Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rüşvet

Tyrael

Öne çıkan mesajlar

rusvet verdim, ama hicbirinde deyasadisi vs birsey icin degil. bazi devlet dairelerinde resmen tarifesi var, yani orada herhangi bir is halletmek istiyorsan o parayi vereceksin. e napalim parayi vermeyince is olmuyor, mecburen veriyorsun. yoksa 50 kere git gel yaptiriyorlar. (tapu mudurlugu, vergi diresi ve emekli sandiginda basima geldi)
rusvet aldim:
- canim benim vaktim yok simdi su makaleye bakip kisaca ozet gecer misin bana
- bu aksam beni nereye goturcegine bagli olarak deisir
ya da:
- kizim benim vaktim yok su autocad cizimlerini tamamlayiversen
- aaa tabi babacim, haftasonu mercan'da sen ismarliyodun di mi?[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

ya rusvet kısılıge bakar
azcık ıcınde warsa zaten alırsın
ama ıcınde yoksa sana ne mallar ne mulkler werse bıle almazsın

ama bence o resmı daırelerdekı verdıgın para rusvet dıye gecmez o artık yasal sayılır o kadar azıtılmıs bı olay[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Sosyal ağlarda paylaş

Rüşvet, ne kadar kabul görsede, ne kadar göz yumulsada rüşvettir. Bu günkü şartlar da malesef bazı durumlarda rüşvet vermeyi gerektiriyor. Kendimize yediremesekte, vereceğiz..[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online

[Bu mesaj Qui tarafından 12 Ağustos 2004 23:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

rusvet kotudur .

bir kerede rusvet isteyen polise kazik attim fellik fellik kaciyorum simdi onun gorev alanindan . sirf onun icin yolum uzuyor . arabanin muaynesi yok diye ceza kesicem dedi . ayiptir dedim bu yuzden ceza yenir mi abi dedim . yenmeyebilir dedi . abi dedim cebimde 20 milyon var . iyi ver dedi . aslinda cebimdeki son 20 milyonla 2 sigara 1 su almistim . artan parayida cebimde kivir kivir edip verdim polise . sayamadi tabii orda ama sonradan cok kufur etmistir herhalde . [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 12 Ağustos 2004 23:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bence hersey ekonomik durumuyla ilgili devletin .bazi seylerede o yuzden goz yumuluyor diye dusunuyorum .istense kim ne yaprtigi biliniyor dakikasinda bitirlir bu isler ama dedigim gibi . oek cok konuda oldugu gibi bence devletin burda da kolladigi bazi dengeler var .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 12 Ağustos 2004 23:23 tarihinde demiş ki:
yahu zaten çocuklar küçüklükten daha rüşvete alıştırılır..

"olm bakkala git bak, paranın üstüyle de kendine bi şeker al evladım hadi bakiyim." dersen, bu çocuk her işi yapmak için para ister tabi. bi de devlet babası ona düzgün para vermiyosa hayli ister.

bak bu çok ilginç ve DOĞRU....
aslinda herşey cidden o yaşalrdaki hatali büyütmeden ...

başka örnekleri de var ...
örn : olm çimlere basma bekçi amca gelir kızar şimdi (meali bekçi yokken istediin kadar zipla hopla am bekçiye yakalanma ) eh büyüyünce de istediini yap ama yakalanmaya gelio iş ..

yada öcü böcü ile korkutup , biberle ateşle tehdit edilip büyüen çocuklarda yanlış , doğru kavrami oturmuyor , cocuk öcüden ateşten korktuğu için yandaki duvara resim çizmiyor , bunun yanlış ve mantıksız olduğunu bildiğinden değil ..
eh o cocuk büyüynce de polis yokken kırmızı ışıkta da geçio , dönülmeze de girio , sokağa da tükürüyo .. .ama ortada otorite olunce süt dökmüş kedi efendiler efendisi ...[signature][hline][I'm a soldier]
These shoulder's hold up so much, they won't budge,
I'll never fall or fold up,

[I'm a soldier]
Even if my collar bone's crush or crumble,
I will never slip or stumble
Sosyal ağlarda paylaş

