Mortis Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 hahahahahahahah offfffffff londrayim su an kafam baya iyi bi sarki koyiim die girdim nete arada patiye bakiorum hahaha! cok yarildim bu ne abi hahahauhhueuheahu seviyorum sizi! DAS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Uzmanlık sorusu geliyor: London School of Business and Finance, MBA açısından prestijli midir, listelerde gördüm adını yüksek sıralarda. £ 14,500 olarak geçmekte ücret, fena değil; girmesi ne kadar kasabilir diye düşünüyorum (başvuracağım sırada 5-6 yıllık iş deneyimi olacak tabi). Bir de, MBA programlarında haftada kaç gün falan derse gidiliyor tahminen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Ben karıştırmışım pardon. London Business School'dan farklı mı senin dediğin. Çünkü LBS dünyanın sayılılarından, US'tekilerle kapışıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 LBS £ 60,000 abi, hayatta her şeyin bir sınırı olmalı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Doğrudur valla hiç bilmiyorum. Ha burs murs bi şekil toparlasan çıkartırsın ama sanki oradan çıkınca. Mesela mezunların ortalama salary'leri filan oluyo listelerde ama ne kadar doğrudur bilmem. Bu MBA'ler uçuk pahalı oluyo gerçi dediğin gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 ben de LSE ile karıştırdım ve tam da nasıl bir ik'cısın diye flameleyecektim ki 2.kez okumanın faydasını gördüm asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 global top 100'deki birmingham ve nottingham'lar da £20,000 altında aslında; düşünülebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 birmingham a başvurdum bende ama sanırım ülkenin en kalabalık üniversitelerinden biri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mortis said: tahminen hep böle olacak nereye başvurursam vurayım, ulan bi şu post study work visa kalkmasaydı da 2 senelik en azından ilk başlangıç rahat olurdu. kısacası 15 mayıs bana istanbul yolları gözüküyor gibi ^_^ işbu sebepten İrlanda'ya başvuracaktınız abi. ha irlanda ha ingiltere keh keh. mis gibi 2 yıllık post-post-graduate work permit var. 6 ayda iş bulmak lazım tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 irlanda da tavsiye edebileceğiniz okullar neler işletme masterları için ? 2.7 civarı ortalama ve 620 gmat sahibiyim (bilmiyorum gmat lazım mı irlanda için) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 gerge gelip trinity dicek simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 trinity çok pahalı. 19.000-20.00 € civarı University college dublin iyidir, dublin istiyorsan. Cork süper şehir yaşamak için ve University College Cork da iyi bi üniversite. griffith college lar var adanın bi kaç yerinde. bunlar tamamen özel okullar, o yüzden pek saygın değiller ama eminim fena değildirler. bunun dışında National University of Ireland, Galway de belli konularda öncü bi üniversite ama Galway kuzeybatıda nispeten uzak bir vilayet. benim araştırmalarım hukuk üzerine bu arada. mba falan için bi bilene sormak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 university of limerick var bi de gidilebilir klasmanda. angela's ashes falan izleyip okuduysan limerick'e gitmek ister misin bilmiyorum tabii eheh. teknik olarak Athlone Institute of Technology. irlanda'nın odtüsü! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 irlandaya gitmedim ama irlandaya giden arkadaşlarımın hepsi UK kafası istiosan hani ingilterede gibidir die gidersen beğenmessin falan demişlerdi. Hani dublinden çok etkilenmemişlerdi mesela. Mimarisi olsun, yaşam stili olsun vs. hiç aklımdan geçmedi irlandaya ki zatne en başında okuyacağınız gibi topiiin 2 sene önce açıldıında, dayım burda diye cambridge'e geldim ^^ Başka bi seçeneğim yoktu bana bi yol bulun burda nasıl kalırım şu lanet olası Tier 1 post study work visayı kaldırdılar! International officele konuştum. Student visan varken iş vizesi alamassın dediler, onu iptal etmeden. Onu iptal etmen için de mezun olman lazım yoksa sen buraya okumaya gelmedin çalışmaya mı geldin diip dier vizemi de vermezlermiş. E benim tezim aralıkta, mezuniyetim de seneye ocak-şubatta. Yani Mayısda işe girme şansım resmen yok. sürekli UKBorder sitesindeyim bi yolu olur vs die mayısdan sonra kalmamın tek yolu burda kaçak restoranda falan çalışmak herkes yapio ama, benim kariyerime 0 faydası olacak sonra yine ocakta vizembitince dönecem, onu da istemiom, proper işe girebilmek istiorum ki girerim de bu backgroundal benim sektörümde, ama faking çalışma vizesi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 bi de öle bi arkadaş grubunun içine düştüm kietrafımdaki bütün herkes danimarkalı alman hollandalı vs. kimsenin vize derdi yok bana empati kuracak adam yok etrafımda. Herkes aa vize mi gerekio ya ne kadar da garip falan dio hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 evlen. dayın orda ne iş yapıyor? ilk etapta onun yanında başlayıp vize alma imkanın yok mu? kesin belli sektörlerde, şu kadar ilan yapınca ingiltere de mukim adam bulamayınca ancak EU dışından adam alabilirsiniz diye falan kurallar vardır şimdi. ingiltere mevzuatını pek bilmiyorum ama işte 2 sene work permit veren irlanda da bile durum böyle öğrencilikten sonra kalmayı planlamıyosan. dayının yanında başlayıp, aralığa kadar 6 ay çalışmış gözüksen veya çalışsan, sonra 6 ay sonundab ben bu iş sektörünü beğenmedim dersen sana bir süre daha izin verirler muhakkak. olmazsa evlen. durumunu çok iyi anlıyorum bu arada, çok pis bir durum. ama metin ol. bir yolu elbet bulunur. phd'ye başvur misal akabinde. okulda assisstanship kovala. not: UK ve irlanda aynı şeyler derken espri yapmak istemiştim. tabii ki UK'de yaşamak istiyorsan UK'de yaşamalısın. irlandalıları irrite eden bi duruma dokanayım demiştim. ama yani, çok da farklı değil en sonunda. aynı yemek kültürü, aynı insan tipi, televizyon aynı, gazeteler aynı. aksan farklı, en sevilen spor futbol değil; Hurling ve Rugby. kör edici derecede yeşillik her yerde. falan filan. sen yine de evlen. nolur nolmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 dayım emekli dayım gelmiş 40 sene önce buraya amanında cambridge airportta çalışmış sonra klasik türk kafası, restoran açmı şetmiş kapamış ama şu an ev almış bir sürü öğrencilere kiralayıp para alio yengem de kafeterya işletio bi dil okulunda bu yani öle cambridgede öğrenciye çalışıp para kazandığın için hep, corporate bi hayat yok yani dayımdan bi hayır gelmez bana evlenme muhabbeti var da öle bi olaya girmek zor ve yani bana göre bi olay değil o hehe. böle sürekli bakiorum kendi medya marketing sektöründeki işlere deli gibi iş var londrada başvurabileceğim ama işte yok yani. vize sorununu halletmeden gereksiz resmen başvurmak. boşuna kendini adamların listeden eliosun o yüzden öle linkedine sitelere bakıp bakıp duruorm mal gibi naapsam die. böle dua ediorum UKborderın sitesinde haber gelsin işte post study work visa başvurusnu 1 sene daha uzattık falna die. heuhe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 abi 40 senede muhakkak bağlantı kurmuştur dayın seni en azından kağıt üstünde çalışmaya davet edebilecek birileriyle. yani konuşmussundur zaten de ne biliyim bir daha bir araştırsa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 yok onun muhabbetini yaptık o konuda ne yazık ki bana yardım edebileceği biri yok bi de çalışır gösterme kafası falan yok bu ingilterede eheh ki zaten çalışma iznim haftada 20 saat ki onu yapiorum zaten. doktora falan da hiç istemiorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 çalışır göstermeden kastım çalışmak da işte alanınla alakalı olmayan bir işte falan. peki, şu anda hiç bir yer yokmu sana work permit almakta yardım edecek? sonuçta ingiltere'de türkiye vatandaşları için work permit almanın bir yolu yordamı olmalı? tugay kerimoğlu, emre belezoğlu falan nasıl oynadı burda senelerce? hakan şükür bile adada top koşturdu lan. yani başvuracağın yerlerden en azından biri seni destekler bence. madem cv'ne de güveniyorsun. bence iş ilanlarını atlamaktan ziyade hepsinde şansını dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 sponsor olmaları gerekio alabiliosun vize sponsorluk lisansı varsa şirketin, her şirketin yok bu, başvurup aliolar, eğer varsa daha kolay form dolduruolar bişey yapiolar, ama devlete hesap veriolar neden UK vatandaşı değil de türk vatandaşı aliosun die, ona da mantıklı bi neden bulunca work permit alabiliosun. Ben zaten mayısa kadar böle bi sponsorluk bulmaya kasiodum dönmeden buraya. Fakat sonra bizim okulun international ofisi ile görüşünce öğrendim ki, benim öğrencilğim bitmeden şu an student visa altındayım, o bitmeden, mezun olmadan. bana work visa veremiolar sponsor olsalar bile. Kısacası sponsorluk için ocağı beklmeme gerekio seneye, çünkü o zaman mezun olmuş olacam fakat 1 sene sonra o zamana kadar türkiyeye dönmüş çalışıo olacam. normalde post study work visasını mezun olup alınca bi işe girince 2 sene çalışınca, adamlar devamında sana sponsor oluodu zaten rahat bi şekilde çünkü artık seni taniolar 2 senedir çalışmış oluosun adamlar için sorun olmuo ama 0 dan kimseyi de sponsor olmayı kabul etmiolar CV ime güveniorum vize derdi olmasa ama. Yani ingiliz bi adam başvursa benden biraz daha düşük olsa cvsi onu alırlar hem adam native hem de dert tasa yok paperwork bilmemne için. ukborderın sitesinde de heryeri kurcaladım başka yolu yok mu işte türkler için iş kurma bilmemne özel vize var, Eğer iş kuruosan falna filan veriolar vize de öle bi şansım yok sermayem falan yok . graduatelar için de var entrepreneurship vizesi, böle 30K poundluk bi business başlatırsan falan business planını gönderiosun adamlara , sana vize veriolar. ama işte öle bi olayım yok bütçem yok durum bu şekilde ne yazık ki saol tavsiyelerin için ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 hmphssss abi umarım hallolur bir şekilde. ben de gözümü açık tutucam. senelerdir gitmesem de hala bir kaç bağlantım var adayla. yani en kötü ihtimal dönersin ocak ayında. sonra burdan başlatırsın vize işlerini, work permit işlerini. yani ELBET senin için bu zahmete girecek bir şirket bulunur. koskoca great britain bu londra'ya bağlı kalmazsan. hem burayla hasret giderirsin, takılırsın biraz aylak aylak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 şu sorun bende de var ama yapılabilecek hiçbir şey yok adeta. ben de kalmak istiyorum fakat hiçbir çıkış yolu gözükmüyor, param yok öyle yatırım/girişim yapabilecek başka vatandaşlığım da yok eu vs. öğrenci vizem bittikten sonra paşa paşa dönücem gibi görünüyor yani, bir şirketin sponsor olması falan çok zor. evlenme olayını ben de istemiyorum, ingiliz sevgilim olmasına rağmen, benim kalmam için evlenelim diyo da ne evlencem ya çok korkunç geliyo bana sdf, istemiyosan sadece kalman için evlenelim diyo e ne farketti hahah off canım sıkkın benim de bu duruma. bugün british tobacco'ya başvuruyodum moralim bozuldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 abi imkan varsa evlenin bence. yani tamamen mantıksal bakmak lazım olaya. gavurların da hep yaptığı bir durum bu amerika'da olsun, veya işte başka ülkelerde olsun. türkiye'de ingilizce öğretmenliği yapmak istediği için evlenen ingiliz eleman tanıyorum misal. kıroluk veya buna benzer bir durum değil bence bu. "imagine" dünyasında sınırlar olmadan yaşamadığımız müddetçe maalesef durumumuz bu. gelin o zaman kuralları manipüle edelim, ne dersiniz ha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 bence de evlenin, cocuk bile yapin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar