huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 ne yapıyorsun birader, başlığı tek başına domine mi etmenin peşindesin, kendi kendine konuşuyorsun? zerg'ün combat harici dinamiklerinde çok fazla fark yok arkadaşlar. eğer queen'i tam olarak kullanamayacağınızı düşünüyorsanız, 1 hatch fazladan atarsınız. 300 mineral için üzmeyelim birbirimizi.
Desu Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 yildirimokur said: Exp alın, exp aldırmayın. hocam sen çözmüşsün işi, başka bi threadde daha sormuştum cevap alamadım, hangi ligde oynuyosun ya da b.net id ne?
yildirimokur Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Ben 2vs2 de random oynuyorum. Diomanddayım. Daha çözemedim bu arada. Çözünce 1vs1 de Z oynayacağım. Sırf Kerrigan portresini açmak için :P yok la seviyom böcüleri
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Birşey soracağım geçen 1 saatlik bir maç yaptık zvz; Ben 4 kişilik mapteki bütün resourceları kontrol ediyordum adamın kendi basei ve girişindeki expi haricinde ve bu olay oyunun %80'i böyle devam etti. Ben roach, mutalisk, baneling, corruptor(broodlord çıkarmak için) basıyordum adam ise sadece hydralisk spamladı. Ve böyle gelişen bir oyuna rağmen (yaklaşık 200 civarı hydraliskini öldürdüm) adamın resource'u bitmedi (ben 2-3 exp bitirdim) o hydralisklerin ardı arkası kesilmedi, mutalisk, ultralisk vs. yetiştiremedim. Sonunda da tam mutalisklerim ölmüşken hydraliskle main baseime girdi adam (50+ hydraliskle) ben de tam o arada corruptorlar broodlord olsun diye araştırma yapıyordum, broodlord olamadılar, o hydralisklerle adam bütün mapi dolaştı ve beni yendi. Nedir yani hydralisk spamlamak en başarılı taktik mi zerge karşı?
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 değil abi. eminmisin baska bişeyi olmadığına, adalra falan gitmiş olmasın
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Yok mapteki her noktada creep'im ve baseim vardı. Hatta oyun bittiğinde baktım adamın 170 minerali varmış, benim 36k mineralim vardı.
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 abi gerçekten çok kötü oynuyorum ama yenilmenin sebebi 30k mineral biriktirmiş olman olabilir sdfsd.
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 euheu 36k mineralin varsa o kadar base'inin olmasının hiç bi anlamı yokmuş
huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 tam 3 basedeki minerali boşa toplamışsın :D
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 abvblizzard said: sen de haklısın bana zerg açılışını yazsana euhe zerg oynayıp kendine yazık etme bence ama yaziyim 9 overlord 13 pool 12 gaz 15 overlord pool biter bitmez queen + ling veya drone yine duruma göre 21-22ye kadar ling veya drone gaz 100 olunca gazdan çekiosun işçileri minerale yolluyosun exp alıyosun 300 olunca sonrası çok değişiyo her oyun düzgün bir drone sayısına ulaşana kadar hayatta kalmaya çalışıyosun queen + ling + spine crawlerla sonra lair a geçip napcaksan yapıosun ama oynama yani zerg =P
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Minerallerin birikme nedeni adamın main baseime girip spawning poolu vs. kesmesiydi, sonra nereye base dikip sp bassam gelip kesti. Tabii o arada zilyon başka baseden mineral birikti, işçi hariç de hiç birşey basamıyordum QQ Yoksa hiç birşey bilmesem o kadar baseden zergling spamlasam girerdim basee heralde, girer miydim? Bu arada son 6 maçımı kaybetmedim silverde, kendimle gurur duyuyorum. Terranla oynayamadığımdan daha iyi oynuyorum zergle.
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Bi de abi açılışına baktım da, ben mesela 2x overlord çıkartıyorum 11/10 drone olunca, overlordlar çıkarken spawning pool atıyorum,spawning pool %60'tayken falan da gas biriktirmeye başlıyorum. SP bittiğinde direk queen + ling basıp lingle duruma göre rusha gidiyorum; hem early expleri falan temizleyebiliyorum daha kurulmadan hem de adamın oyun planını görmüş oluyorum. Spine crawler pek kullanmıyorum (unutuyorum ne yalan söyliyim, yoksa baya işe yarıyor) onun yerine direk mass roach ya da mutalisk yapıyorum karşı tarafın oyununa göre. Ondan sonra da adama base aldırtmıyorum elimden geldiğince. Şimdi benim kurgumda çok büyük bir hata var mı? Zealot, marine rush falan yiyebilirim tabii haliyle ama scout etmiyorlar genelde, o yüzden de gelişirken zorlanmıyorum ve 2. 3. basee çok kolay çıkıyorum mass birşeyler biriktirirken. Herhalde en iyi yaptığım şey de mapin kontrolünü elde tutmak, yenildiğim oyunlarda bile mape hakim oluyorum genelde, exp aldırtmıyorum ya da ordu pek saklatmıyorum. Creep yayma işi falan baya işlevli olmuş, baya büyük bir stratejik önemi var sc2'de.
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 mantığın gayet güzel ama açılışın korkunç gerçekten euhe. oyunun o kadar başında en önemli şey boşa larva harcamamak ve en kısa sürede en çok drone a sahip olmak. örneğin 2 overlord aynı anda yapıyorum demişsin, şöyle düşün, sadece bir overlord yapıp yanına da bir drone yapsan, 2. overlordu da gerektiği zamana daha yakın bir zamanda yapsan yaptığın ekstra drone'un o sırada sana topladığı 80-90 mineral yanına kar kalıcak. benim söylediğim buildte de gerekirse linglerle erken saldırı yapabilirsin ama seninki gibi "all in" yani tek bir saldırıya bel bağlama şeklinde değil. sen o kadar erken pool yapıp o kadar erken lingle saldırırsan ve başarısız olursan o oyunu kaybettin zaten direk, oyunun bu kadar başlangıcında az işçin olduğu için. ha şu an senin oynadığın adamlar bu saldırıyı yiyolarsa zaten benim buildile açılıp, 15 dronedan sonra drone üretimini durdurup, exp de almayıp sadece ling yapıp 26 - 35 supply civarı saldırırsan çok daha etkili bir saldırı olur. bir başka varyasyon da gazdan işçileri çekmeyip bu saldırıya 5-6 tane baneling eklemek. roach - muta'yı da benim dediğim gibi başlayıp 40-50 civarı supplyda lair a geçip yaparsan çok daha etkili olacağını görürsün. burda önemli olan lair a geçene kadar mineral'in artmamasını sağlamak. mesela 300-400 ün üzerine çıktıysa bir şeyi yanlış yapıyosundur. ya overlord geç yaptın, ya larva inject'i kaçırdın ya da geç gaz yaptın.
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Zergling rush her mapte olmuyor malum :P , bottleneck olunca marine ve marauderlerin kill istatistiklerini arttırmaktan başka birşey yapmıyor lingler. Dediğin openeri yaptım az önce. 24dk sürdü oyun, yalnız rakip terran lütfedip baseime gelmedi. Bir de lingleri adamın exp çıkacağı yere gömmüştüm dağınık olarak exp de aldırmadım bir süre -zira adam sat. atmak yerine raven çıkartmayı tercih etti- . O exp aldığında da 40 civarı mutalisktim vardı 2 researchlü, dmg oldum aktım baseine. Yalnız 3 expim vardı (birisi rich) oyun bittiğinde 0 gas olmasına rağmen 3k kadar mineral vardı, larva inject pek kaçırmıyorum diyeyim. (2 basede kullanabiliyorum efektif olarak diğerlerini unutuyorum genelde, multi tasking zamanla gelişecek dasf ) Bu mineralleri nasıl harcayabilirim en iyi? Gidip def mi kasayım yoksa queenleri daha efektif kullanmaya çalışıp ordu mu spamlıyım sürekli (her oyun 200/200 capliyorum 30 40. dk'de falan.
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 bir yerden sonra mineral bi işe yaramıyo haklısın o yüzden mineral-gaz dengesini sağlayacak kadar drone yap sadece. fazlası boşa larva ve population demek. 3. 4. expi falan alır almaz gaz mine etmeye başlaman lazım yani asıl gaz için alıyo zerg expleri
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 30. 40. dkda 200/200 caplemek çok geç aslında. hani gaz ağırlıklıo ünite yapıyosan bile fazla minerali harca linge falan. ben özellikle zvpde roach ağırlıklı oynuyosam 15. dkda falan 150 üstü population ım olıuo
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 yani sorunun cevabı queenleri daha efektif kullanıp ordu spamlemek. hala daha mineralin artıyosa da koy 10-15 tane spine crawler zararı olmaz hem population ı düşürmüş olursun
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 tunca said: yani sorunun cevabı queenleri daha efektif kullanıp ordu spamlemek. hala daha mineralin artıyosa da koy 10-15 tane spine crawler zararı olmaz hem population ı düşürmüş olursun napcan spine koy explerin yanına 1er 2ser daha hatch deli gibi masslersin
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 zaten population'ın dolmuş olduğu durumdan bahsediyoruz ki oyun o kadar uzayınca larva problemi olmuyo ekstra hatch koymak pek mantıklı değil.
Tyrannus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 ya "sen" 'in streamini izleyince anandır underpowered diyesim geliyor zerge.online şu an bir bakın
Desu Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 benim betada idolümdü Sen. bu ne la adam overlordlarla dans edip dalga geçiyo herifle adam alamıcağını düşündüğüm bi orduyu o kadar rahat aldı ki. daire gibi sardı çevresini. dfgdfgdfg 1 tane bile corruptor yapmadan 3 colossuslu bi sürü forcefield lı combatı aldı ya
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 aynen ben de sen'in ilk oyununu izlediğimden beri hastasıyım en sevdiğim oyuncu direk
Öne çıkan mesajlar