evette rüşveti engellemek için biyerden başlamak zorunda insanlar..evt devletin hatası olabilir az para vermek ama ordaki herifte daha ii çalışıp başka biyerde çalışıp rüşvete gerek duymasaydı!
şimdi ordaki bütün insanlar rüşvetle sürdürmüyorki hayatını!içlerinde "mutlaka" en azından 1 tane alamayn işine ve kendine saygılı olan insan vardır!bu adam nasıl geçiniyor?
hadi bizim paramız var verebiliorz rüşvet yaptırabiliorz işimizi pek bu parayı veremeyecek insanlar ne yapsın?ordan oraya koştursun yani!bu eşitliğe aykırıdır yani rüşvet birçok sistemi bozabilio!
Bakın bu ülke benim anavatanım deil...Damarlarımda o asil Türk kanından yok yabancı asıllıyım.Ama TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞIYIM!Ve bana yaşamımı sürdürmemi sağlayan bu ülkeye saygı duyuorum ve onu bu halde görmek istemiyorum.O büyük insanın oluşturmaya çalıştığı ülke bu değildi.Ben bu kadar duyarlıyken bu ülkenin kendi öz çocuğu nasıl bu ülkenin böyle elinden gitmesine izin veriyor?Bunun yanıtı vermek zorundaydım çünkü ordan oraya koşturmak istedim olmamalıdır![signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten sorun orda. Fazla ısındı. Senin düşüncelerin çok masum ama adam kendinden başkasını düşünmüyo. Yani cozuttu. İlla bi savaş bi deprem milli maç olması lazım bizim insanlarımıza t.c vatandaşı olduklarını hatırlatmak için. Aslında bunların hepsi 23 nisanda 29 ekimde zorla şiir okuttukları için oluyo(komik ama sembolik bi örnek)[signature][hline]Himiney...
Sosyal ağlarda paylaş

yeni yasada eğer birine rüşvet verdiniz ve pişman oldunuz diyelim..işlem yapmadan gidip söylerseniz size ceza yok..ya da aldınız da pişman mı oldunuz işlem yapmadan parayı gtürüp verirseniz size gene ceza yok...[hline]
ama şöyle bir durum var geçen de cevizz kabuğunda konuşuldu...

ben size çoooooookkkkk uuzum...gidiyorum kendi cebimden para veriyorum(o kadar uyuzum yani..) ben bu heriften rüşvet aldım diyorum..hooopp seni yakalıyorlar..milletvekiline soruyor hulki cevizoğlu ya birisi böyle yaparsa diye cevap aynen şu..

"yok yaw onnu yapmaz hiçbir insan.."

yorum sizin...[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE)
I'm not fat;I'm big boned(obeLix)
Üstüne Şehir Örten Şehir

www.heavymetaltr.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Llama, 13 Ağustos 2004 01:02 tarihinde demiş ki:
doyumsuzluk yusunzden oluyor kı bu seyler
adama yatmıyro sanırım o aldıgı para oda rusvet alıyor nasıl yıyorlar o paraları ya

valla haklısın ya harbi ahrbi ne doyumsuz insanlar şu memurlar polisler , Okadarda para aliyorlar (400-500 milyon arasi) dimi ne doyumsuz adamlar ... adam ille de ferrariye binecek...neyine yetmiyo camarro di mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Llama, 13 Ağustos 2004 01:02 tarihinde demiş ki:
doyumsuzluk yusunzden oluyor kı bu seyler
adama yatmıyro sanırım o aldıgı para oda rusvet alıyor nasıl yıyorlar o paraları ya

rüşveti savunmuyorum
benim arkadaşım diyebileceğim bende çok büyük ama çok sevdiğim bi arkadaşım var sık sık muhabbetimiz oluyor ama o kadar çalışmaya aldıkları para komik
tamam tabiki 150 yıl okumuş bir doktor kadar para almayacaklar ama o para bir aile için komik
doktorların aldığı para ddahada komik.
bunu görgüsüzlük olarak algılamayın ama benim babam uzman doktor ve hastaneden aldığı aylık para 1.500.000.000 kadardı
peki kaç sene okudu ?[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki:
Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 12 Ağustos 2004 23:22 tarihinde demiş ki:
Bir devlette adaleti ve düzeni sağlayan unsurlar kendilerine yetecek maaşı alamadıktan sonra düzenin düzgün bir şekilde oluşması zaten beklenemez.

öyle abi
adamın maaşı yetse belki idealist biri olur ama memurların şu anki ekonomik durumuna bakarsak rüşvetin önüne geçmek çok zor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vodan, 12 Ağustos 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
Öğrenci adamın işi değil ülkeyi kurtarmak.
Okursun gerekli yerlere gelip yetkiyi alırsın eline ozaman düzeltmek için çabalarsın burada konuşmakla biyere varılmaz malesef.
Ha gerekli yere gelmek için ne gibi rüşvetler verirsin orasıda ayrı bi muamma.
[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

Maaşı az diye kendi gururunu, meslek onurunu ayaklar altınamı alması lazım?

400-500 milyon alan memur yok öncelikle bunu belirteyim maaşları okadar düşük değil memurların.
Ayrıca maaşları yüksek de olsa rüşvet alacaklar. Kaldı ki devlette memurdan para kaçırıp başkasına saçmıyo şu anki şartlarımız böyle. Şartlar kötü diye kimse kendinden ödün vermek zorunda değil.

Belkide diğer meslektaşları refah içinde yaşarken ewde karı dırdırından korkuyorlardır.
"ulan herif bak hüseyinler yazlık almış sen 3 kuruşa çalışıyosun"[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...