Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Vingthor said:

10 gw buildin deneyebilirsin hem rush'a karşı daha etkili hemde ekonomik yönden hiçbirşey değişmiyor resmen. ha 10'da gw atıp üzerine işçi boostlamışsın ha atmayıp boostlayıp üzerine gw atmışsın ki arada bi zealot fazladan çıkmış olabiliyosun.

tamam da sorun şu eşit sayıda stalkerı marauder alıyo hatta stalker fazla olsa bile alıyo. robotics atıp colossus mu yoksa templara mı kassam karar veremiyorum. tam templar binalarını atıp upgrade bastıgım an gelirse adam full mara marine ve ghost ile eziyor
Mesaj tarihi:
Longshanks said:

Vingthor said:

10 gw buildin deneyebilirsin hem rush'a karşı daha etkili hemde ekonomik yönden hiçbirşey değişmiyor resmen. ha 10'da gw atıp üzerine işçi boostlamışsın ha atmayıp boostlayıp üzerine gw atmışsın ki arada bi zealot fazladan çıkmış olabiliyosun.

tamam da sorun şu eşit sayıda stalkerı marauder alıyo hatta stalker fazla olsa bile alıyo. robotics atıp colossus mu yoksa templara mı kassam karar veremiyorum. tam templar binalarını atıp upgrade bastıgım an gelirse adam full mara marine ve ghost ile eziyor

sentry kullanıyo musun bu arada?. choke pointte gelen ordunun bir kısmını sıkıstırıyosun. yalayıp yutuyo zealotlar maraları falan.

fakat iste expand cıkınca mm'i nasıl durdururum bende bilmiyorum malesef. mara focus fire ile colossus'uda indiriyor bu arada yaklastırmaman lazım.

en güzeli yine high templar ya. bas storm'u kafasına. sen upgrade çıkmadı mı hala? 3-4 sentry ile adamı choke pointten içeri sokmazsın zaten force field bittikçe force field o sırada biter upgrade bas kafasına stormu kalanı zealotlar yesin mis gibi.
Mesaj tarihi:
Longshanks said:

abi adam kendini kapıyosa sen yayıl her tarafa her türlü daha çok adam basarsın

Yok kendini kapamıyor, sadece açılışta 1-2 cannon kuruyor. Push da yapamıyorsun ekonomik olarak da öne geçemiyosun. Sonuçta orduyu kurmaya biraz geç başlıyor ama ekonomik olarak önde olduğu için açığı kapatıyor.
Mesaj tarihi:
PvT 1v1'de bu ghost rush'a karşı ne yapıyoruz?

İlk Ghostla hemen yola çıkıp 7. 8. dakikada 8-10 marine ve 3-5 marauderla birlikte kapıdalar, üstüne bir tane emp = gg.
Mesaj tarihi:
Jaxx said:

PvT 1v1'de bu ghost rush'a karşı ne yapıyoruz?

İlk Ghostla hemen yola çıkıp 7. 8. dakikada 8-10 marine ve 3-5 marauderla birlikte kapıdalar, üstüne bir tane emp = gg.

sentrylerini bir arada tutup emp yersen fena olur. öte yandan, colossus a kadar tutabilirsin kapıyı bence.

yani bi sürü antisi yapılabilir de, one base colo gitmek böyle infantry push gelecegini anladığında yapılması kolay ve mantıklı bir strat die söylüorum. robo gitmek her türlü daha güvenli zaten pvt de
Mesaj tarihi:
Longshanks said:

exp ne zaman alıcaz para birikiyo bazen adammı bassam yoksa üs mü alsam karar veremiyorum ben

abi o tamamen stiline kalmış.Şimdi oyun başı 2 gateway ve 1 robotik atıyosan ve bir yandan bu binaları ve nexusus birim sıralamadan boş bırakmıyosan 400 olur olmaz basarsın.Ama kritik nokta 400 biriktirmek için gatewayleri boşa çekmiicen.RObotik zaten observeri çıkar sonrasında immortalı bas eh işte bu aralarda yayılabilirsin

ama 4 gateway yapacaksan değişir.Demem o ki standart bişii yok ama kesin unutmaman gereken şey pylons&probs, pylons&probs, pylons&probs............
  • Yeni Oluştur...