dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 var mı başka gelebilecek? daha önceden de çalışmaya başlarız.. yol alırız.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Bölgesel olarak asayişi sağlama adına gönüllülerden küçük polis timleri kurulurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Rerore said: yeni seneryo insan yapısı herşey yok oldu sadece insanlar kaldı aynı teknolojilere ulşamak ne kadar sürer insanların bildiklerini ne kadar yazılı hale getiriebilir Biraz ters bir açıdan bakıyoruz aslında konuya. Bilimsel gelişimin nasıl yapıldığını bilip "bir kere" yapmak çok önemli değil aslında. Sonuçta bir jenerasyon sonrasında bildikleriniz unutulup gidebilir. Önemli olan yaptığınız buluşun tekrarlanabilir ve de yeniden üretilebilebilir olması. Bir teleskop'u tekrardan kasarsanız yaparsınız ama elinizde araçlar olmadan birine seri şekilde ürettirmeyi nasıl başaracaksınız. En ufak bir bilimsel buluş bile çok ciddi altyapı gerektiriyor. Mesela dünyada artık lens üretimi yapacak bir yer yoksa sıçtınız teleskop yapamazsınız ya da lens üretme işine girmeniz lazım vs vs. Olayın başka bir yönü de medeniyet gidince sosyal/toplumsal yapının çökmesi. Toplumsal yapı çökerse, tekrar sümerlilerden itibaren başlarız bütün doğu/batı medeniyetinin keşfine. O yüzden, eğer ki insanoğlunun bütün bilgi kapasitesi bir şekilde bir yere kaydedilip de kurtarılamazsa, rahat 10 bin yıl gibi bir süreç alır diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 hersey silinip bastan baslasak, acaba ayni sekilde mi gelisiriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 bi çılgınlık yapıp deneyelim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 hadi yarin aksam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 tamam halısahada buluşalım akşam 7 de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 o değil de buğdayı un undan hamur yapmak nasıl gelmiş akıllarına lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 fede said: tamam halısahada buluşalım akşam 7 de yedek kiyafet getir, terli terli baslamayalim sifirdan. kaytarmak yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Wishmaster said: Bölgesel olarak asayişi sağlama adına gönüllülerden küçük polis timleri kurulurdu. aynen revolution diye dizi çıktı o deil de ne yaptık bu konuyu ben sadece teknolojik açıdan bakmıştım ama bunun sosyal kısmı daha derinmiş amerikayı yeniden mi keşfetcez mesela ülkeler, milletler koruncak mı herkes kendi yapılanmasını mı kurcak bor madenlerimiz nolucak, birileri çöküp benim çocuklarıma kalsın diyecek mi derin devlet kurulcak mı sistemler nasıl gelişcek, para mevzusu nolucak internet nasıl yeniden oluşacak insanlar nasıl organize olacak düşünsenize binlerce yılda ancak bu kadar gelebildik sıfırdan olmaz dini açıdan peygamberler sayesinde belki gelişti çoğu şey aklıma çok uçuk bir şey gelmişti ama umuttum, başka topikteki konudan banlanırım diye hızlı yazıyorum adem-havva'dan, Allah bunun üzerine bir evren yarattı ahirette öğreniriz bu gelişimi inş. all this has happened before and will happen again Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 dahası bildiklerimizi de unutarak sıfırdan başlasak ne olurdu şu anki bildiklerimizle sıfırdan başlamaya göre yüzbinyıl farkettirirdi herhalde şöyle piskopat bir şey geldi aklıma büyük bir ada bulup yapay bir dünya oluşturulcak çeşitli madenler filan da yerleştirilecek adaya 1 tane 30lu yaşlarda adam ve 10 tane bebek gönderilecek 5 erkek 5 kız ( kızların biri zenci olcak ) adam dünyadan bir haber olcak, konuşmayı bilecek(türkçe olsun) ne yenir ne yenmez, ateş nasıl yakılır o kadar. müdahale edilmeyecek adam normal yollardan ölcek extradan din konusu konusu eklenebilir kavak yellerine dönmesin diye evlilik mevzusunu giriledebilir adamın yani hatun da koyarız, hatta ölmeden bir çocuk da onlar bıraksın adaya (ya da ikiz) gerçi ada taşar bir kaç nesil sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Sen bu adem-havva olaylarına fazla takılmışsın kanka. Ben medeniyetin olmadığı yerde yolda gördüğüm hoşuma giden bir hatuna tecavüz etmeyi düşünürüm mesela. Düşünmeyecek kaç kişi vardır burada? Bence esas tartışılması gereken konulardan biri de bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 bsg izleyip gelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SCelen Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 @Wishmaster Herkesi kendin gibi sanma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar