Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
DynamicK said:

ps: stok foto olarak kullanmasınlar bunu diye watermark ekledim.

çok hoşuma gitmişti çünkü duvar kağıdı yapacaktım. ama net olmadı ya beceremedim. bi de keşke watermark olmasaydı tabi:(
beni çok rahatlatıyo böyle ayrıntılı incelemesi zevkli fotolar. tek tek bakıyorum düğmelerin hepsine.::o
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Mr_Hand said:

kaç saniye? saat/hava durumu neydi bi de?

134 saniye. Öğlen 2:34 de çektim. Hava epey karanlıktı bulutlar sağolsun. Lakin çok ufak bir ara güneş göründü. 10 stop nd filtre takılı olduğundan uzun pozlama sorun olmadı gün ortasında.

Tek zorlandığım nokta fırtınalı hava oldu. Tripod her ne kadar sağlam olsada ayakları sonuna kadar açmam gerekti. Hali ile yerden uzaklaştıkça sarsıntı artıyor. Yine de temiz sonuç aldım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Mr_Hand said:

hmm. ND filtrede ill aB+W mi kullanıyosun ya? daha ucuzları iş görmüyo mu? alınmayacak gibi mi bunlar? hayır yani bi tane 55 mm aldım 67 falan da aliim diyorum da çok para be.

Tiffen ND filtre de var bende. 77mm lik lens için B+W tercih etmeye başladım. Şöyle söyleyim her lens için filtre almaktansa step up ring kullanıyorum. En kalitelisini 77mm boyutunda alıp atıyorum 67mm lik 70-300 lens üzerinde kullanırken 67-77mm step up ring kullanıyorum.

İleride belki Cokin ya da paraya kıyıp Lee kare filtrelerden alıcam.

NolaxThensbane said:

Hiç anlamıyan biri olarak birşey soracam gerçekten merak ediyorumda.

Şimdi güzel siz bu fotoları çekiyorsunuz ama sonra neden gidip programlarla üstünde oynuyorsunuz? Bildiğin hile bu, doğalı neden tercih etmiyorsunuz?

Tamamen tercih meselesi. Fotoğrafçıların çoğu program kullanıyor. Filmli kameralarla fotoğraf çekenler için dahi geçerli. Banyo ettirilirken kullandıkları her teknik bilgisayar programları gibi değişiklik yapıyor fotoğraf üzerinde.

Kameranın çektiği fotoğraf doğal demek bence saçma. Kameranın kabiliyeti ne kadar ki tamamen doğal fotoğraf çekebilsin?

Örneğin sen mekanda bulunurken kendi gözünle baktığında gökyüzünü tamamen beyaz görüp zemini net mi görüyorsun? Ya da gökyüzünün şekillerini ayırt edebilirken zemini zifiri karanlık olarak mı görüyorsun? Tabiki de hayır.

Program kullanarak fotoğrafçıların kimisi fotoğrafı olabildiğince doğal hale getirirken kimisi de istediği etkiyi vermesi için farklı şekillerde manipule eder. Hiç bir şey yapmasan dahi en azından white balance, contrast, brightness, level&curves, clarity gibi ayarları düzenlemen gerek. Aksi taktirde o fotoğrafı sen değil makinen çekmiştir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...