Swain Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 1 - Aşağıdaki işlemlerden hangisi ilkyardımdır? a) Yaralanan kişiyi dövmek b) İtfaiye çağırmak c) Komşuları yardıma çağırmak d) Kanamayı durdurmak 2 - İlkyardım çantası aracın neresinde bulunmalıdır? a) Arka sağ tekerin içinde b) Aracın içinde arka sağ tarafta. c) Motor kaputu içerisinde d) Ön torpido gözünde 3 - Shock pozisyonu aşağıdakilerden hangisidir? a) Sırt üstü yatış, ayaklar biraz yukarıda, üstü örtülü b) Sandalyede oturma, kolları yukarı kaldırma c) Diz üstü oturarak kafa sallama d) Masanın üzerine çıkıp kitap okuma 4 - Derin yanıklara olay yerinde aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Baş ağrısı hapı b) Mantar merhemi c) Şampuan d) Soğuk su-buz 5 - Güneş çarpması sonucunda hastaya aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Güneş çarpınca denize atılır. b) Bele kadar kuma gömülür c) Vücut sıcaklığı yavaşça düşürülür d) Kendi kendine iyilişmesi beklenir 6 - Donma sonucu uyku durumunda olan kimseye aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Uyumaması sağlanır b) Yatağa yatırılır ve uyuması beklenir c) Beraber uykuya yatılır d) Hiçbiri? 7 - Burun kanaması olan bir kazazadeye aşağıdakilerden hangisi yapılır? a) Saçları yolunur b) Saçlarına masaj yapılır c) Sıcak küvet içine oturtulur d) Buruna tampon konulur 8 - Bilinci kaybolmuş kazazedenin soluk yolunun tıkanmaması için aşağıdakilerden hangi pozisyon verilir? a) Amuda kalkacak şekilde b) Sırt üstü yatacak şekilde c) Sırtüstü yatırılır d) Sabit yan pozisyona alınır 9 - Açık karın yaralanmalarında organlar dışarı sarkmışsa ne yapılır? a) Dışarıdaki organlar poşet içerisine konur b) Organlar yara üzerine toplanarak ıslak bezle örtülür c) Dışarıya çıkan organlar kesilir d) Hiç dokunulmaz 10 - Sıcak vurması sonucu bayılan kimseye aşağıdakilerden hangisi önce uygulanmalıdır? a) Derhal kuvvet içerisine yatırılmalıdır b) İlaç içirilmelidir c) Fıkra anlatılmalıdır d) Serin bir yerde shock pozisyonuna alınır 11 - Solunum zorluğu olan kişiye ilk iş olarak ne yapılır? a) Başı okşanır b) Ağız boşluğu temizlenir, sonra baş arkaya bükülür c) Ağzı kapatılır, hastaneye nakledilir. d) Yapay diş takılır 12 - Yanık yarası olan bir kazazedenin yarası üzerine aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Saç jölesi sürülerek b) Yoğurt sürülerek c) Zeytinyağı sürülür d) Temiz, ıslak bez örtülebilir 13 - Kırıklar neden tespit edilmelidir? a) Kazazedenin rahat kahvaltı yapması için b) Kazazedenin rahat uyuması için c) Kırık kemik uçlarının komşu organlara batarak büyük yara açmaması için d) Kırığın tespitinin önemi yoktur. 14 - Aşağıdaki vakalardan hangisinde yaralı yan yatış pozisyonuna alınır? a) Boğulan kişilerde göğüs kemiği kırık olan yaralılar b) Önemli değil c) Egzoz gazı ile zehirlenenler d) Karnından yaralanmış olanlar 15 - İki ayağı olmayan sürücü adayı ortopedi hekiminin vereceği karara göre hangi sınıf sürücü belgesi alabilir? a) Böyle şey olmaz b) A sınıfı alabilir c) E sınıfı alabilir d) H sınıfı belgesi alabilir 16 - İlkyardım çantası ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) Deniz araçlarında ilkyardım çantası bulunur ve uygulanmaz b) Herhangi bir trafik kazasında kullanmak için bulundurulur c) İnsan hayatının önemi yoktur 17 - Yanık yarası olan bir kazazedenin yarası üzerine aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Tuzlu su dökülür b) Ayran sürülür c) Salça içirilir d) Temiz ıslak bez örtülür 18 - Omurga yaralanması olan kazazede oturtulursa ne olur? a) Vücut sıcaklığı artar b) Yara mikrop kapar c) Felç olur d) Saçları dökülür 19 - İlaçla henüz intihar ettiği fark edilen kimseye ne yapılır? a) Kusturulur b) Su içirilir c) Asit içirilir d) Denize oturulur _________________[signature][hline]Başkentli Pehlivan Bu konuyada pati bastık. Başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 hahah :-) güzelmiş..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Arena'da araç trafik kontrolü mü ne öyle birşey göstermişlerdi o çok güzeldi :) Sıraya geçiyorsun, birisi geliyor, "geri vitese tak, frene bas, farları yak, silecekleri çalıştır, tamamdır geç" deyip kontrolü bitiriyordu :)[signature][hline]Fecondation under control of the King Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 11 in cevabı kesinlikle A.[signature][hline]Neden feminist olayım ki? Ben güzel bir kadınım. - Courtney Love Chemical, 13 Ağustos 2004 22:00 tarihinde demiş ki: ben çok terbiyesiz, yaramaz ve şımarık bir çocuğum. şimdiye kadar yaptıklarımdan dolayı bütün patilerden özür diler, büyüklerimin ellerimden öperim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swain Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 geçen sene izmirde otobüsteyim birden dev bir ilan dikkatimi çekti aynen söyle yaziyodu "EHLIYETI OLUPTA ARABA KULLANAMAYANLARA DIREKSIYON KURSU VERILIR" iste beyin kivrimlarina hayran oldumun yurdum insani kendini ne kadar güzel ifade ediyo dedim kendi kendime...![signature][hline]Başkentli Pehlivan Bu konuyada pati bastık. Başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: Swain, 15 Ağustos 2004 18:41 tarihinde demiş ki: 1 - Aşağıdaki işlemlerden hangisi ilkyardımdır? a) Yaralanan kişiyi dövmek b) İtfaiye çağırmak c) Komşuları yardıma çağırmak d) Kanamayı durdurmak 2 - İlkyardım çantası aracın neresinde bulunmalıdır? a) Arka sağ tekerin içinde b) Aracın içinde arka sağ tarafta. c) Motor kaputu içerisinde d) Ön torpido gözünde 3 - Shock pozisyonu aşağıdakilerden hangisidir? a) Sırt üstü yatış, ayaklar biraz yukarıda, üstü örtülü b) Sandalyede oturma, kolları yukarı kaldırma c) Diz üstü oturarak kafa sallama d) Masanın üzerine çıkıp kitap okuma 5 - Güneş çarpması sonucunda hastaya aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Güneş çarpınca denize atılır. b) Bele kadar kuma gömülür c) Vücut sıcaklığı yavaşça düşürülür d) Kendi kendine iyilişmesi beklenir 6 - Donma sonucu uyku durumunda olan kimseye aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Uyumaması sağlanır b) Yatağa yatırılır ve uyuması beklenir c) Beraber uykuya yatılır d) Hiçbiri? 7 - Burun kanaması olan bir kazazadeye aşağıdakilerden hangisi yapılır? a) Saçları yolunur b) Saçlarına masaj yapılır c) Sıcak küvet içine oturtulur d) Buruna tampon konulur 9 - Açık karın yaralanmalarında organlar dışarı sarkmışsa ne yapılır? a) Dışarıdaki organlar poşet içerisine konur b) Organlar yara üzerine toplanarak ıslak bezle örtülür c) Dışarıya çıkan organlar kesilir d) Hiç dokunulmaz 10 - Sıcak vurması sonucu bayılan kimseye aşağıdakilerden hangisi önce uygulanmalıdır? a) Derhal kuvvet içerisine yatırılmalıdır b) İlaç içirilmelidir c) Fıkra anlatılmalıdır d) Serin bir yerde shock pozisyonuna alınır 11 - Solunum zorluğu olan kişiye ilk iş olarak ne yapılır? a) Başı okşanır b) Ağız boşluğu temizlenir, sonra baş arkaya bükülür c) Ağzı kapatılır, hastaneye nakledilir. d) Yapay diş takılır 12 - Yanık yarası olan bir kazazedenin yarası üzerine aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Saç jölesi sürülerek b) Yoğurt sürülerek c) Zeytinyağı sürülür d) Temiz, ıslak bez örtülebilir 13 - Kırıklar neden tespit edilmelidir? a) Kazazedenin rahat kahvaltı yapması için b) Kazazedenin rahat uyuması için c) Kırık kemik uçlarının komşu organlara batarak büyük yara açmaması için d) Kırığın tespitinin önemi yoktur. 