Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2012 Ben de abstract basarili diyecektim gecen gordugumde, unutmusum =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 27, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2012 Tesekkurler. Bir kaç deneme için çekmiştim abstract fotoğrafları. 1-2 tanesini yükledim internete. Şimdi ikinci aşamaya geçicem. Deneye deneye güzel öğreniliyor. ;) Bu arada 2 hafta önce çektiğim bir Regent's Park fotoğrafını bugün yeni bitirdim. Nasıl elde ettiğime gelince. Ekipman olarak Nikon D800 + 50mm f1.4G nikkor lens Elde çekim. Fotoğrafı öğle arasında yaptığım fotoğraf çekim yürüyüşlerinden bir tanesi sırasında çektim. İş yerine 20 dk yürüyüş mesafesinde olan bir park Regent's Park. Yürüyerek gidip park etrafında bir güzergah belirleyip dolanıp döndüm ofise. Bu sırada da yaklaşık 30 tane fotoğraf çektim. Beğendiklerimden bir tanesi ise bu fotoğraf oldu. Fotoğrafı çekerken gökyüzündeki detaylar kaybolmasın diye çok hafif düşük pozlama yaptım. Yani biraz karanlık çektim. Evde öncelikle adobe lightroom 4 ile açıp white balance düzelttim. Sonrasında ise ne kadar detay yakalamışım kontrol etmek için highlights ı en sola shadows u en sağa ittirip clarity i de 30 civarına getirip bir baktım. Sorun olmadığını görünce öncelikle 5 farklı exposure ile bütün dynamic range i kapattığıma emin olup photomatix pro programına geçtim. PP da ise hdr haline getirip, tone mapping de olabildiğince naturel halde bırakıp photoshop cs6 de öncelikle camera raw da açtım. Ufak tefek bir kaç contrast, clarity, sharpness ve exposure düzenlemesi sonrasında camera raw dan photoshop a geçtim. Orda da tekrar ufak bir kaç editleme ve highpass ile de keskinleştirme yapıp bitirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2012 çok beğendim bunu eline sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Aralık 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2012 Bu çok güzelmiş ya bayıldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2012 DynamicK said: tam bir mindfuck. ilk bakista fotograf tilted gozukuyor, dikkatli bakinca agaclarin boy farkindan oldugu belli oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 27, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2012 Tesekkurler. Bir kac siteye ekledim baya olumlu yorum geldi bu son foto ile ilgili. :) verdigi gaz ile 1-2 foto daha hazirlayayim bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 anlamadım, tek kareden mi HDR yaptın? çok başarılı yav. tabi makineyi de göz ardı etmemek lazım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Selam, Çok güzel olmuş ama renk tonları beni tırmaladı her nedense : HDR olmayan halini koyabilir misin. Kompozisyon falan harika! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Evet tek kareden hdr. Orijinal halini kullanip hdr isine girismeden bu sekilde editleyerek koyabilirim: bu da kameradan direk aktarilan foto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 benım bıldığm dynamick elde hdr cekerdi direk! bileğine kuvvet abi, ben insanlığın gerekli tecrube ve egzersizle ayaksız hdr cekebiliceğine inanıyorum DynamicK said: bu fotrafmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Selam, Yok be... HDR hali daha güzelmiş :D Dolgu flaş ile çekilmiş gibi olmuş. Çeşme kendini göstermişmiş. Kişisel görüşüm; İngiltere HDR çekimde bulutlu gökyüzü sayesinde +5 bonus sahibi :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 hehe park fotografi elde hdr evet ama tek kareden. tek fotodan hdr yapmak icin dikkat edilecek bir kac husus var. bunlari iyi kontrol edince mumkun oluyor. ha hic sallamadan da yapilabilir de ayni etkiyi yaratmayacaktir. butun tonlari tutturamayip, fotodaki bazi detaylari oldurunce olmuyor. @cuce evet fotograf o. evde masamin uzerine harici bir flash koydum sag tarafa, flash bender ile isigi yogunlastirip esit olarak dagittim. gordugun o sekiller de a4 ebatli renkli kagitlar. elimde 2 farkli tonda sari renk kagit ve 1 tane de pembe kagit vardi. bunlarin arasina da post-it koydum buyuk boy yesil renk. kagitlari rulo gibi sarip cesitli oval sekiller verip hepsini bir ucunda paper clip ile tutturdum masa uzerine koydum. sonrasinda da kagitlarin icini aydinlatmak icin arkadan led fener koyup isigi lense 30 derece gibi bir aci ile vuracak sekilde yerlestirdim. lensin uzerine isigin dogrudan dusmesini engellemek lazim bu nedenle isigi egimli koymak onemli. ayrica boyle yapinca cok guzel renk tonlari olusuyor. makineyi de tripod uzerine sabitleyip f/1.8 ila f5.6 arasinda manual modda cekim yaptim. amac sadece kagidin lense yakin koselerini odaklamak ve geri kalan herseyi flulastirmak. macro lens iyi is cikariyor bunun gibi cekimlerde. normal lens de olur tabi ama tavsiyem yakina odaklama yapabilen bir lens kullanmak. 18-55 kit lens iyi mesela bu cekimlerde. kamera uzerindeki flash i da kullandim, commander mode da harici flash i tetiklemesi icin. kamera uzerindeki flash i diffuse etmek icin elimde bulunan 10-15cm ebatli beyaz renk ince paketleme sungerini tutup isigi hem genis alana yayip hem de zayiflattim. kenarda yerlestirilen flash da kagidin genelini aydinlatirken kagidin uc kismina sag taraftan bir parildama verdi. ara sira flashlarin onune renkli kagitlari tutarak bir nevi flash renk jeli gibi kullanip farkli tonlar denedim. kalanini da 20 sn lik adobe lightroom islemleri ile bitirdim. iste whitebalance degistirip farkli tonlar elde ediyorsun, blacks & whites oynuyorsun falan filan. simdi ikinci asamada noel isiklari alip farkli renklerde 100 tane led lambayi arka plana koyup olabildigince flulastirip en kralindan bir bokeh yapicam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Fotoğraf çekesim geliyor ne zaman şu başlığa girsem. Çok güzel kareler yakalıyorsun, tebrikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 siyah beyaz mi? renkli mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 siyah beyaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 siyah beyazin bir farki var. tek raw dan hdr yapip sonra siyah beyaz a cevirdim. renkli olan tek raw dan cok az editleme ile bu hale geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 DynamicK said: renkli mi? renkli hep renkli bunun yazısız halini yollar mısın? wp yapayım güzel durur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 email attim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 siyah beyaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 nd filtre lazım ya =) 14-24'e nd için kit bulmak dert ama... bu arada siyah beyaz daha güzel bence de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 deviantart da cosuyor foto bir suru kisi favorilere ekledi hehe :) http://dynamick.deviantart.com/#/d5q0cka big stopper hem super bisi hem de illet. tozlaninca ya da yaglaninca temizlemek icin gotumu yirtiyorum resmen. ozellikle disaridayken olursa resmen biktiriyor. cikarip filtresiz hdr fotolari cekmeye basliyorum hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 taze bi uzun pozlama daha cikti lightroom firinimdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 son iki akmis gitmis, gz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Tesekkurler. son iki foto ile http://www.worldphoto.org/competitions/sony-world-photography-awards-2013-open-competition/ World Photography Org yarismasina katildim, architecture kategorisinde. Umarim bir basari elde ederim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 lan bende katılacaktım ya ona. son katılım ne zamandı? :D silüetlerimi koyacam ben de sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar