kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 forex piyasalariyla ilgilenen illa vardir, bir blog açmayi düsünüp orta-uzun vadeli degerlendirme ve kisisel görüslerimi sunucam. bu baslik altinda yer alan yorumlarim tamamen kisisel görüslerimi yansitiyor olup herhangi bir yatirim tavsiyesi içermemektedir, buna göre okuyunuz. herhangi bir profesyonel egitimim yok ancak yaklasik 9 senedir döviz ve diger piyasalari takip ediyorum, son 1 aydir da 'ciddi' ve kariyer olarak bireysel yatirimci olucak düzeye gelmek için ugras veriyorum. =) Stratejim: Bir yatirim enstrümanina yatirim yapma veya yapmama kararimi bu timeframe'de veriyorum. amacim 30 ila 120 günlük bir süreçte ayi piyasasinda olan bir kagidin boga piyasasina geçisini takip etmek, yakalamak ve trend ile birlikte islem yapmak. 1:500 kaldiraç ile birlikte sermayenin %5'ini risk olarak kabulleniyorum. 1.0 veya 5.0'lik bir lot araligi düsünüyorum, demo hesabimla yesil çizgili yerden alis yaptim ancak gerçek bir yatirim için daha kesin veriler bekliyorum. Bu sayfa ayni zamanda benim için de bir kaynak olucak o yüzden, kimse cevap yazmasa bile sorun degil. Simdilik degerlendirmelerim: GBP/CHF Haftalik GBP/CHF 26 Agustos http://img801.imageshack.us/img801/2343/gbpchf26aug1234am.gif Pound fiyatinin A ve B (C) noktalarinda bir zemin olusturdugunu ve çift dip yaptigini görüp trendin boga marketine kayacagini söyleyebiliriz. 2008 yilinda en düsük seviyesinde olan pound fiyatinin alim seviyemde oldugunu ve kesinlikle yüksek bir fiyattan almadigimi görebiliyorum çünkü 2008 fiyati yaklasik 3 yillik en düsük dip. Bu noktada yapacagim sey yukarida yazdigim indikatörü teyid etmek, bunun için ben Stochastik/Volume/Bollinger Bands indikatörlerini kullaniyorum. -- Fiyat belirlemek için 1 saatlik grafik kullaniyorum çünkü daha kisa zaman dilimlerinde belirleyecegim fiyatlar herhangi bir dalgalanmada 1:500 kaldiraçtan dolayi en ufak hareketlerde yatirim hesabinda günlük minimum -$250/$500 ve katlarinda gedikler açabilir. Yesil 3 çizgi grafigiminde Bollinger Bandi: mum grafik okla isaretli noktada bollinger bandinin alt çizgisini kirip kapanisini çizginin yukarisinda tamamliyor. Bu benim için bir al sinyali ancak diger indikatörlerin de bu sinyali teyit etmesi gerekiyor. Stoch indikatöründe yesil çizginin, kirmizi çizgiyi yukari yönde kestigi noktaya al sinyalini teyit ediyor. Trix indikatörü: ( fazla kullanilmiyor ancak açiklamasi: http://www.indicatorforex.com/content/trading-forex-trix-indicator ) kirmizi çizgi yesil çizgiyi yukari yönde kiriyor ve uzun vadeli alim sinyalim burda da teyit ediliyor. Saatlik Grafik GBP/CHF 26 Agustos http://img842.imageshack.us/img842/385/gbpchf26aug1234am1saatl.gif Karar asamami daha düsük zaman dilimlerinde de yapabilirim ancak, bu islemin mümkün oldugunca risksiz olmasini istiyorum. Saatlik grafikte teyit edilmeyen diger indikatörleri ise daha düsük 5 dk / 15 dk / 30 dk'lik zaman dilimlerinde kontrol ediyorum. Gece 2 gibi yazmıştım bu yazıyı, 6 saatte pozitif ilerlemiş ama fiyatı desteksiz artmış. şu an kısa vadede aşağı hareket yapar bu kağıt, 1.58-1.59 arası alınabilir. (ben bir gün içinde prosedürü halledip düşünüyorum girmeyi) Edit: Şu an işaretli yerden alım yaptığım demo account 1.0 lot ile $1.450 karda, risk ettiğim paranın %15'u kadar kar oluyor bu. Demo accountta take profit yapıp tekrar yeni bir alış emri koyuyorum aynı noktalardan. Edit2: 2. chartı düzelttim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Halkın anlayabileceği dille, euro yükselir mi, ya da ne zaman yükselir onu söyle bize, ona göre yapalım planlarımızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 EUR/USD en zor parite, onu tahmin edebiliyorum diyen yalan söylüyordur =) ama bakıp fikrimi yazıcam buraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 şu an için piyasalar güçlü değil, EUR/USD ve USD/TRL - EUR/TRL için Dow Jones endeksini takip ediyorum mesela, o fiyatlarda ne kadar oynama olabileceği konusunda fikir veriyor. eylül ortası-ekim başına kadar piyasalar baya kuvvetlenir. ** 2-3 haftalık vadede EUR 1.2697'lerden 1.35'e kadar devam eder, ve oraya vuramadan tekrar 1.25 civarına geriler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 ben makroekonomi sıkmayı seviyorum. uzun vadede piyasalar sürünecek. dow jones 6bin, imkb 20bin altına inecek. altın 3000$ olacak. iki bilemedin üç seneye, bekleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 makroekonomi ne demek onu bile sıkmışım hatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Bende bu işlere merak saldım birsürü şey öğrendim yazılardan. Takipciyim (tu) Birde şey sormak istiyorum bu forex ile 1000$ ını 7000$ yapanlar filan var bunlar ne kadar mümkün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 şu an Türkiye'de forex denetim altında değil. Yasa taslakları var. Forex'in denetim altına girmesi gerek bu denetimsizlikte aracı kurumlar ters pozisyonlar alarak müşterinin pozisyonunun hemen kapanmasını ve zarar etmesini sağlıyorlar. Türkiye'de hedefonline forexmarket falan güvenilir firmalar değil. 1000$'ını 1milyon dolar yapanda vardır forexte. Ama girenlerin %95'i zarar etmiştir. Zararın en büyük nedeni bilgisizlik. Grafik okuyabilmek ileriye görebilmek analiz yapabilmek çok önemli. Büyük denizde küçük balık olmak zor bu piyasa inanılmaz devasa birşey. O yüzden bizim gibi küçük yatırımcıların pozisyonları pek dayanıklı olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 bizde finans okuyoruz daha bişey öğretmediler ya,çokta merakım var bu konulara.bu sene artık inş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tolga Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Usd 1 haftadır 1.52 civarlarında, Amerika'dan da sürekli olumlu data geliyor. Ben 1.53e çıkıcağına neredeyse eminim. Paritenin 1.27 lerde bir süre daha gideceğini düşünüyorum. 200 günlük grafik kırılma noktasının 1.25ler olduğunu gösteriyor. Şu an bana en mantıklı gelen, tarım fonlarından birine girmek. 6 ay yada 1 yıl vadeli ve çoğu banka paranın en az %91-92 sinin geri veriyor(zarar etmeniz durumunda). Ciddi paralar olmadan girilcek birşey değil çünkü getirisi az. Küçük paralarla oynancaksa, biraz daha beklenip USD elden çıkarılabilir, 1.5230lara vurdu dolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 opsiyon yapılabilir dolara 1.6'ın üstüne çıkmaz diye, ki çıkmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 dreagloth said: Halkın anlayabileceği dille, euro yükselir mi, ya da ne zaman yükselir onu söyle bize, ona göre yapalım planlarımızı. aahah aynen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar