dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Bu skill ler ile işi olmayacaklar için sorun teşkil etmiyo tabi ama ben ilk karakterimi sadece trade skill ler üzerine kuracağım için bir karmaşa yaşıyorum şöyleki;ilk önce miner-blacksmithing ile başlayacaktım hem daha kazançlı hemde daha zevkli olur diye hatta tüm pati ailesine en azından ilk seferleinde bedava çalışacağımı beyan etmiştim.Fakat şu anda biraz farklı düşünüyorum.Nedense oyun içinde daha zengin olacak kısmın plate giyemeyen class lar üzerinde olacağını düşünür oldum son zamanlarda e hal böyleyken skinning-leatherworking kazanç açısından daha karlı gözüküyor.Ama ben işin eğlencesinde de olmak istiyorum.Bide açabilirsek diğer karakterlerimde muhtemelen plate giyemeyecek. Bunlar benim fikrimdi hem ekonomi üzerinede konuşulmuş olur buyrun :)[signature][hline]Ben bir Half-Fiend im. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OmeN Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 oyunda en çok hangi tür itemların piyasası daha iyi onu bilemediğim için bende tam bir karmaşadayım :-? . forumlardan okuduğum ve ürün fiyatlarına baktıgım sitelerde alchemy/enchenting en çok para kazandırıcak olay gibi duruyor ama bütün tradeskilllerin belli bir ham madde gereksinimi olduğu için üretilen itemdan ne kadar kar edilebilicegi, ham madde bulmak için harcanan zamana deyip deymiyeceği meçhul. kimsenin dandik itemların reçetelerini bulupda onnarı yapmak için uğraşıcagını sanmıyorum, hele bu soulbound olayı varken :hrr: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Karakteri trade skilller üzerine kuruyorum diye birşey olamaz çünkü trade skilller combat skilllerden tamamen bağımsızlar. Sistemi şöyle özetleyeyim : Experience alıp level atlamak için quest yapmak ve tabii ki combata girmek zorundasın (eh oyunun adı warcraft:)) Bu arada combat skillerin (misal frost magic, 2handed axes vs.) sen kullandıkça artıyor. Her level atladığında bir talent puanı alıyorsun(ki bunlar tamamen combatla alakalı) ve sanırım levelına göre belirli bir xp de bir skill puanı (sp) alıyorsun. Bu sp ler trade skilleri geliştirmek için kullanılıyor. Şöyleki; Bir trade skill i kullanmak için onu apprentice olarak trainlemen lazım. Bi tradeskill i app. olarak trainlemek 5 sp ye mal oluyor. Bu sayede hem o skill in temel özelliklerini kullanabiliyorsun (herbalism için find herbs, mining için find mines vs.) hemde 75 e kadar bu skill i geliştirebiliyorsun. Tradeskilller aynı combatskillleri gibi kullana kullana artıyor. 75 e geldiğinde 50 sp harcayarak journeyman olarak train ettirmen gerekiyor kendini. Böylelikle o skill in alabileceği maksimum değer 150 oluyor. 200 sp harcayıp Expert train olunca maximum 225 oluyor. Sanırım bi 500 puan harcayıp gmde olunabiliniyordu (max 300) ama emin değilim. Bu kadar anlatmışken combat skilllere de değineyim biraz. Bi combat skill inizin alabileceği max değer lvlx5. Yani 12. lvl bi warrior maksimum 60 sword skill ine ulaşabilir. Kılıcınızı sallayabilirsiniz ama lvl atlayıncaya kadar birşey kazanamazsınız. Büyüler ve class özellikleriyse yine ilgili class trainerlardan öğreniliyor. Bunlarda rank arttıkça etkisi ve bazen mana cost u artıyor. İsterseniz fazla mana harcamamak için düşük rank özellikleri de kullanabilirsiniz. Rakamları atıyorum şimdi, druid in rank 3 rejuvenation büyüsünü öğrenebilmeniz için en az 15. lvl olmanız, nature magic inizin 70 olması ve druid trainer a 50 silver ödemeniz gerekiyor. Diğer sınıflar için de benzer bir sistem söz konusu. Ayrıca trade skilllerle ilgili yeni özellikler için (örneğin bi blacksmith in fortified chainmail yapması) berlirli bir miktar skill inizin olması ve bunları trainerlardan parayla