Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Programcılığı Geliştirme Önerileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şöyle bir site var mesela;

http://www.bilkey.com.tr/egitim_takvimi_detayi.php

C++ kursu 5.5 hafta 64 ders sürüyor. Az değil mi bu? Birde listede bir sürü var. Diyelim ki kursa karar verildi. Hangi kurs ile başlamak lazım. Ayrıca bu kurs ile ilgili bilgisi olan varmıdır?
Mesaj tarihi:
Syntax'ini ve ufak tefek seyleri ogretip birakiyorlardir. Hani herhangi bir dilde tecrubesi olana ya da az cok algoritma bilene cok bile 64 saat.

Kursun fiyati falan nedir bilmiyorum ama 64 saat icin epeyce para istiyorlar olsa gerek. Gidilmez, verilmez bence.

Bir de su arkadasa katilmamak elde degil. Hani gelecegin dili olmasa bile olayin aslini kavramak ve bir dil neler yapabilmeli sorusunun cevabini ogrenmek icin birebir.

leao said:

herşeyin başı java.

geleceğin dili java, javadan şaşma javajavajavajavajavajava
Mesaj tarihi:
Java tamamda abi direk Java öğrenmek mümkün mü? Okulda Delphi ve Visual Basic görmüşsün. Onlarıda hoca kitaptan ezber kodları yazdırarak programda uygulama yapmış. Ama ortaya çıkan şeyi bırak sen hoca bile nasıl yaptığını bilmeden okul bitmiş. İlk olarak Java öğrenilebilir mi?

Yada neyse abi ya hepiniz önce ingilizce demiştiniz zaten. Şimdilik ingilizceye devam. Ama yukarıdaki sorum hala geçerli. Diyelim ki ingilizce kitap okuma seviyesine geldi. Direk Java'dan başlamak mümkün mü?
Mesaj tarihi:
Ben ne ogrendiysem kitaplardan okuyarak ogrendim. Orta okuldan beri kafayi kirmis gibi okuyorum ediyorum. Egitimini almadan web yazilimcisi oldum ciktim. Baya da biliyorum ha oyle az buz degil =P

Turkce kaynak sayisi da epeyce fazla artik. Eskisi gibi tek tuk degil. Baslangic icin bir yerden basla sonra uzmanlar icin olan serilere gec iste. Uzman kismi sen korkutmasin baslangic seviyesine adimini atmis, syntax'i ogrenmis herkes icin ise yarar onlar.

Bir de algoritma dedigimiz sey baya onemli. Onu design pattern takip ediyor. Sadece bu ikisini bildiginde herhangi bir dilde 2-3 kat fazla ilerliyorsun.

En son bir java kitabi begenip aldim, okurken cogu seyi okumadan gectim zira syntax farkli ama mantik ayni.
Mesaj tarihi:
türkçe kitaplarda var.ingilizce öğrenirken kendini geliştirmeyide unutma.geçen bi sitede türkçe asp.net seti gördüm.nedir nasıldır bilmiyorum ama yorumlar baya iyiydi.eminim bunun gibi java setleri felanda vardır
Mesaj tarihi:
Buddha said:

Java tamamda abi direk Java öğrenmek mümkün mü?

Tabi mümkün. Mümkün olmasa Üniversitelerde programlamaya girisi Java ile yapmazlar.

Önemli olan senin Programlamaya ayirdigin zaman. Her gün düzenli kodlama yapiyorsan, yazili kodlari okuyup anlamaya calisiyorsan, tek bir kitaba bagli kalmiyorsan, internetteki tutolari inceliyorsan basarirsin.

Programlama dilleri yabanci dil ögrenmek gibidir. Ne kadar kodlar, ne kadar pratik yaparsan o kadar iyi sonuc alirsin.
Mesaj tarihi:
Cik. Oturup surekli kod yazmakla olacak is degil. Ozellikle bu konularda dunyayi tekrardan kesfetmenin alemi yok diyoruz. O yuzden "bu is optimum sekilde nasil yapilir?" sorusunu her farkli sey icin sorup arastirmali kisi.
Mesaj tarihi:
Bir de Java baslangic icin biraz fazla detayli olabilir kabul ediyorum.

C ya da PHP ile baslamak daha mantikli olabilir. Ozellikle PHP. Hem dilin getirdigi zorunluluklar az hem de syntax'i C/C++ ve Java ile neredeyse ayni.
Mesaj tarihi:
Buddha said:

C++ kursu 5.5 hafta 64 ders sürüyor.

çok yoğun tempolu çalıştırıyorlar olsa gerek.
biz günde 2 saat, haftada 2 ders, 15 haftada 30 ders görüyorduk.
bunlar üçte biri sürede 2 katı ders veriyor.
eğer çok gelişmiş şeyler göstermiyorlarsa, input output'a gelip bırakacaklarsa her gün 2-3 saat gitmek çok kastırır...

2-3 saat de değilmiş, 4-5 saat...
Mesaj tarihi:
di said:

Cik. Oturup surekli kod yazmakla olacak is degil. Ozellikle bu konularda dunyayi tekrardan kesfetmenin alemi yok diyoruz. O yuzden "bu is optimum sekilde nasil yapilir?" sorusunu her farkli sey icin sorup arastirmali kisi.

Bu nasil bi mantik? Oturup kod yazmayip ne yapicak? Okuduklarini ögrendiklerini nasil pekistiricek?
Bilmislik yapmak icin itiraz etme. Ben düzenli calismaktan bahsetmistim. Okudugunu anlamakta pek basarili degil gibisin.
Mesaj tarihi:
Valla hacim genel kitlik sizde o konuda. Diyorum ki surekli kod yazmakla olacak is degil. Insan herseyi kendi kesfedemez. Kesfedebilecekleri icin de gerek yoktur genelde cunku kendi yapmaya calistiginda cok daha fazla vaktini alir. Sureci yavaslatir. Bir is yapmak istediginde oturup kendi cozmek yerine "bu isi benden once yapanlar nasil yapti acaba" diye bakacak ilerlemek istiyorsa. En kolay yolu bu. Oturup kendi kendine dusunup cozum uretmek bir yere kadar ise yarar bir sey ve genelde mevcut yontemler yetmediginde lazim olan bir sey.

Hani algoritma nedir, design pattern nedir biliyorsan itiraz etmemelisin su yazdigima. Bilmiyorsan ogrenmende fayda var.
Mesaj tarihi:
Ne yazdigini biliyorum zaten. Katilmadigim tek kisim surekli bir seyler kodlamanin cok efektif olmadigi. Sadece ona ithafen bir seyler yazdim, geri kalanina laf etmedim. Ortadaki tek sorun senin benim yazdigim seyi yorumlama seklin yani.
Mesaj tarihi:
biriniz tekerlegi tekrar kesfetmemekten, digeriniz duzenli calisip uzak kalmamaktan bahsediyor.

bilmislik taslamak v.b. gibi ithamlarda bulunmadan daha acik yazilir, yanlis anlasildiginiz noktayi tekrar dile getirirsiniz olur biter.
Mesaj tarihi:
Senin tercih etmedigin bir yöntem varsa benim postumda onu alintilarsin yada c/p yaparsin. Mesajina "cik" diye baslayinca yazdiklarimin hepsine cöp demissin gibi olmus biraz. Orda virgüller arasina yapilmasi gerekenleri yazdim. Kendi fikirlerim, tecrübelerim, profesörlerin verdigi tavsiyeler bu yönde. Programlama ögrenmek isteyen insan gününün önemli bir kismini programlamaya ayirmalidir. Bu oturup kafasina göre kodlamak degil tabiki. Ilk postumda acikladim yeterince. Belki sen dikkat etmedin.

Ayrica en dogru yöntem yoktur demek istiyorum. Bazi insanlar vardir okudugunu aninda hafizaya alir ve tekrara ihtiyac duymaz. Bazisi da vardir ki defalarca tekrar sonrasinda anca ögrenebilir. O yüzden kendi fikrim en dogru tavsiyeyi zor ögrenen insanlara göre yapmak. Zaten soruyu soran kisinin daha ingilizcesi bile yok.

Otur calis. Baslangicta ne kadar asilirsan ilerde o kadar rahat edersin. Programlama dilinin mantigini kavramak zordur. Esas is de budur. Kolay gelsin.
Mesaj tarihi:
Cevabımın büyük kısmını aldım ben. Direk Java ile başlamak mümkünse Java ile başlayacağım. Sorumun kalan kısmı buna tek Esnaf cevap vermiş. İngilizceyi geliştirene kadar en azından türkçe kaynaklarla Java'ya giriş yapmam faydalı olur mu? Yoksa direk ingilizce belli seviyeye geldikten sonra ingilizce kaynaklarla mı başlamalıyım?

İlk seçenek zaman kazandırır gibime geliyor. Ama 2. seçenekte işi daha sağlama almış olurum gibi. Hangisi şuan en doğru karar olur. Sadece ingilizce çalışmak sonra Java'ya başlamak. Yoksa İngilice çalışırken türkçe kaynakalrdan Java'ya hafiften giriş mi yapmak.

Teşekkürler bu arada cevaplar için arkadaşlar.
Mesaj tarihi:
http://www.dr.com.tr/Product.aspx?pid=0000000320252

Kitap baya hos, guzel. Olmasi gerektigi gibi. Bir incele derim. Sadece yazar herseyi Turkce yazabilmek icin cok kasmis ve zaman zaman yanlis kelimeler secmis. Onun disinda gayet guzel.
Mesaj tarihi:
Yani türkçe kaynaklada bir süre idare edebilirim? Peki kitap başlangıç seviyesi için mi? Derinlemesine diyorda.

Şöyle bişeyde varmış;

http://www.dr.com.tr/Product.aspx?pid=0000000232236&mid=0000000244822

Şöylede güzel bir site varmış ama ingilizce ahh ahh :)

http://www.oracle.com/technetwork/java/index.html
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Bu kurs nasıl Ankarada'da; (Ankaralı olmayanda cevaplasın izledikleri yol mantıklı mı?)

http://www.ankaradoruk.net/java-kursu-ankara.asp

Önce algoritma eğitimi alacam 2 hafta 15 saat. Sonra Java Basic sonra Java Swing ve Java Web. Ne diyorsunuz? Her sınıf 8kişilik birebir pc başında anlatıyorlarmış.
  • Yeni Oluştur...