Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
işte medivacin enerjisi 200 hpsi 150. feedbackliyosun direk patlıyo. thor feedbacklemek o kadar anlamlı dğeil o acıgan.

en önemlisi ghost feedbacklemek.
Mesaj tarihi:
scoutmı etmemiştin? adam direk ölüm thoruyla geldiyse hiçbişi basmadan scoutlıyabilmiş olman lazım. yok daha normal bi thor zamanlamasıyla gelmişse daha cok adamın olması lazım.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

scoutmı etmemiştin? adam direk ölüm thoruyla geldiyse hiçbişi basmadan scoutlıyabilmiş olman lazım. yok daha normal bi thor zamanlamasıyla gelmişse daha cok adamın olması lazım.

scoutlamam mümkün değilmiş benim 2. exp in altına kurmuş yapıları.. evet hatayı minerali binalara harcamak ile yaptım. mesela 7-8 stalker basmış olsaydım thor a dalacağıma svc leri birer birer indirirdim.
Mesaj tarihi:
Ben az önce bir oyun kaybettim ki içler acısı... 4gate yaptım ve ben ilk push'u yaparken adam 2 tane thor ile geldi. Command center'ına da şu top atan şeyden kurmuş, tam kazandım derken parçaladı herif.

Güncelledim: herifin basede forge ve factory yoktu... Nereye kurduysa artık. Nefret ediyorum terrandan.
Mesaj tarihi:
ozii_x said:

Cuce said:

scoutlamam mümkün değilmiş benim 2. exp in altına kurmuş yapıları.. evet hatayı minerali binalara harcamak ile yaptım. mesela 7-8 stalker basmış olsaydım thor a dalacağıma svc leri birer birer indirirdim.

e onu da gorurdun ki scoutlasan. adamin base'ine gireceksin, bombos, "noluyoz lan" diyeceksin, iskillenip sagda solda arayacaksin binalari.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

ozii_x said:

Cuce said:

e onu da gorurdun ki scoutlasan. adamin base'ine gireceksin, bombos, "noluyoz lan" diyeceksin, iskillenip sagda solda arayacaksin binalari.

Ya o kadar tecrübe edinemedim base boşsa hadi arıyayım bütün mapı falan..

Ama bu adama yenilince hızlı exp alıp uzak bir bölgeye.. Oradan void ray ve carrier basıyorum adam observe gönderio baseye warp gate var çerez diyor :P
Mesaj tarihi:
bisi dicem konu acmiyim dedim konu ariyomda bulamiyom.

su division denen sey benim rankim heralde, bazi oyunlarda takim oynuyom hep, ornegin kaybediyoruz ama division im yukseliyor. nasil oluyo o? 2 kere oldu yenildigimiz halde division im yukseldi, acaba genel puana mi bakiyor yenmekten yenilmekten ote, cunku puanda 1-2. oluyodum o oyunlarda ama yeniliyoduk. wiki leri aradim ama bulamadim bi bilgi.
Mesaj tarihi:
tahmin ederke söylüyorum olay su.

sen cok kazannınca hmm bu cocuk iyimiş diyo, üst ligden adamlar getiriyuo karşına atıyorum 10 tane. 10uyla kpısıyosun 10 tanesinden 7sini kazandın 10. macı kaybetsen bile, sistem diyoki, bu cocuk daha iyilerine layikmiş. bu sekilde lig atlıyorsun
Mesaj tarihi:
yok abi daha yukari cikarmasin beni bence tam dengemde insanlarla kapisiyorum bu aralar, silver lig bana gore. bu arada o kimin favored oldugunu gosteren olayi yeni gordum bilmiyodum. onada dikkat ediyim artik.
Mesaj tarihi:
bu arada match history den baktimda, 3vs3 macta, -4 puan almisim yenildigim icin birinde mesela. 2. olmusum istatistikte. ama division im 23 den 19-18 e cikmisti. belkide division daha farkli bisi biraz daha bakayim.
Mesaj tarihi:
Deacon said:

3 rax'a karşı napyıorsunuz? daha önce tartışıldı mı bilmiyorum ama sorayım.

Şunu tekrarlamak istiyorum. Nette de bulamadım düzgün bir şey ve son iki oyunda elim kolum bağlıymışçasına yenildim. Adam çılgın gibi ordu getiriyor.
Mesaj tarihi:
Deacon said:

Deacon said:

Şunu tekrarlamak istiyorum. Nette de bulamadım düzgün bir şey ve son iki oyunda elim kolum bağlıymışçasına yenildim. Adam çılgın gibi ordu getiriyor.

o bana da çok oluyor, heralde az oyun oynadıgımdan diyorum ben de. keza unite sayısı/bina sayısı oranına bakıyor 3-4 dakkalık terran'ın scout edilememesinden doğan boşlukta gelip şoke edebiliyorlar.1 baraka gördüğünde zaten scouting bitiyor terrana karşı. ve görebilecegin max 1 baraka 1 refinery 1 reactor/tech lab dan falan ibaret. bir dahaki scout için de robotics atmış ve observer'a da gaz harcamış ordundan kısmış,immortal çıkabileceğin zamandan ayırmış olman gerekiyor. adam da 3 rax all'in geliyosa yapıcak bişey o andan sonra yok, scout ettiginde kapında oluyor :d. daha fazla üniten olmak zorunda ve kapıyı force fieldlayıp falan oyalaman lazım. 60 supply marine marauder'i almak için keza 80 supply toss ünitesi gerekiyor. (starcraft1 de toss üniteleri sağlam olurdu micro gerektirmezdi salardın speed upgrade li zea + goon osurturdu artık en ezik 1. level uniteler tossda roach da marauder de eziyor o bakıma bol ünite basmak gerek tech gitsen de gitmesen de)

ama scout olmuş mmm geldiği belli olmuşsa ;
base'ine kısıldıysan colossus (savunurken microsu daha kolay oluyor ve hill üstü olması dolayısıylan bütün rangeini kullanabiliyosun)
orta alana hakim olabiliyosan rahat rahat gezebiliyorsan mapte , saldırıp yokluyabiliyorsan templar (keza saldıran adamsa gelip rahat rahat 2 emp atarsa harcadıgın bütün gaz heba oluyor)
Mesaj tarihi:
Cuce said:

o bile counterlamıyoki. ufak haridata 8 poola yetişmiyo zealot

Probe koymayi falan denedim bugun 2 3 tane. Yok yani chrono boostu zealota basmama ragmen yetismiyor. Yapilacak tek sey 2 pylon 1 gate atip kapiyi tamamen kapamak olabilir mi? Pylon yikmaya calisirken zerglingler stalker ciksa bitane pylon yatar dimi stalker 6 zerglingi indirene kadar?
Mesaj tarihi:
Deacon said:

Deacon said:

Birkaç değişik şekilde counterlaya bilirsin. Ama tamamen adamın ne yaptığı önemli.
1.MMM bol marine'li ise, 4 gate push'a devam edip erken (daha henüz Marauderları az iken) girebilirsin.
2.MMM bol marauder'li ise, colosus çıkabilirsin erken. Ama burada önemli olan senin colosus çıkana kadar rahat hissetmen kendini. Baktın 4-5 barraks oldu, gazların ikisi de yerinde, hafif techlemeye başlıyor, o zaman colosus deneyebilirsin. Burada önemli olan senin saldırmaman. Bekle gelsin üstüne.
3.MMM yine bol marauder'li, immortal bile deneyebilirsin. Fazla bekleme, üstünlüğün sende 4-5 immortal olduğunda daha çok.

Tamamen denge + scout. Bu ikisini oturtursan mmm'i çok rahat alırsın.

Reaper'ın zaten counter'ı belli. Hızlı 2 stalker yeter de artar bile.
Mesaj tarihi:
abi ben de terranla aynı sorunu yaşıyorum. immortal falan yapıyorum ama adamlar 2 tane ghost basıp mahvediyolar high templar basıyorum bu sefer ordu yetersiz kalıyo vs. nasıl dengelicez ya
  • Yeni Oluştur...