öğrenmeniz gerekiyor. Ayrıca bunların recepie leri monsterlardan loot olarak da düşüyor. Pyff amma yazdım be:) Neyse gelelim asıl konuya. Platemailları sadece warriorlar ve paladinler giyebildiği için fazla alıcısı olmayabilir ama warrior veya paladinlerin diğer sınıflardan daha fakir olması diye birşey sözkonusu değil. Oyunda en geniş kullanım alanına sahip tradeskill sanırım leatherworking. Ayrıca 40. lvldan sonra shamanlar ve hunterlar hafif metal zırhları da giyebildiği için leatherworking e 40. lvldan sonra bunların recepie leri de geliyor. Keza enchanting de iyi kazandırır gibi. Bence soulbound değilde bind on equip itemların fazla olması ekonomiyi olumlu yönde etkiler. Eşyaların hasar görmesi ve en sonunda yokolması yerine daha kontrol edilebilir bir yöntem. Ki quest itemların da soulbound olması gayet mantıklı.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Warrior olarak benim yapacağım tradeskill seçimi: lockpick ve first aid, eğer puan kalıyorsa 3. olarakta fishing. yok eğer hala puan kalırsa bunlar gmlendikten sonra o zaman bişi daha ekleriz ama sanmıyorum.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 shrapening stones diye bi item var blacksmithlerin mi minerların mı yapabildiği...silahın dmg ı belli sürliğine artırıyor....peynir ekmek gibi gider valla[signature][hline]RamsesII, 12 Ağustos 2004 23:29 tarihinde demiş ki: Abi bu yeliz yeşilmeni ne yapacaksanız biliyor musunuz?Böyle bir yeri kaşındığında diliyle kaşıyacak insan onu...Böyle hiç ellettirmeden ona,sadece dilinle kaşıyacaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 ya benim kafam basmadı hala trade skill'lerini geliştirmek için level atlamamız şart mı? yoksa parayla mı oluyo bu işler? parayla oluyosa skill artıp artmayacağını nası belirliyoruz.. ya da bu sp'leri nası alıyoruz.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 axedice gayet güzel anlatmış işte tüm sistemi :) t.skilller için level atlaman şart, çünkü level atlamadan para kazanamaz ve skill/talent alamazsın :) her levelda belli bir maksimum arttırma sınırı var. level atlamadan sen o sınıra geldikten sonra o skilli kullansan bile artmıyor çünkü. aynı şekilde o trade skill in de seviyesini arttırman lazım ilerledikçe; aprentice, novice, journeyman master vb diye gidiyor. ve evet, başında skill yazlı olan herşeyi öğretici npclerinde para verip öğreniyorsun. para kazanmak içinde sürekli quest yapıp kazanmak lazım. skill in artıp artmayacağını sen kullanarak belirliyorsun, tüm skiller sen kullanırsan artıyor, fakat üstte dediğim gibi her skill in kendi aşamaları var eğer sen bir skilli bir yerde bırakmak istiyorsan sadece artık öğretici npcsine gidip bir üst seviyeye geçmiyorsun oluyor bitiyor. sp denen şeyide level atladıkça alıyorsun, sanırım bir havuzda toplanıor ordan dağıtıyorsun skilllerine. biraz karışık, kabul ama çok güzel ve kullanışlı bir sistem olmuş bence. [Bu mesaj Norak tarafından 16 Ağustos 2004 20:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Bu kadar karmasik ne var? Deliler gibi oyniycaz iste.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Şüphesiz, cüce :)[signature][hline]Profocio Hosting Bir pati futbol maçından sonra Babacum hakkında şöyle yorumlar olmuş: fizban: bi insan bu kadar boş koşup, bu kadar anlamsız şeyler yapabilir tora: abi iki rekat kosma mac bitecek ben orda ulan nie uzatıyosunuz die bagrıyorum adam hala sahanın içinde bos bos kosuyo holyman: Kenderin arkı orta saha. Babacum tam saha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 said: Cuce, 16 Ağustos 2004 22:06 tarihinde demiş ki: Bu kadar karmasik ne var? Deliler gibi oyniycaz iste. harbi ya=)[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar