Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor mu araba mı arkadaşlar?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya tanıdıklarla muhabbet ediyorum. Kiminle konuşsam diyorki motor alacağım. Bu motor modası yeni mi çıktı ben anlamıyorum. Kimisi racing alacağım diyor kimisi burgman tarzı motor kimisi de touring. Ya ben arabamı seviyorum ama yazın motor süper olur bence. Bi kaç haftadır kafamı kurcalıyor. Siz hangisini hangi şartlar altında tercih edersiniz :)?
Mesaj tarihi:
İkisi birden lazım, ikisinin de yeri başka :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
ya tam olarak oturmus degil fedaykin laf sokmak niyetinde degilim ama fedaykin gibi boyle tamamen acemiligini kabul eden kaskini tulumunu giyip 250lik motorla basliyan adam yok, adam racing alacagim diyor, 1 ay kursa gidip 2 ders aldiktan sonra 1000cc lik 34 HIZ plakali motor ile makas yapiyor

motoru gercekten tulum degilse beline destek ustune mont ve kask takip, seritten gittigin surece tehlikesi minimal, tabiki yerler kaygan hele buzluyken binmemek lazim.

cok adam var kaza yapmis bacagi su an sallaniyo dizinden ama adam tem de 240 ile giderken minare boyu uctum diyo anca oyle

SONUC: motor alicaksin ama kendini tarta tarta ve her an olebileceginin bilncinde sureceksin; boyle yaparsan hele haftada 1-2 binersen arabadan yaklasik 40 kat keyifli[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Motor çok keyifli bir olay ama türkiye şartlarında işkenceye dönüşebiliyor. Örn: -Yolda giderken camdan atılan sigaraların üstünüze gelmesi, -Camı açıp tüküren magandaların tükürükleriyle muhattap olma, -Kanalizasyon altyapısı olmayan şehirlerimizin yollarında biriken su birikintileri ve diğer arabaların bu birikintilerde yavaşlamama suretiyle sırılsıklam olma... vs vs.

Eğer altyapı güzel olsa 12 ay motor kullanılabilir, ama türkiye şartlarında bu sadece yağmursuz günler için geçerli. Bide cahil sürücülerimiz yüzünden motorların kazayapma riski yükseliyor(tabi buna araba da dahil) bu yüzden motor maksimum dikkat isteyen bir olay. Birde kullanacağın yol şartlarına uygun bir motor olmadı almak istediğin motor...

Aslında motorda gerekli arabada ama uzun yolda motorun zevki bi ayrı oluyor.

P.S.: Benim tanıdığım biri otobanda 3 kişi grup olarak gidiyolar, magandanın teki tükürüyor camdan ve bu 3 kişiden birinin motoruna geliyor bu türkürük. Tabi bu 3 kişide izbandut gibi :), arabayı durdurup adama sildirtiyolar tükürüğü.[signature][hline]Snowboy
Mesaj tarihi:
kesinlikle Motor bence.2 tekerli olan herşeyi,4 tekerlilerden 10 kat daha iyi sürüyorum en azından ben :P
Cross yada Racing....
Destekli süper bir mont alıcaksın...
Full korunmada şart...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!

[Bu mesaj Marduk tarafından 32 Mayıs 2012 25:61 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Türkiyede olduktan sonra nasıl olsa seni sallamayan biri sıkıştırıp kaza yapmana neden olacaktır.Ama motorun zevki de ayrı hele otobanda kaza yapıp 5 takla attıktan sonra tadına doyum olmuyor:) Hava atacam diye güvenlik techizatlarınızdan sakın ödün vermeyin tavsiyem budur.

[Bu mesaj Odrin tarafından 04 Ağustos 2004 20:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Motor kullanmayan motorun farkını anlamaz, sonra üstü açık araba der komik duruma düşer :-P[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Acemiliği tabii ki kabul edicem bunun neresi laf sokmak olsun :-) Ben anamın karnından iki teker üstünde doğmadım. Acemiliği kabul etmeyen çok insn var, ondan daha önemlisi bu işi bilgisizce yapan çok kii var. Adam 250 ile başlaması gerektiğini bilmiyor ki veya düşmenin ne demek olduğunu tahmin edebilecek öngörüye ve bilgiye sahip değil. Daha önce yarış bisikletimden defalarca düşüp her yerimi parçaladığım için bunun motor versiyonunun ne olabileceğini az buçuk tahmin edebiliyorum. ama birsürü kişi bisiklete binmeyi bile bilmeden motora başlıyor o en büyük hata.

Motor kullanmak istiyorsanız en az beşer yıllık bisiklet ve araba deneyiminiz olması gerekir. Bunlar olmadan ben başlamayın derim. Bisiklet ile iki tekerleğin genel denge unsurunu ve mantığını, araba ile de trafikte akmanın kurallarını öğrenirsiniz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
benim kullandığım iki araba ve bir motor var. Babamın arabası Nissan primera 1.6 motor 1300 kilo 110 beygir. Tank gibi bir şey, ivmelenmiyor diye kullanması bana işkence idi. Kendi arabam 206 RG ve motorum yoken onunla kalkışlar bir zevkti :) Şimdi ise motordan sonra 206 ile çok daha sakin kalkıyorum zira biliyorum ki o hantal şey ivmelenmeyecek :D

Birde örneğin Hayabusa'da 0-100 2 saniye...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
zaten arabalarda da hep teorik olanlar konuşulmuyor mu. Hangi arabanın teorik yakı tüketimi veya 0-100'ü test şartları haricinde tutmuş :-) Öenmli olan arkasındaki mantığı anlamak, bir karşılaştırma fırsatı sunmak.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
:) Valla türkiyede hayabusayla 2 sn de 100 e çıkacak varsa alnını karışlarım :P

150 ile giderken gaza basınca motorun arkası sallanmaya başlamıştı dedim noluyo :)
Bu arada fedaykin twister çok iyi bir başlangıç motoru iyi bir seçim yapmışsın.[signature][hline]Snowboy
Mesaj tarihi:
bi vidyo var direk port nos baglamis adam hayabusayi kaldiramiyor dusuyor dennis bilmemne diye bir motorcu unlu

220 den 360 a cikisini gosteriyor vidyo 3snmi desem yani eeeeh[signature][hline]
Mesaj tarihi:
bence ne olursa olsun araba cunku guvenlıklı[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca?
23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki
İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield.
Mesaj tarihi:
bence tır daha güvenli[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 04 Ağustos 2004 22:49 tarihinde demiş ki:
Motor kullanmayan motorun farkını anlamaz

+1

kesinlikle motor!!![signature][hline]try not.
do.
or do not.
there is no try.
Mesaj tarihi:
motor unuttur sana sigara içmenin kefyini şahsen ben unutuorum yani...
zaten rüzgarı hissetmek,ölümle özgürlüün arasındaki o ince çizgi nası güzel bi duygu bilemezsin![signature][hline]
  • Yeni Oluştur...