Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

335. Celp Dönemi Sınav Sonuçları

sharky

Öne çıkan mesajlar

sharky said:

Gidenleri bir topicte toplayalim da, bakarsin ayni yere dusenimiz olur.

Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. K.lığı
ETİMESGUT ANKARA

hobaaa,
ben orada askerlik yaptım sharky, danışabilirsin özelden istersen
oof of, acemilik yaparken bölük komutanın çok şeker bi adam olacak.

duygulandım ya, benim tam torunum sayılırsın =)
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi gideceğin yer dünyanın en büyük tümeni, en azından öyle diyorlar :).

Kısaca : Boktan koşullar altında güzel bir acemilik geçicek önceden söylemek lazım.

Biz 400 kişiydik, ama orada 1000 kişi falan da oluyormuş.

Öncelikle gitmeden ne almak lazım;
botunun içine mantar ve koku engelleyen bir toz var onu al, çok yararlı.
Ayak için Vatka almayı unutma.
Dolapların ufacık, öle 10 ar atlet falan alma,
yeşilinden 5,5 yeterli. Çorapların kalın olsun çok sıcak oralar çünki. Dikiş takımında olsun, rütbeni sen dikeceksin.
Neyse bunları herkez söyler ben bölüğe geçeyim,

Genel bilgi:
Şimdi orada 2 alay var, senin gideceğin yer Karma Çavuş Eğitim bölüğü bu iki alayın haricinde, uzaklarda izole bir yerde.Ancak akşam oldumu çok güzel bir manzarası var, yani ben akşam yürüyüşü yapardım ayaklarım rahatlasın biraz stress atayım diye, güzel havada ışıklarını izlerdim ankaranın. Bölük, işte yatakhane, yemekhane ve eğitim alanından oluşuyor, tankları falan görebiliyorsun yani :).

Yatakhane'deki koğuşlar 50şer kişilik, ama hepiniz kısa dönem olacağınız için pek sorun yok. Sadece ilk günden kuralları koyun, içeride bot barındırmayın, biz dolapların üstüne koyardık ( çalınma vakası oluyor tabi, onun için koğuş nöbetine başlamıştık gönüllü, zaten 1-2 kere geliyor . ) Genelde takımları benzer koğuşlara koyuyorlar. Takım olayınıda anlatıcam sonra.
Tuvaletleriniz en son sorunluydu, 400 kişi 3 muslukta traş olduğumuzu bilirim, o yüzden ilk günden son güne yapman gereken şu : erken kalıcaksın, millet daha ayılmadan traşını falan olup botlarını boyayacaksın. ( tuvalet kağıdıda gotur bu arada ).

İşleyişten önce söylemem gereken birşey var, kredi kartını götür. Kantinde nakit geçmiyor, ve kartla telefon kullanabiliyorsun.( en azından sis yeterince ısrar edene kadar komutanlara )

İşleyiş :

İlk gittiğiniz gün kayıt iğne falan olacaksınız 15tl sigorta parası alacaklar haberin olsun. ( ayrıca Kemer ve palaska vermiyor askeriye senin alman lazım, yanında nakit olsun )

Başlarda sana tam uyan bir kamuflaj seç, pantolon ve bot önemli ( ben 1 numara buyuk almıstım ). Tabanlık takma çok gereksiz ama takacaksan 2 numara buyuk al. Ama bence takma ayagını pısırıyor cunku.
Bu arada dağılıcak ama unutmadan soyleyım, botlar ilk 1-2 gun cok vurur, onumuz kıs oldugundan sıze kıslık bot verecekler ve onlar cok sertler. En güzel yol, vuran yerlere,bileklerine vatka koymak ve her gün sabah akşam boyamak. Boyayınca yumuşuyor çünki.

İlk nizamiyeden girince, senin eline bir kağıt vericekler ve o kağıtta birlikte kalıp kalmayacağın yazar. Ben kalmamıştım, ve gittiğim yer herhalde kosullar bakımından dunyanın en iyi askerı bırlıgıydı ama 400 kişiden 5 kişi gittik :p.

Şimdi olay şu,
alayda kalacaklara daha sıkı eğitim verirken, gidecekleri daha rahat bırakıyorlar,
yani biz çok rahattık :). Başlarda başında ki çavuş kıl yün bi tip olabilir, özellikle kısa dönem çavuşların kıl yün olma eğilimleri var. Küfür müfür duyarsanız direk takım komutanınıza oradan türker özene gidiyorsunuz.
Türker Özenden bahsedeyim,
Amerikan filmlerinden fırlamış bildiğin marine dir adam. İnanılmaz bir kibar adamken bölükle konuşurken bildiğin komutan olur,
2 hafta sonra koşarken "YAT" dediğinde herkesin aynı anda yattığında iyice anlıyorsun bunu =).
Biraz içten pazarlıklı gibidir ama iyi adamdır, küfür şidder bunlara karşıdır, o yüzden şikayetle giderseniz sorunu çözer.

Sonraaa, diğer komutanların da çok bomba adamlar. Isimlerini unuttum ama astsubayların çoğu çok kral adamlar, hele ki bizim artiz dediğimiz bi izmirli vardı, adam sadece 1 kere kızdı bize oda şu şekilde oldu
"arkadaşlar beni böyle zor durumda bıraktığınız için çok teşekkür ederim" :).
Bitanesi vardır mesela, direk farkediceksin, ağzı çok bozuktur ama taparsın adama vs vs vs.
Hepsi yıllarını askeriyeye vermiş kaliteli adamlardır. Zaten Türker yüzbaşı haddinden hızlı yükselen, tören kıyafetini giydiğinde madalyadan geçilmeyen adamdır =).

Neyse efenim,
kotulukler yok değil onlardan bahsedelim.
Metin yüzbaşı mesela, beeelllkkii uğrar. bize 2 gün uğradı, astsubaydan geçmedir, çok kıdemlidir alay komutanını saymaz
ve türker yüzbaşıya sarar. Çok nüfuzludur, hakaret eder, biz yerleri bozuk parayla temizlemiştik mesela onun yüzünden.

Bide domuz var.
aah domuz ah.
Adamın adı domuz, çünkü hem şu cümleyi kullanır
" arkadaşlar siz domuzmusunuz aslanmı? domuz yattığı yeri pisletir "
1 saat nutuk çeker, kısa donemlerı çooook sever çünki:
Bu adam bölüğün muhasebesiyle ilgilenir, o dondurmaların kantinin satışından bu sorumludur. Yapacağınız herhangi bir şikayet direk kaale alınır, bu adam paradır. sizi çok sever.
Bölüğe sinema açarlar,
bu adam iştima alır
"arkadaşlar sinema 1 tl, giden gidebilir ama kalmak isteyene iş var"
Sinemada havasız bir yerdir yani :) neyse, gidersin ödersin 1 tl ni. Veya gitmez iş yaparsın, mıntıka yaparsın, veya gider gibi yapar kaçarsın ama içerisi dolmazsa bidaa iştima alır.
Veya bizim gibi akıllılık eder kombine bilet alırsın 20 günlük, bida abuk subu iştima almaz :)

Ben sonra devam edicem akşam eve gidince, sen bunları bi oku :)
Daha ziyareti, töreni, eğitimi ve 15 günden sonrasını anlatıcam heh.
Sosyal ağlarda paylaş

part2
Ziyaret,
bu konuda sıkıntı yok, anlatacaklar zaten ama esas nokta şu:
ziyarete gelen 12 de gelıyorsa nizamiyedekiler 3 te falan haber veriyorlar, yok anons ettikte duyulmadı vs.
Bu yüzden sürekli yoklat ziyaretçim geldimi diye.
Sonra 2. kısım başlıyor, otobüs falan koyuyorlar sonlara doğruda, bölükle ziyaret mekanı arası 3km falan. Güzel güzel yürüyorsun, alışıyorsun o "malazgirt" yoluna zaten ( 1071 metre oldugu ıcın =) )
Önemli olan şu, dönmek istediğinde nizamiyedekiler bırakmak istemiyorlar, amaç 5 e kadar seni orda tutmak ve mıntıka yaptırmak. Komutanlara söylersen, bune cüret derler sonuçta sana sadece kısım komutanın direk emir verebilir,
o yüzden çakallık yapman lazım aşağıda, ben komutanın emri var hemen gelmeliymişim isterseniz arayın, ben yazıcısıyım acil gitmem lazım vs vs sık bişiler.
Yiyecek falan sokabiliosun ama arıolar, ii gizle =).

Törene katıl, zaten katılmak istersin, katılmayanları daha çok yoruyorlar =).

Eğitim, eğitimler makarayla geçiyor, zaten olay çavuşunu önce kafaya almakla sonra takım komutanınla makara yapmakla geçiyor. Akşam oturun muabbet edin işte çavuşlarla güzel oluyor=).
Sabah sporu zart zurt dışında pek bişi yok, atışlar var onlarıda bildiğin Call of duty deki amerikan silahlarıyla atıyorsun g3 le değil, böle ahşap kanas gibi :p.

nasıl davranman gerekli?
Askeri kural bu,
çok sivrilmiceksin ama kendini de ezdirmiceksin. Komutanlar çok önemli, 1 dediklerini 2 etme ( çavuşlardan bahsetmiorm miktiret onları =) )
Acemilikten sonra adamların istediklerini yaparsan, onlarda senin istediklerini yaparlar.

HAAA bide, acemilikte o birlikte atlama, sorucaklar
ingilizce bilen var mı
mühendis var mı
atlama, ziraatçılara gül kestirmişlerdi =).

Efenim her sabah, binanın önünde toplanıcanız orda bi iştima, sonra yemekhaneye yürüyüş ve kahvaltı diye gidecek.
o ilk iştima yalan,öyle bişey yok. Zaten bi 15 gün sonra kendin gidiyorsun, kalabalıkta çok rahat arazi olabiliyorsun zaten. Akşamlarıda kantinin orada çiğdem çitleyip muabbet edersiniz güzel oluyor =)
Kantin demişken, kantinden bişey almak ölüm, yemekhanedeki pislikten veya yemeklerin kötülüğünden tiksinip kantinde yicem ben ya diceksen, önceden gitmen lazım =). ( cidden pistir orası)
Neyse diyeceklerim bu kadar sorun varsa beklerim,
ilk 5 gün zordur biraz, adama koyar. Ama gerisi gelir, zaten rütbe alıyorsun, ondan sonra kom. iyi olursan, insana insan ite it gibi davranırsan sorun olmaz :).

Haa bide ben acemilikten sonra GNKR. MEH DES KOM diye bi yere gittim,eğer oraya çıktıysa kuraa, buradan haberleşiriz =)
Bu arada, azteklere çok güvenme =)

Hayırlı tezkereler.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Prawler said:

Ya o bu değil de aslında Sınav Sonuçları değil bu.
Sınavın bu yerleri etkilediğini hiç zannetmiyorum.

e o kısa uzun kısmı zaten, ama etkiliyodur herhalde cunku heryrde, yedek subay ihtiyacıyla e ihtiyacı aynı değildir.

sınavların etkisi 0 arkadaşlar.
kısa dönemler için konuşuyorum zaten. siz başvurduktan sonra zaten kısa - uzun ve yeriniz belli oluyor. sınav uzun dönemler için derece babında. ilk 3 e girenler istediği yere gidebiliyor.

kısalar için hiç bir anlamı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:

Kuvveti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
Sınıfı Topçu
Statüsü Yedek Subay
Branşı AVUKAT
Gideceği Sınıf Okulu /
Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
POLATLI ANKARA

Burada "Branşı" kısmında AVUKAT yazması 18 gün acemi birliği mi demek 2.5 ay mı demek? Bilen var mı?

Edit: Ben kısa dönem istemiştim...

18 gün.. bende polatlıdan çıktım.. şuan askerdeyim sizleri beklioz gelinde gidelim evimize :P
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

Tesekkurler Suark, valla altin degerinde senin bilgiler su anda benim icin.

Sikinti en onemli sorun olacak anlasildigi kadariyla. Internet cafe tarzi bir yer yok mu bu kislada ? Soyle oranin sorumlulugunu bana verin falan diye komutanlara yavsasam acep diyorum.

eğer acemilikten sonra orada kalırsan 2. alayda 1 tane varmış sanırsam ama derttir o.Boşver.
Komutanlar genelde eğitim veya devriye attırma amaçlı kullanırlar.
Sıkıntının çaresi muabbet ve günlük.
bide zaten içeriye alışınca boşvereceksin herşeyi :)

haaa birde ben ustalığa girdiğimde sivilde ne yaparsın demişlerdi

- okuyodum, işte harçlığımı çıkarmak için ilkokul ortaokul lise ( ama öss deil ) çocuklarına math, fizik ve ingilizce dersi veriodum dedim.
Yedi adamlar, 2 velete ders verdim öle, çok sevildim içeride =).
Tabi bi keresinde bölük astsb. akşamın 9 unda benı yatagımdan kaldırmıstı gel ogluma ıngılızce anlat yarın sınavı var dıe,
benı pirzolayla avuttugunu, bi tabak pilav ve salataya kandırabileceğini sandı
ama ben emredersiniz gomtanm derken o çocua ne biliosam yanlış orettim
red sarı falan
gidip 50 aldı, bidada çağırmadılardı =)

Bir yere kadar kom. gozune gir, ondan sonra ne kadar çamur yersen ye kredin tukenmiyor, yani boluk komutanına kans naber ya çekebiliosun kredilerin arttıkça =)

Sadece, istenileni tam istenildiği gibi yap abi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...