Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ultima X Odyssey vs WoW

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

ya oynadim uo ancak olay sanirim su, ben once eq1 oynadim sonra swg oynadim ondan sonra dedim uo nedir ? herkes bahsediyor girdim denedim 30 dakika sonra uninstall ettim, kisilerin ilk oyun turu denemeleri kendilerinde bir baska etki gosteriyor bence. yani sen ornegin uo ile degil bir baska oyun ile baslasa idin mmoya o zaman onu unutamayacaktin cunku bir baska dunya mmolar.

ben ornegin eq1 swg den once uo denese idim belki dediginiz gibi olacakti ama sonrasinda asiri ilkel, rezil grafik rezil animasyon rezil oyuncu kitlesi olarak aklimda kaldi. tiktik ilerledigin ne grafikleri grafik, ne sesleri ses, ne animasyonlar animasyon, kamera ayari yok vs vs. hic cekici gelmedi bu yuzden herseyi uo ile veya ilk oynadigimiz mmo ile kiyaslamak oldukca yersiz ve hatali gibi.

bir aralar bende eq1 rulaz diye geziyordum sonra dusununce hic de alakasi yok. 72 kisi raid yapiyorduk fena guzeldi ama simdi dusununce amanin allahina yakin bana uzak yani o derece. wow da degil derdim, ornegin ben swg nin sosyal yapisini ve oyunculara bahsettigi o ilk yasanabilir hayati daha cok begenirim. o oyunun oyuncu kitlesine verdikleri hala yok baska oyunda.
Sosyal ağlarda paylaş

bence hiç oynamamış :) dur ben sevdircem şimdi ona hehe

Kanuni bak çıkan her MMO yu oynuyorsun bende aşağı yukarı takip ediyorum ama binek üstünde pvpsi hizli olan, kovalamaca şeklinde geçen bir MMO söylermisin? Darkfall onlineda bunu biraz yapabiliyorsun. Age of Conanda yapamiyorsun damage alınca binekten düşüyorsun. Senin eklemek istediğin birşey var mi? Binek üstünde pvp benim için çok önemli çünkü çok daha hizli bir pvp oluyor o zaman binek üstünde olunca ve super kovalamaca dönüyor. Şuanda Age of Conan oynuyorum ama hala aklım UO daki kovlamacada.

Sene 2010 buradaki tüm UO'cular oturalim herhangi UO serverında oynamaya başlayalım ve hepimiz ventriloya girelim. Sende misafir ol gel kanala. Arada bir şu cümleyi duyacaksın "hadi ya bu böylemiydi ulan ben bunu bilmiyordum". UO da o kadar çok detay var ki yıllarca oynasan bile bir anda bilmediğin yeni birşeye rastlayabiliyorsun.

Bir MMO'da pvp yapmak için sana ne lazımdır? 1.Karakterin uygun olacak 2.Üstün başın olacak 3.Oynamayı bileceksin UO'da ise ona birde 4.yü ekle; Zeka. Eğer Ultima Online'da kafan çalışıyorsa rakibini her türlü öldürürsün. Ben iyi oynuyordum, üstüm başım iyidi, skillerim tamamdı ama dövüşmeye tenezzül bile etmiyeceğim kılık kıyafetteki adamlara öldüm nie? çünkü zekalarını kullandılar. Çantaların içine expo koyanmı dersin, mağara girişine enerji field çekenmi dersin, yada seni arkasına takıp sadece impor manyağı yaparak kesen mi dersin. Artık aklına ne gelirse. Ultima Online pvp yaparken sana aklını kullanman için özgürlük veriyor. Kullanırsan eğer başarılı oluyorsun. WOW yada AOC oynarken ben bu hissi tadamıyorum, ben ne kadar zekide olsam bu oyunları oynarken yapabileceklerim kısıtlı, classım bana ne veriyorsa, itemlerim bana ne veriyorsa sadece o kadarını yapabiliyorum, oyunculuğum bile çoğu oyunda ön plana çıkamıyor.

Sene 2010 evet bir çok MMO var ve hepimizde oynuyoruz. Aranızda hiç bir map'i 2 günde koşan var mı? Darkfall online belki. WOW'da öyle bir imkanınız var mı? Yada instance dolu AOC'da? Artık insanlar bi yerden bi yere de gitmiyorlar mapte. Mapte ilerlemek harita değiştirmek olmuş. Peki aranızda Darkfall online hariç denizlerde yolculuk yapan var mı? Yeni adalar keşfedebiliyormusunuz? Bineceğiniz hayvanı evcilleştirmek için oynadığınız dünyanın en ucra köşelerine kaşiflik yapıyormusunuz?

(ikide bir Darkfall online diyorum farkındayım zaten DF yapımcılarının kullandığı cümle şu "biz eski uo oyuncuları olarak bu tarz bir oyun yapmak istedik" evet df uo gibidir. Loot serbest pvp açık her alanda)

Ya Kanuni inan bana 8 9 sayfa yazı yazarım sana :) UO gibi oyun gerçekten gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

hakli olabilirsin ilk asklari burada tartismanin anlami yok zaten, size hissettirdiklerini degil bana ne hissettirdigini yazabilirim, zaten baslica sorun benim pve adami olusumda sanirim. pvp sevmem yapamam beceremem ben.

sanslisiniz diyim ne diyim :) benim icin mario tarzi bir sey yani o oyundan aklimda kalan. asagilamiyorum sadece bendeki izdusumu bu.

pati zaten uo forumu ilk basladiginda, yani burada kurtlarin arasina atlayacak degilim ancak dunyada uo ile turkiyedeki uo cok farkli...

ilk beraber oynanan mmo turkiyede uo ayni siralar eq1 de vardi ancak bizimle eq1 oynayan 20 kisi ise uo yu free shardlari ile beraber oynayan 10.000 dir herhalde ne biliyim.

ama uo yu veya eq1 cikipta gunumuzun modern mmolari ile kiyaslayip eq1 eziyor diyemem basta ben oynamiyorum oyunu :) uo deniyor kimse oynamiyor, orada duruyor gidin oynayin o zaman. ama oynanmiyor iste artik oyun, belki zevklerimiz degisti, belki yeni oyunlar daha bir su anki zevklerimize uyuyor, ya da yeni oyunlar yuzunden oyun zevkimiz degisti.
Sosyal ağlarda paylaş

Şuanda oturupta ne uo oynarım nede uo gibi bir oyun oynarım. Neden diyecek olursan eğer ultima online ve benzeri oyunlara hardcore mmo diyoruz her gün işe gidip gelen adam kolay kolay oynayamaz. Zaten blizard bilmiyormu uo gibi oyun yapmayı bilir tabi de işine gelmez çünkü casual oyuncuların hem sayısı fazla hemde işe gidip gelen casual oyuncuların parasıda fazla.
Bütün akşam uraşıcan bi set yapıcan sonra da 2dk da kaptırcan onu hiç çekemem valla :)
birde uo yu Kanuni sen 2000 yılında oynayacaktın oda hadi en geç artık. 2004'de filan oynanan uo senin dediğin gibi grafik olarak dünyanın gerisine kalmış, her türlü pisliği döndüren oyuncuların oynadığı bir uo oldu.
zaten herşeyde tadında güzeldir eq1, shadowbane ve daoc oynayamadım bu uo sevdam yüzünden onlarda hep benim içimde kalmıştır.
swg'de de saolsun askerdeydik şimdi inş swtor diyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

dogrudur belki gec kaldim cunku 30 dakika icinde oyunda yedigim kufurun haddi hesabi yok, dedim ne oluyor, neden bu siddet, nefret al kes beni cokda umrumda sanki.

digerlerini gec ama keske swg oynasa idin , o bambaska bir sey ya. yasayan bir dunya ancak o sekilde olur bence.

kantine git, buff al, dansoz seyret ne bileyim sehirles, ev kur hersey player bazli zaten. hala arada girer oynarim ben ve hala en guzel oyunlardan , grafik ses muzik herseyi yeterli bence.

swtorun uzerimdeki etkisi kesinlikle swg gibi olmayacak eminim, denemeni tavsiye ederim ..
Sosyal ağlarda paylaş

swg yi tam anlattiğin şekilde çok kişiden duydum realdeki arkadaşlarım hep beraber oynadılar geçen sene bi niyetlendim ama grafiklerden malum hele bide age of conandan sonra o yönlü bi problem yaşadım ama oynananabilirlik ve sosyal yaşam açısından swgnin çok iyi olduğuna şüphem yok

zaten bu aoc yüzünden oyun oynayamaz oldum ne oynasam grafiklerden sınıfta kalıyor naapcam ben bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

Şuanda oturupta ne uo oynarım nede uo gibi bir oyun oynarım. Neden diyecek olursan eğer ultima online ve benzeri oyunlara hardcore mmo diyoruz her gün işe gidip gelen adam kolay kolay oynayamaz. Zaten blizard bilmiyormu uo gibi oyun yapmayı bilir tabi de işine gelmez çünkü casual oyuncuların hem sayısı fazla hemde işe gidip gelen casual oyuncuların parasıda fazla.
Bütün akşam uraşıcan bi set yapıcan sonra da 2dk da kaptırcan onu hiç çekemem valla :)
birde uo yu Kanuni sen 2000 yılında oynayacaktın oda hadi en geç artık. 2004'de filan oynanan uo senin dediğin gibi grafik olarak dünyanın gerisine kalmış, her türlü pisliği döndüren oyuncuların oynadığı bir uo oldu.
zaten herşeyde tadında güzeldir eq1, shadowbane ve daoc oynayamadım bu uo sevdam yüzünden onlarda hep benim içimde kalmıştır.
swg'de de saolsun askerdeydik şimdi inş swtor diyorum :)

abi wow'da bir instance ortalama 2-3 saat sürebiliyorken ve oradan gelecek olan dropun ne olacağı meçhulken, wow nasıl casualcı oyunu olabiliyor bilemedim. 3 saat uğraş, dandik drop gelsin, bi 3 saat daha uğraş, senin işine yaramayacak şey gelsin, bi 3 saat daha uğraş, senin dropun gelsin ama sana gelmesin falan. yani bilmiyorum baya zaman oldu oynamayalı, belki bişeyler değişmiştir ama bu şekilde ilerleyen bir oyun casualcılar için olamaz. UO bu açıdan casual'a çok daha uygundu. eğer item kasmak istemiyosan oturur crafting yapardın casual casual takılırdın. wow'da o da yok, oyun instance'lar üzerine kurulu.
Sosyal ağlarda paylaş

wow artık eskisi gibi değil. casuala alması süper!
ayrıca bi cok multiplayer oyuna göre simple bi oyun.
cok fazla düsünme taktik strateji gerektirmeden ICC bile yapabiliyosun.
bugün kaç tane mp oyunu replay izlemeden, vakit harcıyıp kendini geliştirmeden zevk alarak oynayabiliyosun ki kolay kolay?
cata almıcam demiştim ama oyundaki bi kaç questi görünce ve hala en eğlenceli boss scriptlerini wow ekibi yazdığını düşününce bilmiyom nolcak hehe :D

bu arada uo'yu teee osi zamanlarında oynayan biri olarak soyluyom, mmo UO'dur arkadaş... istersen şehire bile girmeden oynayabilirsin. çünkü oyundaki crafterlarda oyuncudur, herşey oyuncudur. istersen pk olursun her yeri yağmalayıp kampına ganimetleri götürürsün. hatta bi şehrin valisi gibi bişiyi olursun pk'larla pazarlık yaparsın, şu bölgedeki newbielere saldırmayın kimse craft kasamıyo dersin, para isterler vs.. vs.. oyuncunun bu kadar büyük etkisinin olduğu başka mmo bilmiyorum ben..
uo gibi oyun yoktur! ama artık uo gibi oyun çekilmez... hehe vakit yok :D
Sosyal ağlarda paylaş

Her oyun bi noktadan sonra kendini geliştirmeyi beceremez..Kendi ekseni etrafında dönmeye başlar bi süre sonra, çünkü yaşam süreleri kısadır.Gerek teknolojik gelişmeler gerek yeni neslin değişen zevk anlayışları..Bi çok eski WoW oyuncusu şuanda WoWun yüzüne bile bakmıyor çünkü kim ne derse desin artık tıkanma noktasına geldi..Bunu Blizzardda biliyor ki yeni bi MMO üzerinde çalışıyor..UOda öyle oldu.2000den beri oynuyorum nerdeyse.2005te bıraktım şimdiye kadarda arada öyle bakıyorum ne var ne yok diye.Ama nedense kullandığı sistemden sanırın, UOnun keyfini hiç bi MMO veremedi bana..Dediğim gibi nesil değiştikçe zevklerde değişiyor burda UO şöyle b*ktan WoW şöyle sıkıcı diye birbirinize çıkışmanızın bi anlamı yok.Kim ne seviyosa onu oynasın arkadaş.PS3 XBox kavgası gibi olmaya başladı :D
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

hakli olabilirsin ilk asklari burada tartismanin anlami yok zaten,

Uo'nun ilk aşk ile alakası yok yalnız. Tarihte parmakla gösterilebilecek ilk mmo'dur bu uo. 97 senesinde çıkmış birşey. 97 senesinden güzel grafik de bekleme o yüzden boşuna :D
Ama: uo'nun sistemi en güzeli. Bahsettiğin swgdeki o olayları düşün hatırla aha onların aynısını hatta daha fazlasını uo'da yapabiliyorsun. (yapamıyosun tabiki aynısını da.. :p ) Uo'yu böyle bir oyun olarak düşün yani :D Çünkü gerçekten öyle. Günümüzde de hala uo'nun o harika sisteminden daha iyiyi bırak, benzer bir oyun bile çıkamadı.
Uo'dan daha iyi oyun demiyorum, uo'nun sisteminden daha iyi bir sistem çıkamadı diyorum sadece.
Çıkarmaya çalıştılar, fail oldular hep...

Mmo'ya uo ile başlayan herkes de doğal olarak böyle bir sistemi yeni çıkan oyunlarda göremediğinden sürekli bi eksiklik hissettiler : Sonra da rage olur işte bööööle.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi adimiza konustugumuzun farkindasindir umarim, senin uo olarak tanimladigin tum seyleri ben baska sekilde baska oyunlarda yasadim. kendi tecrubelerimizi genele yaymamamiz gerekir.

uo senin icin o benim icin mario yukarda da yazdim. sevmek begenmek ya da ustun! olarak gormek zorunda degiliz acikcasi. guzelse guzel ama sizler veya sevenleri icin dunya icin degil.

parmakla gosterilen baska mmolar var tarihte uo dan once.

bence ilk ask olmasinin cok buyuk bir yeri var, kendimden biliyorum eq1 den sonra sarikiz gibi gelmisti bana. aninda attim cope. bilemem derinligini vs ama yukarda uo yu savunan rra bir ara age of conan yuzunden hangi oyun olursa olsun begenmiyorum cunku dunya ve grafikleri hep ustte kaliyor demisti. kisisel beklentiler cok farkli yani.

uo sizin olsun ben memnunum boyle :)

free shards FTW.

bana sey gibi geliyordu zamaninda uo (eq1 oynarken) , bizler eq1 de satranc oynuyoruz , uo cular kahve kosesinde okey. kitleside o oyuncusuda, oyunun basitligide.

tabii yanilmisizdir :)

kisisel almayin sakin ha.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben oyundan bahsetmiyorum ki. Sistemi konuşuyorum. Oyundan zevkten bahsedersek şu oyundan da gayet zevk almışımdır zamanında:
http://www.chiptape.com/chiptape/image/big%20games/DXBALL19.jpg
Uo'nun olayı en iyisiydi işte, daha iyisi gelemedi de. Şimdi gidip wow da demeyin bana. Sektörleri farklı ikisinin de. Birisi sandbox diğeri themepark.
Kanuni said:
parmakla gosterilen baska mmolar var tarihte uo dan once.

yok böle bişiy bide :/
97 senelerinde internet yoktu be insaf. :p
Hatta şöyle bir alıntı yapiyim tam manalı olsun:
wiki said:
The term MMORPG was coined by Richard Garriott, the creator of Ultima Online, in 1997.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...