14 - Aşağıdaki vakalardan hangisinde yaralı yan yatış pozisyonuna alınır? a) Boğulan kişilerde göğüs kemiği kırık olan yaralılar b) Önemli değil c) Egzoz gazı ile zehirlenenler d) Karnından yaralanmış olanlar 15 - İki ayağı olmayan sürücü adayı ortopedi hekiminin vereceği karara göre hangi sınıf sürücü belgesi alabilir? a) Böyle şey olmaz b) A sınıfı alabilir c) E sınıfı alabilir d) H sınıfı belgesi alabilir 16 - İlkyardım çantası ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) Deniz araçlarında ilkyardım çantası bulunur ve uygulanmaz b) Herhangi bir trafik kazasında kullanmak için bulundurulur c) İnsan hayatının önemi yoktur 17 - Yanık yarası olan bir kazazedenin yarası üzerine aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Tuzlu su dökülür b) Ayran sürülür c) Salça içirilir d) Temiz ıslak bez örtülür 18 - Omurga yaralanması olan kazazede oturtulursa ne olur? a) Vücut sıcaklığı artar b) Yara mikrop kapar c) Felç olur d) Saçları dökülür 19 - İlaçla henüz intihar ettiği fark edilen kimseye ne yapılır? a) Kusturulur b) Su içirilir c) Asit içirilir d) Denize oturulur _________________ komikazeden mi bunlar gerçek değil dimi ?[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki: Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swain Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: gerçek değil dimi ? Ehliyet sınavlarında bugüne kadar sorulmuş sorular. Maalesef Yüzde yüz gerçektir. Yorum yapmıyorum! Kaynak : Sürücü Kursu Eğitim Rehberi, Derya Dağıtım AŞ.[signature][hline]Başkentli Pehlivan Bu konuyada pati bastık. Başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Sorular doğruda şıklar sanırım sallamaca ben bukadar abzurb şeyler hatırlamıyorum.[signature][hline]*I am an avanger..I must obtain power no matter what,even if i must let the devil take hold of my body... Virus,SatanixVirus,Satanix,Virus-sensei Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swain Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: Swain, AZ ONCE DE demiş ki: Maalesef Yüzde yüz gerçektir. Yorum yapmıyorum! Kaynak : Sürücü Kursu Eğitim Rehberi, Derya Dağıtım AŞ. İsteyen araştırsın alın size kaynak[signature][hline]Başkentli Pehlivan Bu konuyada pati bastık. Başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Öküze versen cevaplar bu soruları :)[signature][hline]İnsanlar gelecek için planlar yapar , tanrı yukarıdan güler... Krynn Online Project Owner and Core Developer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 eh dalamar senin teorini ıspatlamak için trafiğe çıkmak yeterli zaten yahu böyle salak şeylerle ilk yardımmı öğretilir e tabi türkiye burası[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki: Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 şu yaralanan kişiyi dövmek olayına çok güldüm ya :D[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki: Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 ohannes:)[signature][hline]Ben:qçkpek eryjjdıasdads aasdgı Ben:aırıjrııaısdısgnıeaıajafe aah imp saldırdı dur plasma gunumu çıkarıp yakam *cdğuv ciuv ciuv* voşsşsssss blackice: hipnesin olm Ben: ehe-ühüeheü blackice: yarın sabah 11'de gidip değiştiricem doom cdsini Ben:hass plasma bitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efecik Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 olm ehliyet almak bakkaldan ekmek almak gibi bişi oldu[signature][hline]Ölüm dediğin nedir ki Gülüm?Ben senin için yaşamayı göze almışım Paticik Thread Saptıranlar derneği Başkanı Hayat Pokere Benzer. Eğer Kartlarını Düzgün Oynarsan Daima Kazanırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 arkadaşlar temmuz başında sınava girdim. bende de kitap var biliyorum. hakikaten insanın aklı almıyo bu kadar mal sorular var.[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ? Boynuzlarım olsaydı gülüşümü küçümseyen alevler olur muydu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 sorular ne yazık ki doğru. Bu sene motor ehliyeti için bizi 45 dakika hapsettiklerinde bizim cevaplamamız gerekmeyen ilk yardım ve trafik sorularına da sıkıntıdan bir göz atmıştım. Bendeki klavuzda ya ilk yada ikinci soru ve şıkları şunun gibi bir şeydi Trafik polisinin olmadığı yerde hangi kurallar geçerlidir 1-) Şöförun koyduğu kurallar 2-) Yolcunun koyduğu kurallar 3-) Aracı büyük olanın koyduğu kurallar 4-) Yazılı trafik kuralları Ben birinci ve üçüncü kurala arasında sıkışıp kalmıştım hangisi doğru diye :) not: Şıklar bire bir aynı olmaya bilir ama anafikri buydu ve birinci şık aynen vardı.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Benim bi tanıdığım girmişti taa önceden.o zamanlar soruların cevaplarını da kurslar veriyodu hatta. Arkasındaki adam kamyon için alcakmış ehliyet. Demiş bizimkine "gardaşş yardım eder misin" diye. bizimki de tamam demiş sonra demiş ilk cevap A diye. Adam Benim okumam yoktur a hangisi demiş. anlatınca yuhh dedim. Bizim ark da gülesi gelmiş adama ayıp olur diye gülememiş :D[signature][hline]...steal,hide,stealth,runaway,sell... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SatanJager Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 malesef dogru sorular dogru cevaplar hatta o adam dovmek hirpalamak silkelemek gibi olaylari da yapan bir millet var sokakta dikkat edin diyorum cahil bir ulke ilk ogretim diplomasi olmayan bir adama ehliyet vericek kadar cahil....[signature][hline]SatanJager[RE] ICQ RedEye CLAN ruhunu yaşatan tek isim :)http://diablokiller.cjb.net ( yakında bir ara açılır bakılır ) Bayan X: Mangodan okul eteği aldım dur gösteriyim.*çantadan torba çıkarılır ilk bir s-shirt görülür* aente : Eee hani etek? *kumaş parçası gösterilir* aente : Etek nerde? Bayan X : Etek bu!*bir kopulur yerlere yatılır* aente : Anaaa! dükkanın adı iks asdasa*ölünür* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelofdeath Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 ulan bende haftaya kayıt olacam ehliyet için şansa bak bea :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 şaka değilmi? şaka? şa...ş..*!şok geçirir* bende yakında ehliyet kursuna gitmeyi düşünüyordum vaz geçiyorum sanırım marketten alırım ehliyetimi daha iyi[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SatanJager Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 devlet dedigim market modunda calisiyor afadersin parayi verince aliyon ehliyeti hergun en az 30 ksi trafik kazasinda oluyor neden diye kimse sormuyor?[signature][hline]SatanJager[RE] ICQ RedEye CLAN ruhunu yaşatan tek isim :)http://diablokiller.cjb.net ( yakında bir ara açılır bakılır ) Bayan X: Mangodan okul eteği aldım dur gösteriyim.*çantadan torba çıkarılır ilk bir s-shirt görülür* aente : Eee hani etek? *kumaş parçası gösterilir* aente : Etek nerde? Bayan X : Etek bu!*bir kopulur yerlere yatılır* aente : Anaaa! dükkanın adı iks asdasa*ölünür* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 13 sene önce bundan daha beter sorular da vardı, . hala düzelmemiş anlaşılan. kursa kardeşimle gitmiştik, karnımız yırtıla yırtıla gülerdik derslerde. örnektir diye biraz cıvıtmışlar kursta zannediyorduk. sınava girdik, aynı sorular çıkınca şok olmuştum.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 abim sinava girdi 1 sene once hic boyle sorular gormemi$ ne kitapta ne sinavda uydurma gibi geldi[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelofdeath Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 ya babam fln kursa 1 gün gitmeden aldı ehliyeti. sınavı nasıl verdi anlayamadım doğrusu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 ya hakkaten yaralana kişiyi dövmekte harbi saçmalık tabiki okadar olmaz ama nekadar olacak merak ediyorum doğrusu heh saçma yapmazlar en fazla kolay yaparlar[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar