Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitörlerde 2 ile 5 tepki süresi farkı

Tron

Öne çıkan mesajlar

Hayir farketmiyorsun, farkediyorum diyenin de ya monitoru bozuktur ya da atiyordur.

Monitor cok guzel bir monitor. Iki tane birden almistim hatta lakin sorunlu cikinca ve sifiri kalmayinca firmada birini iade etmek zorunda kaldim.

Alacaksan Mediamarkt Optimum'dan alma bu arada =P Alirsan da kutusunu acip bi bak jelatini falan duruyor mu diye. Ordaki B2430'larin hepsini tek tek elledim cunku. =)
Sosyal ağlarda paylaş

LCD monitörler yeni yayılırken 15-20ms arası bir şey almıştı babam bana sormadan etmeden, oldukça sıkıntı çekip iade etmiştim, kursağında kalmıştı adamın :p

Aslında 2-5ms arasının çok farkedileceğini sanmam ama o süreler hep en hızlı geçiş türü olan gray-to-gray geçişinin süresi oluyor, GTG'de bile 2ms'ye düşemeyen monitör diğer renklerde gözle görülür sıkıntılar yaratabilir, yüksek FPS'de özellikle.
Sosyal ağlarda paylaş

Samsung 226BW kullanıyorum, monitör menüsünden açılıp kapanan bi ayarla 2ms veya 5ms olarak çalıştırılabiliyo. Genel olarak pek fark yok gibi 2 ile 5 ms arasında. Ama WoW'da Tanaris'e gidince aradaki fark çok beligrinleşiyo. Özellikle her tarafın çöl olduğu kısımlarda yürürken kumun üstünde bariz ghosting oluşuyo 5ms iken. 2ms'de de oluyo ama 5 kadar değil.
Ama dediğim gibi aşırı bi fark yok. Zaten aradaki farkın göze batabilmesi için uzun süre 2 veya 5 ms kullanıp da bi diğerine geçmek lazım. Öbür türlü CRT'den LCD'ye bile geçsen aradaki ghosting göze batsa da o monitörün yenileme sıklığına alışıyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

herkeze selamlar tekrardan,

monitöre monitör diyemiyorum. Ayrı bir şey almışım :D Ölü piksel olayı çıkmadı. fakat eve geldiğimde çin malı markasız bir bağlantı kablosu çıktı. ne dvi, ne de hdmi kablosu çıktı. Şİmdi vatanı arayıp durumu anlatıcam. Ama sizede sorayım! Ürünün içinden ek parçaların çıkmama gibi durum olabiliyor mu? Çünki, kullanım klavuzun da paketin içinde bu, şu parçaların yer alması gerekiyor diye yazılı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...