Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

starbucks'ta part time baristalık?

uyurgezer

Öne çıkan mesajlar

evet çok uzun sürüyor (belgelerim eksiksizdi) benim bugun geldi.Tam 2 ay oldu ya ama 2 aydan da fazla süreceğini zannetmiyorum.

Birde acenta yoluyla halledersen daha hızlı sonuç alırsın. Konsolosluk ankarada ve telefonla cevap vermiyoruz diyorlar. Fax ve email ile sorun diyorlar ama cevap mevap verdikleri yok umurlarında değil. Acentadan farklı bir numara aldım aradımda ancak öyle cevap verdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa'da üniversiteye giden ögrencilerin part-time calisma orani türkiyeyi kaca katlar bilmiyorum. Bana cok sik sorulan bi soru, "Türkler Türkiyede, evlenene kadar ailesiyle yasayip babasinin destegiyle geciniyo, Türkiyede babalar cok mu kazaniyo?"
2 seneden uzun bir süredir bi Fastfood restorantinda calisiyorum. Haftada 16 saat calisarak asgari ücretin iki katini kazaniyorum. Tatillerde de bu 4 katina cikiyo. Tabiiki bu parayi TL'ye cevirirsen cok ama burda gene asgari ücret olarak geciyo.

Bende calismak mecburiyetindeyim. Üniversite harci, yurt parasi, elektrik, aylik gida, giyim, saglik sigortasi, iletisim giderleri... Ailemden sadece sadece Yurt kirami aliyorum. Gerisini ben karsiliyorum. Tabi Istanbulda yasadigim zamanlardaki rahatligim ve lüksüm yok artik ama mutluyum. Cok sükür ihtiyac aninda ilk aranan eleman olarak gerektiginde fazladan kazanabiliyorum.

Sonra da burda gelip ayni veya benzeri bi isi veya isyerini assagilayici yazilar okuyunca dogal olarak garip oluyo insan. Zor durumda degilim, fakir degilim, isim rahat ve beceriyorum. "git lan adam gibi is bul haftada bilmemkac saat hamburger mi satilir" gibi bi lafi hakettigimi hic sanmiyorum yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

fiziksel isi asagilayanlari bende anlamiyorum, sonucta toplumda yapilmasi gerekilen bir is, biri yapicak bunu. Sen asagilayarak o pozisyonun doldurulmasini kolaylastirmiyorsun. avrupada yok zaten boyle birsey, hemen hemen herkes calisiyor.
imkagani olanin calismamasi yanlis degil, imkaganin varsa kullanmamakta sacma, ama gelipte anlamiyorum seni dostum tum gun kahve doldurulur mu demek mantiksiz. doldurulur, cunku onun orda kahve doldurmasina ihtiyac duyan musteri var, pokerde 2 saatte 500 lira kazandigini idda eden arkadas, kumar bagimliligiyla ovunmek cok yazik birsey, hele alin teriyle kazanilan parayi kumardan kazandigin parayla karsilastirmak cok acinasi.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

hani gerçekten paraya ihtiyacı olan insanları anlarım da, para biriktirmek, tecrübe kazanmak, can sıkıntısı falan gibi sebeplerle böyle ufak işlere giren insanları anlayamıyorum. git ikinci dil öğren mezun olunca daha yüksek maaşla çalışırsın. para biriktirmek için haftada 30 saat kahve doldurmak ne demek yahu?

mezun olunca bunu bir daha konuşalım
Sosyal ağlarda paylaş

Abi rahat adam konuşur öyle tabe niye bakıyorsunuz ki siz onların laflarına? Baba desteği kesildiğinde dibe batmış olurlar falan.. Halbüsü sempati duyulması gereken işler o ağır işler bana göre. Tamam dünyayı kurtarmıyorlar ama senin gibi boş beleş insan da değiller en azından.. Bişilerin biyerlerinden tutmaya çalışıyorlar. Misal kendimi örnek göstereyim. Eskiden çok mutluydum lam herşey rezili rüsvandı ama kolaydı ehauheau. Sadece okul + babam vardı. Şimdi okul + iş + babam var ^_^'
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...