harrykewell Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 yeni sezonda tespit edeceğim hakem hatalarını ( ki bu tespiti tarafsız bir gözle yapacağım , takım ayırmaksızın ) bu başlık altında belirteceğim ki sezon boyu kime daha çok hata yapılıyor rahatlıkla görebilelim gayet tabi gönül ister ki hiç hakem hatası olmasın, ya da olanlar çok masumane seviyede kalsın ayrıca hangi hakemin hangi takımlarına maçlarına kaçar kere ve nasıl atanacağını da görebileceğiz İşte ilk hafta hakemleri! Süper Lig'de 2010-2011 sezonu ilk hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'de sezonun ilk haftasında görev yapacak hakemler şöyle: 14 Ağustos Cumartesi: 20.00 Gaziantepspor-Kasımpaşa: Özgür Yankaya 20.00 Sivasspor-Galatasaray: Mustafa Kamil Abitoğlu 22.00 Eskişehirspor-Gençlerbirliği: Halis Özkahya 22.00 Bucaspor-Beşiktaş: Barış Şimşek 15 Ağustos Pazar: 19.30 Ankaragücü-Trabzonspor: Cüneyt Çakır 21.00 Kardemir Karabükspor-Manisaspor: Hüseyin Göçek 21.45 Fenerbahçe-Madical Park Antalyaspor: Bülent Yıldırım 16 Ağustos Pazartesi: 21.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kayserispor: Aytekin Durmaz 21.00 Bursaspor-Konyaspor: Süleyman Abay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Artık Paticik'te de Hıncal uluç programımız var, ne güzel. Pati radyo gibi pati tv de olsaydı da canlı izleseydik :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 bu adam pati radyoda program yapsın. Karşısına hastadamı veririz. TArtışşsınlar boyuna. Radyo boş kalmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 hangi birini izleyeceksin ki :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Tenekeadam said: bu adam pati radyoda program yapsın. Karşısına hastadamı veririz. TArtışşsınlar boyuna. Radyo boş kalmasın ahuahauhaua Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 get a life dude. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Tenekeadam said: bu adam pati radyoda program yapsın. Karşısına hastadamı veririz. TArtışşsınlar boyuna. Radyo boş kalmasın abi super bişey olur la bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Ya şurda tarafsız olucak ve futbolu bilen adamların yapcağı bi radyo programı çok güzel olurdu yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 katılıyorum, hakikaten spor bilgisi iyi olan birilerini çıkarın radyoya, açık bırakırım radyoyu hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 bu adam harbi hıncal uluç mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Aiko said: bu adam harbi hıncal uluç mu? değil ama 1.hıncal uluç 2.harrykewell 3.hastaadam 4.mehmet demirkol ve diğerleri gelir yani... bu adamları bi keşfetseler burdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 demirkol ne alaka abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Demirkolu severim ben iyi adamdır ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 daha maçlar başlamadan hataları konuşmaya başlanmış olması feci vahim bir durum. bu kadar hakem hatası tartışılmasa herşey daha iyi olur. bkz avrupa ligleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 tespit edecekmiş sdfsd sen kimsin bilae? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 reis radyo programına varım ben. istersen pazar akşamları yaparız veya pazartesi akşamları edit: hep vardı fikrim. isteyen varsa ömden gelsin bu sezon yapalım bu işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Gereksiz topic olmuş,özellikle bu hakem hatası konusunda tekrarlıyorum kendimi belki ama aşırı saçma bulduğumu belirtmeliyim... Daha önce topic bile açmıştım konuyla ilgili,ülkemizdeki bu hakem hatası kompleksinin aslında ne kadar gereksiz ve yersiz olduğuyla ilgili... Yöneticilerimizin durumunu,herkesin hakem hatalarına sığınmasını,hakem yorumcularının saçmalığını,hakemlerin kararlarının dur/oynat/geri al/pilottan al/yarı hızda oynat yöntemleriyle defalarca izlendikten sonra,-sanki artık yorumlamasına gerek kalıyormuş gibi- herkesin ağzından çıkan lafa baktığı hakem yorumcularını ve bunların gereksizliğini,Avrupa'da böyle şeyler olmadığını,insanların bunlara sığınmadığını vs. geçiyorum.... Asıl benim garibime giden,artık toplumun her kesiminde belli takım sporları yapan her yaştan insanın hakemlere sitem içinde olması,yenilgileri,mağlubiyetleri buna bağlaması.. Örnek vermek gerekirse,staj yaptığım bir şirketin düzenlediği tüm yurdu kapsayan 10-12 yaş arası çocukların katıldığı bir basketbol organizasyonu anketinde,"Organizasyonu tek bir cümleyle değerlendirin" sorusuna birçoğunun "Hakem Rezaleti","Hakem Cehennemi","Kahrolsun Hakemler" şeklinde cevaplaması oldu. Mesele burada sadece hakemlerin yeterli olup olmaması değil,istisnasız kaybeden bütün herkesin suçu hakemlerde bulmasıydı,kaldı ki turnuvada bir şampiyonluk yoktu,herkes birbiriyle oynuyordu,maçlar kazanılıp,kaybediliyordu sadece... Bu Erman Toroğlu yerine Markus Merk'in gelmesiyle olacak bir şey değil,sadece sporda kazanılan bir başarının,bu bir maç olabilir,turnuva olabilir,bir sezon olabilir,hakemlerle alakası olmadığının idrakıdır... Hakemler elbetteki hata yapar,ama bir tarafın kollanması kesinlikle söz konusu değil bence,onlarda herkes gibi işini iyi yapmaya çalışıyor,futbol hakemliği de ayrıca çok çok zor bir iş,televizyondan yorum yapmaya benzemiyor dediğim gibi.... Hakem hatalarını alt alta yazıp "şu takım kollanıyor" demek sadece gereksiz spekülasyon ve harrykewell'in yine kendini göstermeye,göze batmaya çalışmasından başka birşey değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 O kadar çok insan hakemden şikayetçiyse, bir sorun vardır yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 selçuk dereli hakemliği bıraktı gerisi önemli deil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Sotto iyi güzel yazmışsın da mesela geçen sezon sanırım bir pozisyon vardı GS-Kocaeli maçı mıydı bi önceki sezon mu tam da hatırlayamadım da bir defans oyuncusu uçarak kaleci gibi topu kurtarmıştı, rahat göreceği yerdeyken hakem korner demişti. Şimdi öyle pozisyon oluyor ki hata olması mümkün değil diyorsun, öyle bir hata yapan hakeme bi daha düdük çaldırmamak gerekir. Yoksa penaltıyı kaçırır karışık pozisyondur, yan hakem ofsaytı göremez zor pozisyondur ama mesela Dünya Kupası'nda Tevez 2 metre ofsayttayken gol atıyor, onun ofsayt olduğunu orta hakem bile rahat görecek pozisyondayken ve oraya bakıyorken devam ettiriyorlar oyunu. Hani böyle oldu mu da "ulan böyle hata mı olur" diyorsun. Federasyon orada hata var kasıt yok diyorsa da 2 metre ofsaytı kaçıran hakeme 2 sene süper ligde maç vermemeli bence. Hakemleri tartışmak falan çok saçma da bazı hatalar cidden "hata" olamayacak kadar çarpık duruyor ve ister istemez tartışılıyor. Dediğim gibi federasyon bu kadar eminse şike olmadığına, o zaman o kadar bariz ve azıcık futbol bilgisi olan çocuğun bile yapmayacağı hatayı yapan hakeme maç falan vermemeli uzun bir süre boyunca çünkü önünde uçarak elle top çıakran defansa düdük çalmıyorsan hakemlik yapmayı hak etmiyorsundur yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Tenekeadam said: O kadar çok insan hakemden şikayetçiyse, bir sorun vardır yalnız. Yine katılmıyorum... Beşiktaş hakemlerden şikayetçi olduğu sezonu şampiyon bitirmişti mesela..Yıllarca hakemlerden yakınan Anadolu kulüpleri geçen sezon o bahanenin de yersiz olduğunu görmüşlerdir sanırım... Adnan Polat döneminde saçma sapan hakemlere yönelen yönetim,sorunun hakemlerde olmadığını anlamıştır muhtemelen.. Örnekler çoğaltılabilir... Sorun hakem hatası olması veya birilerinin hakem hatalarından maç kaybetmesi değil burada,sorun kazanma veya kaybetmenin neredeyse tamamen hakemlere endeksli olması,kaldı ki böyle bir topic açılıyorsa bunun göstergesidir,burada ileride oluşacak yorumları tahmin edebiliyorsunuz heralde.