Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yapma sony, bari sen yapma

turnbased

Öne çıkan mesajlar

ellerinde internet var, en ufak bir firmware güncellemesi ile kim kopya kullanmış kim kullanmış tesbit edip banlıyorlar, tıpkı bizim başımıza gelen gibi

şimdi de 2. el mantığını yasaklamaya çalışıyorlar, buna da temeli internet üzerinden bir düzen kurup patır patır patlatıcaklar o dvdleri cdleri

korsana evet, sonuna kadar evet, 2 dakika para kazanmasınlar ya bu adamlar yüzünden küçük oyun sektörü denilen olay mahvoldu. bir oyunun 5 dolar indirilmesi bile tüm düzeni değiştiyor, çalışanlar işten çıkarıyor sektörde yanlızca tutmuş projeler ve firmalar devam ediyor.

korsana evet.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar ne mantığından bahsediyorsunuz, ikinci el denen bir kavram var ve insanlık tarihi kadar eski. kotiklik yaparak engellenemeyecek bir hak. gider birisi davayı açar, oturtur yerine adamları.

düşünün araba aldınız kullandınız, satmaya gelince şirket geliyor mani oluyor. var mı böyle komedi? oturduğunuz evi de satamazsınız çünkü müteahhite haksızlık. o adam tek aile kullansın diye yaptı evi. kullandığınız bilgisayarı da satamazsınız, karı düşüyor intel'in. amd'deki mühendise yazık.

oh ne ala ya, adamlar milyar dolarları höpürdetiyor hala yetmiyor, milletin hakkını gaspediyor. duyan da 1000$'a muhtaç indie stüdyo sanacak ha.
nileppezdel said:

Ya onlar şöyle düşünüyor, sinemada filmi izleyen herkes bilet parası veriyor, benim oyunumu da oynayan herkes para versin. Ama onlar açısından dşünce oyunun satışı en az yarısına düşüyor. Sen bir oyun yapıyorsun 10 milyon kişi oynuyor fakat 1 milyon kişi para veriyor. Bundan rahatsız olmaz mısın yapımcı olsan?

dvd'yi alıp oturup salonumda 4 kişi izliyorum. gidip 3 tane daha mı dvd alayım? dergi alıp salona koyuyorum, gelen giden okuyor. "hayır adam sadece tek kişi için yazmış, okumayın bırakın onu" mu diyeyim?

kotikliğe prim vermeyin arkadaşlar, bunlara kalsa yeme içme hariç bütün gelirimizi akıtmamız lazım. hak hukukla ilgileri yok.
Sosyal ağlarda paylaş

wow un müthiş başarısı buna neden oldu biraz da
adamlar 10 milyon oyuncudan her ay 15 euro alıorlar
ve satış konusunda yaptıkları hiç bir anormallik yok
daha önce çok oyun geldi geçti böyle ama, teknolojinin şu an ki imkanları ile wow çok iyi bir gelir kaynağı oldu
bazı açgözlü heriflerde, buna bakıp xbox 360 un internet üzerindeki hükmünü görüp iksini birleştirsek, hakları falan boşversek diye düşünüyorlar
ama tutmaz, amerikada oyun kiralama olayı aşmış lan
onlar hala dvd ye oyun yapmak daha karlı diye bağırıp dursunlar, 2 sene sonra belli olur herşey.

özet: iki dakika para kazanmayın lan
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

arkadaşlar ne mantığından bahsediyorsunuz, ikinci el denen bir kavram var ve insanlık tarihi kadar eski. kotiklik yaparak engellenemeyecek bir hak. gider birisi davayı açar, oturtur yerine adamları.

düşünün araba aldınız kullandınız, satmaya gelince şirket geliyor mani oluyor. var mı böyle komedi? oturduğunuz evi de satamazsınız çünkü müteahhite haksızlık. o adam tek aile kullansın diye yaptı evi. kullandığınız bilgisayarı da satamazsınız, karı düşüyor intel'in. amd'deki mühendise yazık.

oh ne ala ya, adamlar milyar dolarları höpürdetiyor hala yetmiyor, milletin hakkını gaspediyor. duyan da 1000$'a muhtaç indie stüdyo sanacak ha.
nileppezdel said:

Ya onlar şöyle düşünüyor, sinemada filmi izleyen herkes bilet parası veriyor, benim oyunumu da oynayan herkes para versin. Ama onlar açısından dşünce oyunun satışı en az yarısına düşüyor. Sen bir oyun yapıyorsun 10 milyon kişi oynuyor fakat 1 milyon kişi para veriyor. Bundan rahatsız olmaz mısın yapımcı olsan?

dvd'yi alıp oturup salonumda 4 kişi izliyorum. gidip 3 tane daha mı dvd alayım? dergi alıp salona koyuyorum, gelen giden okuyor. "hayır adam sadece tek kişi için yazmış, okumayın bırakın onu" mu diyeyim?

kotikliğe prim vermeyin arkadaşlar, bunlara kalsa yeme içme hariç bütün gelirimizi akıtmamız lazım. hak hukukla ilgileri yok.

abi filmi alip arkadaşlarınla seyrediyorsun ama 2.bir kişiye satamıyorsun, herşeyin ikinci eli olmak zorunda diye bir kural yok ki.
o zaman bir yazılım aldıgımızda tüm kullanıcılara verelim lisans hakkını, niye cd-key veriyorlar o zmn, niye kişiye lisans firmaya lisans gibi kavramlar var.

yazılımları ev ile araba ile kıyaslamak garip oluyor biraz, bide oyun yazılım şirketleri öyle 5kişinin çalıştıgı yerler değil, belki milyon dolarlar kazanıyorlar ama bir o kadarını da harcıyorlar yapmak için. milyonlarca dolar giderleri de var.

adamlar para harcıyor, bizde yıllardır korsan oyuna alışmış bir millet olarak böyle şeyler görünce abartı tepki gösteriyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

Sam said:

nileppezdel said:

abi filmi alip arkadaşlarınla seyrediyorsun ama 2.bir kişiye satamıyorsun, herşeyin ikinci eli olmak zorunda diye bir kural yok ki.
o zaman bir yazılım aldıgımızda tüm kullanıcılara verelim lisans hakkını, niye cd-key veriyorlar o zmn, niye kişiye lisans firmaya lisans gibi kavramlar var.

yazılımları ev ile araba ile kıyaslamak garip oluyor biraz, bide oyun yazılım şirketleri öyle 5kişinin çalıştıgı yerler değil, belki milyon dolarlar kazanıyorlar ama bir o kadarını da harcıyorlar yapmak için. milyonlarca dolar giderleri de var.

adamlar para harcıyor, bizde yıllardır korsan oyuna alışmış bir millet olarak böyle şeyler görünce abartı tepki gösteriyoruz.

çünkü parasını tek kişi ödüyor
sende o tek parasını ödeyen kişiye belli haklar veriyosun
ama ben istersem o parasını ödediğim cd-keyi arkadaşıma verebilirim
parasını ben verdim kime ne?
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

satıyorsun filmi de, hemen herşeyin ikinci eli var. cd key ile aynı şey değil, çünkü onu sattıkları kişiye veriyorlar ve zaten aynısını da kullanamıyorsun aynı anda başkasıyla. bunun yapılmasını engellemek için sistemleri var.

ev ile araba kıyaslaması olmadıysa kitap, müzik kaydı, film gibi örnekler de mevcut. dahası oyunlar yıllardır ikinci el satılıyor ve bilin bakalım buna nerede rağbet var? bizim gibi korsanın kol gezdiği ülkelerde değil, tam tersine kişi başına gelirini 30000$ ve üzeri olduğu gelişmiş ülkelerde. gidin amazon'da bakın adamlar nasıl ikinci eline aracılık yapıyor hepsinin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...