Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hiperhidroz

amphitrite

Öne çıkan mesajlar

hiperhidrozun anlamının fazla terleme olduğunu biliyorum. insan vücudunda dağılmış halde 2-3 milyar kadar ter bezi olduğunu okumuştum ve fazla terleyen bölgelerde bu ter bezleri daha yoğunmuş, bu da tamam. peki yok mudur çözümü? mesela hiperhidroz sebebiyle tedavi gören, ameliyat olan var mı aranızda? ya da bu konuda bilgisi olan?
Sosyal ağlarda paylaş

botox'u el terlemesi için duymuştum; ama sadece ellerde mi kullanılıyo onu bilmiyorum. depresan kullanımı da tedavi yöntemlerinden biriymiş. mesela koltukaltı bölgelerinden ter bezi aldırılıyomuş ameliyatla. ameliyat ne kadar mantıklı bilemiyorum gerçi. vücut o ter bezlerinin açığını diğer ter bezleriyle kapatmaya çalışmaz mı?
Sosyal ağlarda paylaş

amphitrite

terleme rahatsızlığın kışın da benzer şekilde devam ediyor mu? ayrıca gündelik yaşamını engelliyor mu?

bi doktor tabsiyesi olarak,
dilersen
botox, iyontoforez, ameliyat seçeneklerin var.
botox şu şekilde: yaklaşık bin lira civarı bi ilaç alıyosun ve belli aralıklarla yaptırıyorsun. daha sonra tekrar etmen gerekecek, tek seferlik bi tedavi değil. cildiye / plastik cerrahi uzmanlarına yaptırırsan çok güvenilir. yoksa Clostridium botulinum toksini dünya üzerindeki en güçlü zehirdir.
iyontoforez basitçe anlatacak olursam elektrikli suya yatırcaklar seni :D ilk önereceğim tedavi bu olur. belli dönemlerde tekrar ediceksin tabii ki tedaviye. yine cildiye uzmanına başvrman gerek bunun için. ama her vakada tedavi edici olmuyor.
en son olarak göğüs cerahlarının uyguladığı bi tedavi var neredeyse yüzde yüze yakın. o bölgeye sinir ağını veren sempatik gangliyonların bazılarını ameliyat ile alıyorlar. bu operasyon çoğu zaman tekrar gerektirmiyor. Bu neredeyse %100 tedavi sağlıyor. ama el bölgendeyse ve ilerde ince el işi gerektiren bi meslek seciceksen veya şu anki mesleğin oyleyse komplikasyon oluşursa ince el işleri konusunda zaafın olaiblir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
şöyle söyleyeyim evet ben de çok terliyorum yaz kış; ama bunu hastalık olarak düşünmüyorum. ha günlük hayatımı etkiliyo mu? etkiliyo. kıyafet seçerken falan bunu düşünerek hareket ediyorum; ama dediğim gibi hastalık olarak düşünmüyorum yani botox yaptırayım, ameliyat olayım gibi düşüncem yok. peki yapanlara karşı mıyım? kesinlikle değilim. insanın kendini rahat hissetmesi önemli. ama şu elektrikli su olayı bırrrrr.. :D aman aman o neymiş öyle. düşünen arkadaşlar varsa bi daha düşünün :)

bi de ameliyat olmuş biri olarak, hem de lokal ameliyat olmuş biri olarak bi daha ameliyatın hiçbir türüne kolay kolay cesaret edebileceğimi sanmıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

hehe yok elektrikli su o kadar kotu değil ya :)

sormodrenin pratikt kullanımını bilmiyorum. onu bi dermatoloğa sormak daha doğru olur. çünkü sonuçta bazı hastalıklar istismara açık oldukları için pek çok yeterli olmayan ilaç endikasyon alabiliyor. pratikte ilacın sonuçlarını görmek daha doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...