Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fransızca...

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

senko said:

Farinal said:

almanca da ÇOK zor değil.

almanca COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK zor.

su univ hayatimda en fazla calisipta en dusuk notlari aldigim tek ders almanca.

kişiden kişiye değişiyor o zaman ama fransızca öğrenmeyin yani gereksiz bi dil fransızlarda gereksiz insanlar zaten aşağı yukarı
Sosyal ağlarda paylaş

fransızların çıkarttıkları sesler çok zor duruyor bir kere.. hani okursun içinden, anlarsın da kağıt üstünden okurken ama iş konuşmaya gelince fransız aksanlı ingilizce ne kadar komikse öyle olur gibi..

gerçi HİÇ bilgim yok fransızca hakkında. sadece kusarak konuştuklarını biliyorum..

ki bulimik olmayanlar kusmayı sevmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Necro said:

senko said:

japoncanin garip gibi gozukuyorda alfabelerini ezberlemek 4gunu gecmiyor. zaten her harfi 100kere yazinca aklinda kaliyor ister istemez.

Abi sen en son japonca öğreniyoduk ve konusamıyoduk sanki?Aklımda öyle kalmis.

en son okulda 2.yabanci dilleri japonca olanlarla japonca dersi aliyordum iste, hoca sagolsun girmeme izin veriyordu. sonra ders mers derken kaynadi gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

ahuaha ama ayıca konuşmak zor değil be.. çok sinirlenirsen hatta sağ elini yere 110' kaldırıp bağırırsın ve kafanı öne doğru titreterek konuşursun.. lider bile olursun hani!

fransızların çıkarttıkları seslerin taklidinde zorlanıyorum.. bir de adam çoooook uzun bi kelime öbeği yazıyor ve sadece 3hecelik bişi okuyor. o da güç
Sosyal ağlarda paylaş

Almance iğrenç bir dil. 8 sene okuyup 70%ini unutmuş biri olarak söylüyorum.

Artikel denen saçmalık var. Bir iki basit kural dışında (yok cümlenin sonu heit, keit'la biterse die olur vs gibi)
Plural denen zımbırtı da random. İngilizce gibi S koyup kaçamıyorsun.
Fiillerin geçmiş zamanları falan iğrenç.
Trennbares verb miydi neydi onlar tiksinç. Esas kelimeyle hiç alakası olmayan anlamlar çıkıyor.
Præpositionlardan nefret ediyordum. Bilmem kaç yüz fiilin kaç yüz tane preposition'u vardı. Ezberlemek gerekiyor.

Yani kafasına vura vura konuşursun ama çok bariz oluyor Auslander olduğun ondan nefret ediyorum. İngilixce öyle değil bence.

Hem sene 2010 olmuş insanlar hala İngilixce dışında dil konuşuyorlar ya.
Sosyal ağlarda paylaş

ne alakası var. şimdi sen rusça bilmiyorsun çince bilmiyorsun almanca bile bilmiyorsun diyelim sadece ingilizce türkçen var öbür adam ispanyolca rusça japonca gibi bir dil daha biliyor. direk bir sürü işe girebilir. hiç işten anlamasın hiç bir şey bilmesin sırf italyanca iyi konuşsun diye 3000 dolar maaşla iş verecek adam arıyordu geçen bir tanıdık mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Yahu herkesin bildiği dili bilirsen düzgünce konuşmayı başka dili öğrenmeye ne gerek var.
Farklı olup eskimoca öğrenmeye kasmayın.

auf Englisch bitte.

(tu)

342432 tane dil bileceğine, ingilizce yi adam gibi bil yeter, hemde adamlar sana "ooo ne kral ingilizcen var" derler güzel olur. Diğer dilleri sempatiklik yapacak kadar bilmen yeterli.

Ama kadınsan,
Fransızca öğrenmen şart. Ben fransızca bilen ve beyaz tenli olan hiçbir hatuna çirkin diyemem.
kadın olan herşeyin sonuna -eaninnn ekliyorlar deliriyorum konuşurken =).

Bu arada Fransızca zor bi dil değil öyle ingilizce biliyorsan.
Kuralları var sonuçta,
italyanca-ispanyolca-fransızca-ingilizce-almanca aynı bi yerde. sonuçta cümle kurmaları zart zurtları aynı, gerisi ezber,alışkanlık
Sosyal ağlarda paylaş

Sanat tarihi okuyacaksan Fransızca ve İtalyanca öğrenirsen kaynak bulmakta zorlanmazsın, İngilizce de kaynak bulabilirsin ama diğer dillerle daha derine inersin. Fransız kültürde öğrenci indirimi var taksime gidip konuş.

Fransız kültür merkezinde altı ana kur var A1 A2 B1 B2 C1 C2,başlangıç seviyesi olan A1 ve A2 içinde üçe ayrılıyorlar ve toplam yedi ay sürüyorlar diğer kurlar dörde ayrılıyorlar, sanat tarihi için istiyorsan B2 kurunu tamamen bitirmen gerekli C1 kasan çok görmedim çünkü B1den sonra kendin ilerleye biliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

şu dili bir insan fransa belçikada falan yaşamak zorunda değilse niye öğrenmeli, öğrenmek ister gerçekten zerre fikrim yok.

Eğer biraz olsun snatla ilgileniyorsun, meslek olarak Fransızca bilmen çok önemli, 19.yy Fransızcadan ibarettir dil olarak uluslararası arenada, SÜper güç olanın Britanya olmasına rağmen.

Ve tabiki, diplomaside ve Uluslararası arenada yüzyıllardır fransızca ortak dildir, şu an bile ingilizce girmesine rağmen yeni ortak dil olarak, her diplomat fransızca bilmek zorundadır, zira ortak diplomasi dili olarak varlığını sürdürüyor.

Ve tabii edebiyat olarak, Voltaire, Victor Huga, Dumas, Balzac, Emile Zola, Montaigne gibi dehaların fransızca yazdığını söylememe gerek yok bile:D
Sosyal ağlarda paylaş

Berkovich said:

Sanat tarihi okuyacaksan Fransızca ve İtalyanca öğrenirsen kaynak bulmakta zorlanmazsın, İngilizce de kaynak bulabilirsin ama diğer dillerle daha derine inersin. Fransız kültürde öğrenci indirimi var taksime gidip konuş.

Fransız kültür merkezinde altı ana kur var A1 A2 B1 B2 C1 C2,başlangıç seviyesi olan A1 ve A2 içinde üçe ayrılıyorlar ve toplam yedi ay sürüyorlar diğer kurlar dörde ayrılıyorlar, sanat tarihi için istiyorsan B2 kurunu tamamen bitirmen gerekli C1 kasan çok görmedim çünkü B1den sonra kendin ilerleye biliyorsun.

Çok teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere kim hangi farklı yabancı dili öğreniyorsa o dil için çok zor dil der onu bir kenara yazalım :D

İkincisi hakkaten ne bu idealistlik şaştım kaldım. Neyse haddime düşmez tabii bişi demek :P

Üçüncüsü, fransızcayı en iyi fransız kültür'ler öğretir gibi gözüküyor türkiye'de, doğrudur da tabi. Benim diyeceğim yazları falan fransa'ya gitmeye çalış. Dil yerinde öğrenilir misali.

Sonracığıma fransızca öğrenince italyanca ispanyolca da kasabilir daha kısa sürede öğrenirsin. (ki o bölümü okurken bunları yap bence yani :D şaka şaka bişi demiyorum :x)

Allahtan sabır diliyorum bi de bu okuduğun bölümle ilgili olan muhabbetlerde.

Bu arada hangi üni.'ydi merak ettim?

Bi de ne biçim maddeli maddeli konuşmuşum çok bilmişler gibi :<
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...