senko Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 c de şöyle bişi yapma imkanımız var mı struct yapi { int say1; int say2; }; struct yapi *bilgi; daha sonra main içinde scanf("%d", &bilgi->say1); dersek çat diye girdiyi say1e atması gerekmez mi? illa struct yapi { int say1; int say2; }; struct yapi bilgi; struct yapi *bilgi_ptr; diyip sonra main içinde bilgi_ptr = &bilgi; scanf("%d", &bilgi_ptr->say1); yapmamız gerekir. benim bildigim ilk şeklinde dogru çalışması gerekiyordu ama compeiler değil win hata veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 İlk dediğin şekilde yaparken alloc ediyosun di mi bellekten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 yok etmiyorum daha doğrusu nasıl alloc etcem :) direk yaratması lazım bellekte o yapi kadar bir boşluk bi de ona pointlemesi lazım.(diye biliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 sadece bir pointer yarattığın için bir pointerlık yer ayrılmış oluyor o şekilde. 2. dediğin şekilde yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Abi bak buradaki: struct yapi { int say1; int say2; }; struct yapi *bilgi; bilgi dediğin şey pointer sadece. VE hiç bir şeyi point etmiyo. Yani o pointerin ucunda bir yapı struct'ı yok. Neden yok? çünkü atamamışsın. Nasıl atarsın? İster alloc ile ister new ile. 2.sinde yaptığın olay bu çünkü. struct yapi pikaçu; demişsin bu varolan bir yapi strağı. sonra pointera bunu koyabiliyosun işte... yani bu olay yok ve yalan: (dev c++ da değişiklik yapabiliyor.) said: direk yaratması lazım bellekte o yapi kadar bir boşluk bi de ona pointlemesi lazım.(diye biliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 senko said: yok etmiyorum daha doğrusu nasıl alloc etcem :) malloc diye araştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 yapi* bilgi = (yapi*)calloc(1, sizeof(yapi)); İlk dediğin şekilde yaparken üstteki gibi bellekten yer ayırtıyosun, yani allocate ediyosun. malloc ile de yapabilirsin ama hem alışkanlıktan hem de tam olarak ne olduğunu hatırlamadığım bi nedenden dolayı calloc fonksiyonunu kullanıyorum ben :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar