw jpg yapinca da 4-5 mb arasi. raw lari silmiyorum. yedekleme isi baya sorunlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Aynen yedekleme sorunlu. Hariciye aktarıyorum ve artı olarak bir de dvdlere cekiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2011 DynamicK said: Caernarfon kalesi. Bu kale zamanında Galler'de bütün suçluların getirilip kellesinin vurulduğu bir yer. O yüzden genelde korkulan bir şehirmiş. Kale devasa. Ben deniz kenarı tarafından bir fotoğraf çektim. Fotoğraflar gerçekten güzel genel olarak ama bir şey söylemek istiyorum, mesela kaledeki bayrağın bir kısmı yok karede. Böyle olunca fotoğrafa bakarken daralıyorum ben. Sanki kırpılıp sıkıştırılmış etkisi yaratıyor. Aynı şey eksik olduğunu düşündüğüm her kompozisyonda oluyor gerçi ama böyle küçük ayrıntılar kalınca daha da yoğun oluyor yanlışlık hissi. Belki ancak bu şekilde sığıyordu kadraja ama o tip detayları bir şekilde kareye almak gerekmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2011 Gerekir tabiki. Dogru dedigin. Arada gozumden kaciyor ufak detaylar. O fotoda sol kisimi kadraja almamak istemistim de 1 adim geri gidip cekip sonra pc de kesebilirdim aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
piyalepiyale Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2011 ps de bayrağın devamını da koyabilirsin bir iki trickle, böylece herkes mutlu olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 O kadar uğraşmak istemiyorum. İleride yaparım belki. Fırsat buldukça foto editliyorum bu aralar. Cok foto var sırada. Son fotolardan birisi de bu makro çekim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 dyna, fotograftan pek anlamiyorum ama, mekan fotograflarin (kale gibi olanlar) cok daha basarili/etkileyici gozukuyor egitimsiz goze. bir de yedekleme hedehodo icin flickr pro niye kullanmiyorsun? 25 dolar yillik edik: flickr'da exif datasi otomatik gozukuyor, manuel olarak vermen gerekmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 Makro olayına baslayalı cok olmadı o yuzden her seferinde yeni bir şeyler öğreniyorum. Onun dısında kale, bina, köprü vb çekimlerinde daha fazla tecrübem var o yüzden biraz daha oturmuş olabilir o fotoğraflar. Flickr yedekleme olayı iyiymiş aslında. Kullanabilirim de şimdi onları upload etmek cok uzun sürer. Yani bir çekime gittiğimde 8gb foto ile dönüyorum geri. Baglantımı epey meşgul eder o yedekleme. Uyurken pc acık bırakma şansım yok ki uyurken upload edeyim. Onun yerine suan 1 tane 7200 rpm 1 tb ve 3 tane de usb kablodan güç alan 5400 rpm 500gb lık hdd var onlara yedekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 Bir tane fazla uçuk siyah-beyaz yaptım. f/10 ISO 320 shutter speed 1/250 11 mm d90 - tokina 11-16 f2.8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Guzel olmus,bu tarzı cok severim ama biraz daha levels diyorum beyaz ayarı keskinlestirerek :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 aslında beyaz ayarını bir kenara bırak levels de uçuk kaçık bir ayar çektim. gökyüzü abuk renklerde deniz de normal renklerde idi sonra siyah beyaza çevirdim falan filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Hmm...arada bir bu tur mudahaleler denemek iyi oluyor.Savas fotograflarındaki etkileri veya yıkık binalar,harabeler vs tarzındaki eski fotografları anımsattı bu duzenleme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
izmarit02 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 DynamicK paylaşım için teşekkürler ben de kendimce fotoğraf çekiyorum ama bunları görünce daha da çekmem herhalde:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 olur mu? tersine daha çok fotoğraf çek ;) Geçen ayki tatilimizden kalan fotoğrafları işlemeye devam ederken şöyle bir şey yaptım son fotoğraftan. f/14 iso 200 shutter speed 1/2 sec 14mm d90 + tokina 11-16 f2.8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Çok karanlıklaşmaya başladıydı azcık içimiz açılsın: NIKON D90 + tokina 11-18 f2.8 Shutter Speed:1/4 second Aperture:F/14.0 Focal Length:16 mm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
izmarit02 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 çok güzel ya. buralar neresi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 26 Nisan'dan itibaren koydugum butun fotograflar Kuzey Galler, Snowdonia'dan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar