nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Merhaba bilgisayardan anlayan patiler, şimdi normalde firefox kullanıyordum ve her şey güzeldi. Ancak yaklaşık 1-1,5 ay önce falan artık çok sıkıntılı olmaya başlamıştı. Normalde 8 sekme açsam yine takılmazken 2. sekmeyi açtım mı direk siteyi aramaya başlamak yerine bi not responding olup bekletip öyle arıyordu. 3. sekmeden bahsetmiyorum bile. 2. sekmede bir site açtığımda da artık siteye alışması mı gerekiyor bilemiyorum sitenin loading'i bitse de 2-3 dakika falan sayfayı aşağı yukarı kaydıramıyordum. Kaydırmaya kalkınca takılıyodu sonra aşağı ışınlanıyodu direk falan.. Böyle sürekli olarak browser'ın takılması söz konusuydu kısaca. Hani bandwidth yetmez 2. sekmedeki siteyi yavaş açar ona lafım olmaz ama program takılıyorsa sorun vardır diye düşündüm. Bu durum beni chrome'a geçmeye itti. Çok övdünüz burada chrome'u. Bakalım dedim nasılmış. Gayet güzeldi, hızlı hızlı sorunsuz bol sekmeli falan çalışıyordu. Sonra birkaç gün önce biraz kasmaya başladı ve task managerdan baktığımda 5 tane chrome.exe işlemi olduğunu ve harcadıkları toplam ram'in 400mb'a yakın olduğunu fark ettim. E firefox çok çok daha düşük ramle çalışırken chrome'da böyle olmasına anlam veremedim. Sonra dün akşam olan oldu ve firefoxta olan chrome'da da oldu. Artık chrome da sürekli takılıyor, 2. sekmeyi açınca 3 kat merdiven çıkan kalp hastası 80 yaşında dede performansıyla çalışıyor. Bilgisayarımda virüs yok sanırım, emin olmak için tekrar scan yapıyorum şu anda ama yine çıkacağını sanmıyorum. 2 browser'ım harcandı bu durumdan, artık bıktım gerçekten. Şimdi cookie'leri silsem sorun çözülür mü? Yada browserları uninstall edip yeniden mi yüklemeliyim? Başka bir çözümü olabilir mi? En büyük sıkıntım sitelerdeki şifreler, ben hatırlayamam şifrelerimi. Düzenli kullandığım birkaç username ve birkaç password var ama her siteye girişimde tek tek denemek istemiyorum, sonuçta tek dosya indirmek için üye olduğum FM forumunda isim şifre falan hatırlayamam, düzenli girmiyorum ki, browser'ın işi o. Şifrelerimi hatırlamasını yalan etmeden bundan kurtulmamın bir yolunu biliyorsanız çok müteşekkir olurum. Uzun oldu biliyorum ama cidden en basit siteye bile girerken browser'ın takılması kabus gibi bir şey, eminim anlarsınız. Lütfen yardım edin =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikail Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 bu kadar kasılmanın başka bir sebebi vardır diye düşündüm, opera yı denedin mi? ben hem opera hem chrome kullanıyorum, 1.tercih opera ve herhangi bir kasılma yok... istersen dene birde opera'yı?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Ya işte başta her türlü temizken sonra sıkıntı olmasına sinir oldum. Gerekirse opera da indirir kullanırım ama iki browser'da bu olduysa heralde o da 2 ay içinde kullanılmaz hale gelir diye düşünüyorum. Zaten windows 7'ye geçtiğinden beri bir haller oldu bilgisayarıma. Çok daha hızlı falan ama böyle aptal olaylar da oluyor :( mecbur kalırsam opera'ya geçeceğim tabi, artık o da yalan olursa ne kadar cookie varsa temp dosyası varsa silerim, browserları da uninstall eder tekrar yüklerim. Başka çare çıkmazsa tabi burdan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikail Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 opera windows 7 ile tam uyumlu buna emin olabilirsin ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 add-on falan kullanıyor musun? onlar da yapabilir.. bir de memory kullanımı falan, o anda açmış olduğun sitelerle de çok ilgili.. neyse, bence emin olmak için firefox'u "tamamen" sil. yani sadece uninstall değil, kalan dosyaları da ( http://kb.mozillazine.org/Uninstalling_Firefox#On_Windows ). şifrelerini falan dert ediyorsan, sync'i indir. sync et, yeniden kurunca şifrelerini alırsın.. problem bilgisayarında değilse, bu işlem yeterli olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 firefox için bunu deneyeyim o zaman tamam, ama chrome kullanmayı tercih edeceğim muhtemelen bundan sonra bu sorunu çözebilirsem. firefox'ta çok add-on var ama onlar zaten vardı ve takır takır çalışıyordu program. Anlam veremedim böle oluşuna.. neyse artık, chrome'u kurtaramazsak ff syncleyip silip yüklerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Her FireFox kisminda yaziyorum plugincontainer.exe diye birsey var about:config kismindan kapatilabiliyor onu kapatinca rahatlamasi lazim haziranda gelen guncelleme ile bu sorun basladi bazi makinelerde cokmelere bazilarinda ise takilmalara yavaslamalara sebep oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 sync olayı chrome'da embedden onu kullan derim. Bir de chrome'un kendi task manager'ı var, ona bakarak, sorunu trace etmeye çalış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 chrome taks manager'ı açtım paticik memory 599k gözüküyo :D firefox için o dediğiniz kurtarabilir heralde, add-on container mı ne o olay. Ama chrome neden yavaşladı öyle anlamadım, gerçi şu an yine biraz iyi. neyse firefoxta bi deneyeyim dediğinizi @darejedi: bulamadım dediğin şeyi about:config yazınca. Orada çıkanlardan biri olabilir mi farklı isimle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll – true şeklindeki ifade, dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll – false olmasi gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 Tamam teşekkür ederim, deneyeyim hemen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 aynısı bendede vardı. tüm geçmişi çerezleri falan sildim üzerine fasterfox u kurdum düzeldi. birde scandisk falan yap arada iyi geliyor. spybot ile güzelcede bir tarattınmı cillop olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 AVG antivirüs var işte o düzenli tarıyor, onun bulamayacağı bir şeyler varsa bilemiyorum. Bunu yaptım olmadı, cookielere de kıyamıyorum işte :D sync yapıp denerim olmazsa sonradan da, dediğim gibi esas derdim chrome. Gerçi yine firefoxtan çok daha iyi durumda.. Bir ara bi sitede about:config'den firefox'un yediği ram'i kısmanın ama bir yandan da firefox'u hızlandırmanın yöntemini bulmuştum, cillop gibi olmuştu. Ama hatrlamıyorum şimdi =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar