Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

seçim : iş mi ? eğitim mi ?

mightee

Öne çıkan mesajlar

supermis de, bir kac arkadasda dile getirmis, bir konuda aciklik getirmek lazim.

benim bahsettigim yuksek lisans, degil arkadaslar.

bugun yuksek lisansin cok buyuk bir onemi olmayabilir,(ki vardir, kesinlikle zarari yoktur) ama yarin hayat sizin icin daha zor oldugunda (inanin zor olucak, hayat yasla dogru orantili bir sekilde zorlasiyor) karsiniza gelicek rakipleriniz, sizden farkli olabilmek adina yuksek yapmis olacaklar.

bu noktada iki seceneginiz var, ya o rakiplerle karsilasmicaksiniz, ki burda bir cok kisi ben isimi zaten buldum, sirket tanidigimin, sirtim saglam, karnim tok, sirtim pek diyor. ki bu sizi evet basarili kilar.

yada sizde elinizi guclu kilicaksiniz.

ancak burdaki durum, 2 yillik bir universitenin ustune 4 yillik okuyup okumamak di.. "yapmayin 4 yillik universite kesinlikle her turlu hayalden once gelir" demeye calsimistim ben :D
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitimi seç, kariyer falan başlarsan ondan sonra geri dönüşü olmuyor. Yaş ilerlediğinde de hayattan beklentilerin ve yapabileceklerin çok daha farklılaşıyor buna çok dikkat et.

Ben 4 senelik bir fakülteyi bıraktım, sonra gittim yüksek okuldan mezun oldum. Nasıl olsa bitiririz üstüne de lisans üstü ya da mba koyarız nolcak olm gibisinden laflar söylüyordum şimdi o lisansüstünü geçtim lisans ı bitirirsem kurbanlık koyun kesip hayrına dağıtıcam.

ps. Yazmayı unutmuşum bu eğitim işlerini de bir yandan çalışarak yapıyordum ve inan ikisi hiç bi boka benzemiyor, eğer bunu yapmayı denersen sosyal hayatını falan unut.
Sosyal ağlarda paylaş

İş seçmek mantıklı sonuçta istedikten sonra çalışırkende kendini pekala eğitebilirsin. Diploma tabiki önemli ama kişisel gelişim ve yetenek çok daha önplandadır her zaman prof. şirketler için. Sonuçta ne eğitim görmüşler varki eğitimsizin yaptığının yarısını bile yapamazlar ama sonuçta eğitimsiz olarak adlandırdığım kendisini bireysel olarak geliştirmiş ve iyi bir noktaya getirmiş kişidir. Her koşulda eğitim önemli tabiki ama çalışırken eğitebilirsin her zaman kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
salim, belgrad'da yaşam nasıl ? sosyal ve ekonomik açıdan soruyorum ? yabancılara nasıl davranıolar ? gerçi ben oralı sayılırım ama dillerini pek bilmiyorum :)

birde belgrad üniversitesine mail attım cevap vermediler okul fiyatlarını öğrenmeye çalışıyorum. senin öğrenme şansın olabilir mi inter. computer science.

bir opsiyonda türkiyede özel üniversite. istanbulda bilgisayar müh. ingilizce özel üni tavsiye edebilecek var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

bence hayallerinin peşinden koş derim bırakma şansını dene.ben daha önce ukraynaya gittim orda 1 yıl rusca hazırlıga gittim sonra geri döndüm polonyayı bulmuşdum egitim ucuzdu 2 yıla yakın kaldım ancak kendi yaptıgım buyuk hatalardan sonra oturum vizesi uzatmadılar ve gelmek zorundA kaldım tekrar vize almaya calısdım çünkü okulum vardı ancak 2 yıl kadar bi süre vize vermeyeceklerini söyledir bende askere gittim 2 ay oldu geleli tabi yaş 25 oldu.2 aydır boş boş geziyorum iş yok girecegim işlerse asgari ücret olacak buyuk ihtimal.ve dilin önemi kalmadı beni ancak bu dillerle turizm bölgesinde garson olarak alıyorlar.şimdi ben asgari ücretle işe girsem ne kadar geçinebilirim ilerde ne kadar para biriktirebilirim yani gelecegi yok.hala okumak isterim tabi bu yıl geçti.sırbistanı ben de çok araştırdım bende mail attım ancak bakmıyorlar. bu tur ülkelerde genelde 2000- 3000 euro arası olur bu da öyledir buyuk ihtimal.çok turk iş adamı oraya yatırım yapıyor yani sırpcanın faydası olur bende seneye gitsem okul bitene kadar yaşım 31 olur benim hayallerim boşuna ama sen gitmelisin bence.hayalim hep yurtdısında yasamakdı ama olmadı benim için normal degil ama senin için normal.ancak ab ye girmeleri pek bişey degiştirmez şimdilik.daha shengen e girecekler vb vb.ancak benim düüşencemde önceden,sırpca ögrenip orda tercumanlık yapmak vs. sen gitmelisin geç olmadan git derim turkiyede iyi bi iş artık zor
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
en son araştırmalarım sonucu sırbistanda veya karadağdaki okullar bologna anlaşmasını imzaladıkları için avrupa standartlarında eğitim veriyorlar.

fakat tek çekincem, yaş 23. 1 sene hazırlık artı 4 yıl eğitim oldu sana 28, geldim askerlik yaptım 29. ben 29 yaşında iş bulabilir miyim abi ? her yerde yaş sınırlaması koyuyorlar. bu beni çok düşündürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...