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Nilep,dediğin örnekler doğru,bunlar uç hatalar,kabul ediyorum,bunların bahanesi kesinlikle yok..Ancak hatalar olduğu zaman bile,sorun burada,olayın genelleşmesi,bütün hakem camiasına veya mesleğine vurulması,olayın birilerinin kollanmasına getirilmesi... Mesela Kasımpaşa maçında hakemin o pozisyonu nasıl görmediğini anlamak güç,ama bir açıdan bakarsan da,o kadar bariz bir pozisyonda Galatasaray lehine düdük çalmak,-şike yapmayı bile düşünse- komik durur,hatta şike yapmak istese o pozisyonda yapmaz öyle diyim... Neden görememesinin sebebi,hakemin yeteriz olmasıdır,konsantrasyon eksikliğidir,hakemin görevini iyi yapamamasıdır ve bu kişiseldir,bunu genelleyip,hakemler Gs'yi engelliyorlar düşüncesine katılmadığımı belirtmeye çalıştım.. O hakemi uyarırsın,cezasını da verirsin,ama onu o kişiye yaparsın,bütün hakemlere ceza vermezsin... Yani hakemleri ne kadar eleştiriyorsak,o topa elle uçan adamı da aynı şekilde eleştirmeli ve ceza vermeliyiz... Eklemek gerekirse,demek istediğimi daha önceki topikte vermiş olduğum örnekle anlatayım...2 sene önce Portekiz'in en kritik maçı Porto-Benfica vardı,ve maç 1-0 iken Lisandro kendini çok bariz bir şekilde yere atmıştı hem de hakemin 1 metre önünde...Görememesi kesinlikle imkansızdı,çünkü o kadar bariz ve o kadar yakındı...Maç 1-1 bitti,Porto avantajı eline aldı,maçtan sonra bir sürü futbolcuya ve takımların teknik direktörlerine bağlanıldı ve görüşleri alındı..Penaltı pozisyonuna değinilmedi demiyorum elbette,ancak kimse-penaltı olmadığını kabul eden Portolular- ve Benficalılar, 10 saniyeden fazla konuşmadı,maçı ona bağlamadı,teknik direktör kesin penaltı yoktu diye cevapladı,ama maçın berabere bitmesini kendi görüşünden penaltıya bağlayamarak anlattı... Mesela geçen sezonki Gs-Sivas maçından sonra,mikrofonlara konuşan Sivaslı oyuncular istisnasız hakemden yakınırken,Muhsin Ertuğral,hakemlerden konuşmak yok,kötü oynadık kaybettik,bahanemiz yok diyerek farkını belli etmişti... Örnekler çoğaltılabilir.. Benim demek istediğim büyük,küçük hakem hatası değil,mantalite farkıdır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Ben bu urganizasyun için konuşmuştum. said: Örnek vermek gerekirse,staj yaptığım bir şirketin düzenlediği tüm yurdu kapsayan 10-12 yaş arası çocukların katıldığı bir basketbol organizasyonu anketinde,"Organizasyonu tek bir cümleyle değerlendirin" sorusuna birçoğunun "Hakem Rezaleti","Hakem Cehennemi","Kahrolsun Hakemler" şeklinde cevaplaması oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Yok çok haklısın zaten. Sadece federasyon bu kadar bariz durumlarda o hakeme çok ciddi yaptırım uygulamalı çünkü halı saha hakeminin yapmayacağı hatalar bunlar. Takımların hakem hatalarına sığınması falan kesinlikle yanlış ona katılıyorum ama hakem hatalarını, en azından böyle komik olanları azaltmak da federasyonun elinde ve federasyonun görevi. Federasyon hakemlere ciddi yaptırımlar uygulamazsa, hakemleri eğitmek için düzgün işler yapmazsa hakem hatalarındna sonra yöneticiler konuşacaktır çünkü federasyonun samimiyetine inanamazlar en başta.. Kimse konuşmasa en güzeli ama işte öyle hatalar oluyor ki insan "bi pislik var" diyor, öyle oldu mu da susup kabullenemiyor tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Şu Dünya Kupasınmdaki hakem hatalarından sonra türk hakemleri birdaha eleştirmeme kararı aldım. İsterse taça giden topa gol versinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar