Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu gerçek mi - Mimar Sinan

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bone said:

ben de dün rastladım bu hadiseye.

yapılabiletesi var tabii de, ayın konumu, güneşin konumu felan değişebileceği için bunu kasten mi yaptı yoksa rastlantı mı, belki de gerçekte böyle bir manzara da olmuyordur.

e zaten o yüzden sadece belli bi tarihte cıkıyo tutuyo mevzu her gün değil
Mesaj tarihi:
abvblizzard said:

tamam da dünya güneşin etrafında bir tam tur yaptığında ay geçen seneki konumuna göre 8 saat ileride oluyor retard hesabına göre.
başka parametresi varsa bilmem bu kadarına yetebildim.

lol

21mart ekinoks yaw..
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

abvblizzard said:

tamam da dünya güneşin etrafında bir tam tur yaptığında ay geçen seneki konumuna göre 8 saat ileride oluyor retard hesabına göre.
başka parametresi varsa bilmem bu kadarına yetebildim.

lol

21mart ekinoks yaw..

anlamadım ne alakası var
Mesaj tarihi:
camiiler yapıldığı zaman 21 marta denk geliyor olabilir, şimdi başka bir tarihe denk geliyordur. gök cisimlerinin izlediği yollar hemen hemen sabit. saçmalayan bizim yıl hesabımız sadece.
Mesaj tarihi:
misal aztek piramitlerinde güneş güz-bahar ekinokslarda tepelerinden doğar, stonehenge de ise 21haziran 21aralık döngüsü izlenir o da solstice olarak anılıyor. türkçesi nedir bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
İstanbul'u tarihi iyi bilen biriyle gezmek çok farklı bir şey.
Eyüp'te sıradan bir türbeyi geçerken Sokullu için yapılan türbeye rast geliyorsun Sinan'ın yaptığı.

Basitçe bir türbe bildiğiniz yalnız dışarıdan 8 içeriden 4 köşeli.
Biraz ileride yaptığı başka bir türbe var, içeriden 8 dışarıdan 4 köşeli. Eyüp'e yolu düşenlere tavsiye ederim.

Sinan'dır yapar yani, her eserinde bir estetik var adamın.
Mesaj tarihi:
Bardakçı bu hadiseye gerçek diyenlere çok sinirleniyor. O'na göre hiçbir gerçek temele dayanmayan bir şehir efsanesi. O zamanda Mimar Sinan'ın Mihrimah Sultan'ı görmesi bile bir mucizeyken, o nasıl olsun da aşık olsunmuş.
  • Yeni Oluştur...