Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkiyede eğitim ?!

escape

Öne çıkan mesajlar

E işte orası da adama kalmış diyorum ya, yoksa üni.ye lise gibi dersten derse gidenler kantinde king oynayarak tüm 4 seneyi geçirenler de var.

Ama dediğim gibi milyonlarca hiç aklına gelmeyecek türden fırsat, ve istedim mi katılabileceğin pek çok aktivite var üniversitede. eğer bunların çok azına bile (ki zaten daha fazlasına katılman pek mümkün olmuyo) katıldıysan ister istemez işleniyor bunlar senin bakışına, yapına, düşüncene.

Ama üni.ye hiç gitmemiş adam bu fırsatı komple tepiyor kaçırıyor. Ondan sonra bu fırsatların çok daha azını yakalamak için hayat boyu çırpın dur.
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversitede birçok aktivite var konferans seminer vs. Buna isteyen insan dışarıdanda katılabiliyor? Dolayısıyla normal insan ile üniversite öğrencisini ayıran nedir? O seminere gitmeyecek adam 2 adım ötesinde olsa da gitmiyor gidecek olan adam ise 3-4 saat yolu tepip yine gider. Dolayısıyla o bahsettiğin şeylere normal bir insanda sahip olabilir. Üniversitede gerçekleşen aktiviteler üniversite öğrencisinin tekelinde değil ki. Bilgi herkes için isteyen istediği gibi ulaşır.
Sosyal ağlarda paylaş

spesifik eğitim, diploma, farklılaşmış zihin yapısı, objektif değerlendirilmiş bilgi seviyesi, konuda uzmanlaşma ve yetkin hale gelme, bilgiye sadece limitli düzeyde değil daimi ulaşabilme imkanı.. daha bir sürü madde sayılabilir tabii.

ha bir de o mesleği yapabilmene izin veriliyor.. misal doktor değilseniz birisinin kolunu kesmeye kalkmanız çok hoş karşılanmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Çoğuna dışarıdan isteyen katılamıyor, haberi olmasını geçtim, baştan üni.den içeri bile giremiyor. Özellikle ODTÜ, Galatasaray Üni, zaman zaman İTÜ gibi okullara dışarıdan giriş gayet zor ve hatta imkansıza yakın. Bunun dışında haberi olmayabiliyor, olsa bile üşengeçlik vs etkileyebiliyor.

Aktivitelere zaten dışarıdan katılım zor, bir öğrenci kulübüne marabaa diye giriş neredeyse hiç mümkün değil mesela. Öyle konferansmış etkinlikmiş ufak şeyleri geçtim "Uluslararası bahar şenliği" adıyla yapılan ve günler süren bir şenlik organizasyonuna bile üni dışından adamın girmesi engelleniyor olabildiğince.

Hepsini geçtim üniversite kendi bünyesindeki öğrencilere zaten bu merakı aşılayıp onları buraya yönlendiriyor, ki bu gayet önemli bir etken o katılımın artmasında. Ben yemeğe giderken yolda gördüğüm hocamın hadi bak danimarkadan adam getirdik konferans var diye beni çevirdiğini, hocam ölüyorum açım falan demeye kalmadan kantinden bana sandviç alıp al şunu başlayana kadar bitirirsin dediğini bilirim.

Ki bu insanlarla sürekli aynı ortamda bulunmanın verdiklerini komple geçtim zaten.

Zaten aradaki katılım farklarına bakarsan da aynı şey olmadığını görürsün dışarıdan gelenle içeride duran için.

İdealar aleminde belki aynı olabilir, pratikte öyle bir durum yok.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

spesifik eğitim, diploma, farklılaşmış zihin yapısı, objektif değerlendirilmiş bilgi seviyesi, konuda uzmanlaşma ve yetkin hale gelme, bilgiye sadece limitli düzeyde değil daimi ulaşabilme imkanı.. daha bir sürü madde sayılabilir tabii.

ha bir de o mesleği yapabilmene izin veriliyor.. misal doktor değilseniz birisinin kolunu kesmeye kalkmanız çok hoş karşılanmıyor.

öyle deme dasaaa, kırıkçı çıkıkçı yok mu işte, okul okumaya ne gerek var, direkt meslekten yetişince aynı şey :D
Sosyal ağlarda paylaş

du araya mesaj girmiş, edit yerine taze atalım..

ya bi de seminer falan diyorsunuz da yeterli bilginiz olmadan girin seminere, mal mal bakıp çıkarsınız gerçekten.. hani basit bi seminer var mıydı benim gittiğim diye düşünüyorum da.. ya yokmuş ya da ben basit bir semineri gitmeye değer bulmamışım..

felsefe falan gibi şeyler dışarıdan öğrenilir ama sayısal zamazingolar için konuşuyorsak.. yok abi o iş dışarıdan olmaz. çakalsınızdır, iş kurarsınız ve altınıza bu işi yapıcak üni.li adamlar alır ve para kazanırsınız ama o farklı bi olay.. ikisini karıştırmamak lazım. asla ve asla üni.li adamın bildiğini bilemeyeceksiniz. üzgünüm ama olay bu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

o felaket, kardeşin içerde okuyo olsa kan bağın olsa soyadlar tutsa bile hayır diye diretiyolar. ama normal, kendi öğrencisini bile "knnser yapçaz burada, bilet alıp tekrar girin şimdi çıkın" kovmuş bi okul gsü :)

Odtü'de belli başlı taktikler var, birkaç sihirli cümle var girebilmek için onları bilmek bunun için de içerden çevre edinmek gerekiyo işte :)
Sosyal ağlarda paylaş

girdi diyelim, sorun o değil zaten girse bile ne anlayacak ki..
ya bu aşağılama da değil, hani seminer dediğin olay öyle "oha upload yaptılar tüm bilgileri!! i know kungfu!" değil..

"yok ben anlarım!" diyen varsa gelsin benimle bu güz dönemi, sokayım ben içeriye onu..
bazı seminerler var david lynch filmi gibi eve geliyorum ve bir süre süzdükten sonra bilgiyi ancak anlıyorum hani..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Ben seminerlere katılma açısından sordum o soruyu. Yoksa öbürleri zaten ay ve güneş gibi karşında duran şeyler yazmana gerek yoktu. İnsanlara çarpıtma yapılması için fırsat verebilirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

dasaaa said:

Ben seminerlere katılma açısından sordum o soruyu. Yoksa öbürleri zaten ay ve güneş gibi karşında duran şeyler yazmana gerek yoktu. İnsanlara çarpıtma yapılması için fırsat verebilirsin :)

vizyon ve bakış açısının içine kattığım şeyler bunlardı zaten benim, geniş bakabilme, ileriyi görebilme gibi yeteneklerin yanısıra.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

du araya mesaj girmiş, edit yerine taze atalım..

ya bi de seminer falan diyorsunuz da yeterli bilginiz olmadan girin seminere, mal mal bakıp çıkarsınız gerçekten.. hani basit bi seminer var mıydı benim gittiğim diye düşünüyorum da.. ya yokmuş ya da ben basit bir semineri gitmeye değer bulmamışım..

felsefe falan gibi şeyler dışarıdan öğrenilir ama sayısal zamazingolar için konuşuyorsak.. yok abi o iş dışarıdan olmaz. çakalsınızdır, iş kurarsınız ve altınıza bu işi yapıcak üni.li adamlar alır ve para kazanırsınız ama o farklı bi olay.. ikisini karıştırmamak lazım. asla ve asla üni.li adamın bildiğini bilemeyeceksiniz. üzgünüm ama olay bu yani.

Bende bunu diyorum zaten buraya kadar hiç kimse sayısal kapsamında bir branşı dışarıdan öğrenebileceğini iddia etmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

ne semineriymiş o lynch gibi olan?

ıyhh nonlinear dinamik analiz üzerine bişilerdi. adam anlattı anlattı.. öle bi ton da not aldım falan. eve geldim, sonrasında anca anladım adamın neler yaptığını.

o zaman matrix method da iyi değildi bende.

said:
Bende bunu diyorum zaten buraya kadar hiç kimse sayısal kapsamında bir branşı dışarıdan öğrenebileceğini iddia etmedi.

hah o zaman üni. demeyeceksin.. bilmem ne branşı falan desen daha doğru olur bak.. sinema bilmem ne dışarıdan yapılabilir belki.. öteki ne var bak bilmiyorum hiç.. ea bölümlerinin çoğu da olmayabilir belki dışarıdan, belki olur..

ama sayısal olmaz, neden olmaz?
çünkü kendini geliştirme olayı sadece tek tarafa çalışmıyor. üni dediğin adamın suyunu çıkartıyor. proje dersleri var, mülakatı var, değerlendirmeleri var, ödevi var, sertifikası var..

anan ağlıyor. dışarıdan adam 2gıdım yol gitsin diye kasarken adamlar sana bi yükleniyorlar aynı sürede 20mil yol gitmek zorunda kalıyorsun.. ben 4e-5e kadar ayaktayım genellikle.. daha çok geliştirmek isteyen varsa bir günün 50saat olduğu bir yerde yaşaması lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayar mühendisliği diye bir kavramı kabul etmeyerekten verdiğim örnek yazılımı kapsıyordu zaten. Yazılımda ise esas olarak güncel bilgiyi sektörde veya sertifika kurslarında alabilme şansın var.

Sözel için ise araştırılırsa daha çok örnek bulunabilir. Ama bulunmasına ihtiyaç yokki zira kimse istisnaların kaideyi bozduğunu söylemiyor. Bizim söylediğimiz şey istisnalarında olduğu ve başarıya bu şekilde de ulaşabileceği. Yani istisnalar nasıl kaideyi bozamıyorsa kaidenin varlığı da istisnaları ortadan kaldıramaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Avukatlık sözel bir konu olmasına karşın işlevi bakımından diğer alanlardan ayrılıyor. Devlet ile alakalı bir durum. Devletinde bunu bir standarta sokması gerekli olduğu için durum farklılaşıyor. Bir istisna sonuçta yani. Zaten yukarıda söylediğimiz gibi istisnalar kaideyi bozmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...