Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses Yalıtımı

vernon_sullivan

Öne çıkan mesajlar

İŞTE YARATICILIĞI BİTİREN ZİHNİYET!!!!

abi gidicen o zaman bauhauss'a, koçtaş'a. adama diyeceksin "hacım böle böle. ben odamın duvarını kaplamak istiyorum, ses yalıtımı için"
adam da sana.. dur dur. gitmeden önce odanın bi planını çiziver öle kabaca, kaç metreye kaç metre, yüksekliği kaç onu da yaz üstüne. adama bunu da göstericeksin. adamda sana "şu kadar yapıştırıcı gider, şu levhalardan almalısın" diyecek. hesap tamamlandı..

yok illa oturduğum yerden fiyatı öğreneyim diyorsa bir adam e zaten o iş kesinkes yatacak demektir. öle tembellik olmaz. ha buradan bakıverin malzemelere. ürün detaylarında pdf dosyaları var, nasıl uygulanacakları da pdf'lerde genellikle anlatılır zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Keşke "süper genel kültür/fizik biliyorum bakın, bunu yapmak 160 bin TL falan tutar ama olsun, yalıtım dediniz söyledik" şeklindeki ergen yorumların sayısı, uygulanabilir çözüm önerilerinin sayısından az olsaydı.

bok attığın için saol ehehe

benim demek istediğim, inşaatı bitmiş bir odayı yalıtmak hiç kolay değil ve pahalı. Ayrıca oda küçülüyor. Duvarlara aküstik süngeri kaplamakla olmuyor, hatta sadece aküstik süngeri kaplıyarak, odadan dışarı çıkan ses miktarını arttırabiliyorsun diye biliyorum.

Duvarları yıkman gerekmiyor ama düzgün bi yalıtım odayı her duvardan bir karış küçültücek, hani sadece sesi kısayım desen 5cm civarı bi yalıtım kullanıcan, daha sora odanın içeri bakan yüzeyini tekrar boyaman falan gerekicek.
Bulabildiğim performans/fiyat oranı en yüksek yalıtım malzemesi 1mm kurşun plakadır metrekaresi 50 lira civarında, bunun önüne arkasına 1 inch izocam koyarsın (bu bikaç lira bişey değil), bu senin ses yalıtımın olur, daha sonra içeri bakan tarafta sesin yankılanmasını engellemek için aküstik süngeri kullanıyorsun bildiğim kadarı ile (sünger biraz pahalı ama şık olduğu için boya yapmaktan kurtuluyosun). Bu benim teknede kullandıım yöntem az yer harcıyor, boşluk bırakarak falan da yapan var ama bilmiyorum.

Kulaklık diyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Pickles said:

Yumurta kabı döşe bütün odaya

Gelmis gecmis en salak sehir efsanesidir bu, hic bi halta yaramaz, ne akustige nede yalitima hic bi faydasi olmaz. Absorbe etmez sesi, yalitimla zaten bi alakasi yok.

Chemical said:

benim demek istediğim, inşaatı bitmiş bir odayı yalıtmak hiç kolay değil ve pahalı. Ayrıca oda küçülüyor. Duvarlara aküstik süngeri kaplamakla olmuyor, hatta sadece aküstik süngeri kaplıyarak, odadan dışarı çıkan ses miktarını arttırabiliyorsun diye biliyorum.
Duvarları yıkman gerekmiyor ama düzgün bi yalıtım odayı her duvardan bir karış küçültücek, hani sadece sesi kısayım desen 5cm civarı bi yalıtım kullanıcan, daha sora odanın içeri bakan yüzeyini tekrar boyaman falan gerekicek.
Bulabildiğim performans/fiyat oranı en yüksek yalıtım malzemesi 1mm kurşun plakadır metrekaresi 50 lira civarında, bunun önüne arkasına 1 inch izocam koyarsın (bu bikaç lira bişey değil), bu senin ses yalıtımın olur, daha sonra içeri bakan tarafta sesin yankılanmasını engellemek için aküstik süngeri kullanıyorsun bildiğim kadarı ile (sünger biraz pahalı ama şık olduğu için boya yapmaktan kurtuluyosun). Bu benim teknede kullandıım yöntem az yer harcıyor, boşluk bırakarak falan da yapan var ama bilmiyorum.

Kulaklık diyorum ben.

+1

Insaati bitmis bir odayi tamamen sifirdan yalitmak zor bi olay. Profosyonel bi cozum olmadigi surece camdan'da, kapidanda herturlu yine ses gider. En mantikli cozum oda icinde oda olayi, ic odanin duvarlari icinde camyunu kullaniliyo bide sanirsam. Ses yalitimi kavrami yerine titresim yalitimi dusunmek lazim aslinda. Odanin tabani var, tavani var vs.

Isi yalitimi ve ses yalitimi tamamen ayri seyler, ses yalitimi hafif malzemelerle ve duvar kaplamakla olmaz, duvar ustune malzeme kaplamak durumu daha beter halede getirebilir. Kursun plakanin absorbe etme ozelligi yok, duvarlari onunla kaplamanin bi anlami yok dolayisiyla. Hersekilde yinede iletilmis olacak bi sekilde. Oda icinde oda = profosyonel yalitim.Daha sonra oda icindeki akustik duzenleme icin akustik paneller kullanilabilir, bunlarda baya tuzli, gerci youtube'da evde nasil akustik panel yapilir diye videolar var 25$'a falan bi paneli maledebilirsiniz ugrasirim derseniz. Yariprofosyonel bi yalitim bile olsa 5-6 milyari bulur nerden baksaniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...