Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'da gidilecek özgün mekanlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selamlar. 1 hafta boyunca 2 tane almanı istanbul'da gezdirmem gerekiyor. doğma büyüme istanbul'lu olduğum halde götürecek özgün yerler bulamıyorum. ha özgünden kastım nedir? pierre lotti, kız kulesi, anadolu hisarı falan türü yerlere götüreceğim yeme-içme-manzara için ama etkinlik olsun istiyorum biraz da. şöyle dansözlü fasıllı türk-islam sentezli mekanlar olabilir ne bileyim. sadece istanbul'da yapılabilecek bir şeyler arıyorum kısacası. ayrıca arabayla gidilebilecek istanbul'a yakın güzel yerlere de gidilebilir. gerçekten baya bir tavsiyeye ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.
Mesaj tarihi:
Türk kahvesi içirmen gerekir nargileyle. Süleymaniye civarlarında bunun için özel yerler var. Haliç manzarasıyla. Sakızlı türk kahvesini güzel yapıyorlar onlar ama orjinal türk kahvesi yapan yerleri internetten araştırarak da bulabilirsin.

Dansöz için Kumkapı ya da Yedikule civarlarında yerler.

Laleli ve Çemberlitaş civarlarında tasavvuf müziği ney falan icra eden dernekler var 1 saat oralarda takılabilir.

Tatlı yedirirsin baklavası falan. Tavsiyem beşiktaş barbaros yokuşunda beşiktaş'a yakın bir yerde seç baklavacı yazar, günlük gelir antep'ten baklavaları oranın. İstanbul'un da en iyi baklavasıdır.

Hamama götürürsün eski tarihi hamamlara. Eğlenceli olur baya da, bir şeyler yapar öyle gidersiniz. Kanlıca'da yoğurt yedirirsin şekerli. Adalar'da bir fayton turu attırırsın. Bisiklet kiralarsınız falan hava güzel.

Kokoreç falan yerse onlardan yedirirsin ama bana sorarsan güzel bir yerde köfte yedirmen daha mantıklı. Eminönü'nde Nimet Abla'nın yanında Beceren ya da kapandıysa Arafat köftecisi var. Piyazla beraber güzel gider.

Moda'da çay may içir waffle yedir.

Al arnavutköy'e kumpir yedir, eğer onu da sararsa şöyle bir saraylara göz attırırsın klasik.

Çamlıca'ya çıkartabilirsin. Çay falan tatlı atıştırabilirsin.

Getir bağdat caddesinde alışveriş yaptırt.

Bir de mevlevihane vardı beyoğlunda oraya uğrarsın. Galata kulesine çıkart.

Rakı-balık severse arkadaşın unutmadan ama balık yazın bilmiyorum ne kadar gider.

Saydığın yerler de var.
Mesaj tarihi:
olm şu yazdıklarının hepsi 500-600 liradan aşağı tutmaz yalnız
turist cüzdanı bırakıp mı dönsün :)

ama beğendim ben listeyi, arada yapmadıklarım var ben de uygulayacağım bunları
Mesaj tarihi:
Harcıyorlar ya başka ülkeden arkadaşlar arkadaşımın evinde kalıyordu 3 günde bunların çoğunu beraber yapmıştık adam son gün Almanya'ya dönmek istemiyordu.
Mesaj tarihi:
balon sağol seçtim dediklerinden birkaç tane araştırıyorum. kumkapı olayı belki yalan olur duyduğum kadarıyla biraz "pis" ve kalantor yerlermiş. şöyle bi büyük açıp mezelerle falan dansöz izleyeceğimiz bir yer var mı acaba beyoğlu civarlarında ona bakıyorum şimdi.
Mesaj tarihi:
oo yiğit eyvallah abi iyi oldu bunu öğrendiğim. düşünüyordum çiçek'e götürsem mi diye. gerçi tam da bayram zamanına denk geliyor nasıl olur oralar kim bilir...
Mesaj tarihi:
oh oh insan trafiği olur bayramda oralarda, rezervasyonsuz gitmeyin bence.

bayramda her yer kalabalık olacağı için başa gelen çekilir diyeceksin bir de =)
Mesaj tarihi:
Baklavanın her türlüsünü tattım.
Antep'te 5 sene yaşadım.
Güllüoğlu Eminönü karşı dükkanım, Karaköy Eminönü sahibini tanırım. Yıllardır hepsinin baklavasını yiyorum. Dediğim yeri bi ara denersin. Dediğin yer sadece en iyi Güllüoğlu'dur.
Mesaj tarihi:
balon bu kadar üstüne gitmeseydin çocuğun =)

bu söylediğin yeri iyice tarif eder misin. sanki bilir gibiyim dediğin yer böyle ufak bir dükkan ve yer seviyesinin biraz altında mı?
Mesaj tarihi:
balon said:

Baklavanın her türlüsünü tattım.
Antep'te 5 sene yaşadım.
Güllüoğlu Eminönü karşı dükkanım, Karaköy Eminönü sahibini tanırım. Yıllardır hepsinin baklavasını yiyorum. Dediğim yeri bi ara denersin. Dediğin yer sadece en iyi Güllüoğlu'dur.

nadir reis (tu)
Mesaj tarihi:
Yeto said:

balon bu kadar üstüne gitmeseydin çocuğun =)

bu söylediğin yeri iyice tarif eder misin. sanki bilir gibiyim dediğin yer böyle ufak bir dükkan ve yer seviyesinin biraz altında mı?

Abi yıldız yokuşu var beşiktaş'ta, beşiktaş'a yakın olan tarafında yokuşun. Hani park tarafında değil dükkan tarafındakiler. Biraz evet altında gibi böyle orası. İşte beşiktaş'ı arkana alıp sol tarafından yokuşun yürü görülür zaten seç baklavaları falan diye. 2 sene önce yemiştim günlük getiriyorlardı baklavaları antep'ten. Efsaneydi iyidi güzeldi. Hala öyle mi bir denemek lazım ama öyledir değişmemiştir zannetmem.
  • Yeni Oluştur...