Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Mithgor said:

muhtemelen t2 ve t3 ünitelere geçişi tam yapamıyorum.
4wg'den 8wg'ye geçiyorum ve değişen pek birşey olmuyor.
2. base'den sonra 1wg ve robo falan devam etmem gerek muhtemel.
ya da stargate duruma göre.

Dün turtle yapan bir terrana karşı 47 dakikalık bir oyun bitirdim, adam 2 mineral bitirdi kalanları ben bitirdim meropolisteki. 14 wg 5 robo vardı vallahi hala para birikiyordu. Gerçekten turtle yapan kişinin zaaflarını çok fena sömürmek lazım. Terran turtle yaparak maçı uzatıyorsa kaybetmeye mahkumdür. Keşke tüm terranlar aynı şeyi yapsa.

Bir de ben terrana karşı air unit gitmeyi hiç önermiyorum gerçekten, çok fazla anti aire sahipler.
Mesaj tarihi:
http://www.mediafire.com/file/9i7azkc2hdctiie/pvz%20ving-reve.SC2Replay

reve'yle maç. öle çok iyi bir maç değil fakat uzadığı için keyifleniyor biraz. high templar'ı efektif kullanmaya çalışıyorum işte onu denediğim bir oyun. max kullanmaya çalışıyorum yani

bakıp hatalarımı söylerseniz baya sevinirim.
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar bir şey soracağım şu vortexle ilgili. Dün 2v2 maç atarken arkadaşımla, ben vortex o nuke atacaktı. İkisi de 20 saniyelik işler, yani vortexten hemen sonra atsa cukurt diye kafalarına oturması lazım. Ancak vortexten hemen sonra atmasına rağmen vortex bitmeden, erken düştü nuke. Replayden izlerken 24 saniyeye yakın sürdüğünü gördüm vortexin. Acaba vortex mekanizmasıyla ilgili bilmediğim bir hikaye mi var acaba? Çünkü başka bir maçta cuk oturmuştu.

Ha replayi de verebilirim isteyene 56 dakikalık epik bir maç oldu. Ama kim izler o kadar uzun şeyi film resmen.
Mesaj tarihi:
vortex+nuke de ne pis bi fantaziymiş yalnız :D

millet zaten ordunun kalanını atıyor vortex'in içine bi de çıkışta nuke yemek insanı soğutur oyundan.
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

http://www.mediafire.com/file/9i7azkc2hdctiie/pvz%20ving-reve.SC2Replay

reve'yle maç. öle çok iyi bir maç değil fakat uzadığı için keyifleniyor biraz. high templar'ı efektif kullanmaya çalışıyorum işte onu denediğim bir oyun. max kullanmaya çalışıyorum yani

bakıp hatalarımı söylerseniz baya sevinirim.

nacizane birkaç gözlemimi aktarayım.
scout'u az yaptın.
2. base'ini uzun süre görmedin. oraya bir probe bile yollasan 2. base var mı diye iyi olurdu. sonuçta zerg muhtemel ya rush yapıcak ya da 2. base'i çıkıcak.
bir de ilk saldırıdan sonra zerg'de hiç umut kalmamışken templarları archon'a çevirip oyunu daha erken bitirebilirdin.

sonuçta gg..
Mesaj tarihi:
Longshanks said:

geçen gün biz şans eseri yaptık oldu çok işe yarıyo ama zamanlamayla nasıl olur bilmiyorum

Aynen tam yanlış zamanlama yaptık dediğimde oluyor hep nedense. İkisi de 20 saniye, neden aynı anda yapınca olmadığını pek anlamıyorum.

@huun, sorma zaten tutunca direk rage quit genelde :D
Mesaj tarihi:
direk ghost çıkıp geliyosa çıkar çıkmaz sende bi hata vardır, baya pahalı bi ünite yani ghost direk ghost rushliyim gidiyim diyince çok fazla ünitesi oluyo protossun dövüyolar.
ama 2-3 ghost basma süresinde yeterli marine marauder da basıyosun yanında, artık observerla falan bi şekilde scout edip iyi bi zamanda saldırman lazım.
Mesaj tarihi:
ya hani oyun başında gateway atıyosun cybernetics atıyosun zealot basıyosun ya o ara bi probelar arası bekleme falan oluyo asker basmaya da devam edersem probe u hep kesik sürelerle basabiliyorum tarzı bişey oluyo
Mesaj tarihi:
Longshanks said:

ya hani oyun başında gateway atıyosun cybernetics atıyosun zealot basıyosun ya o ara bi probelar arası bekleme falan oluyo asker basmaya da devam edersem probe u hep kesik sürelerle basabiliyorum tarzı bişey oluyo
olmamsı lazım öle bişi

probe boostlarsan biel 13 de gateway atıyosun o bittiğinde cybera mineral kalıyo probe bastığın halde, o biticne staker cıkmaya kalıyo. arayada 1 zeal sıkıstırabiliyosun. yetmesı lzım mıneralin
Mesaj tarihi:
10 gw buildin deneyebilirsin hem rush'a karşı daha etkili hemde ekonomik yönden hiçbirşey değişmiyor resmen. ha 10'da gw atıp üzerine işçi boostlamışsın ha atmayıp boostlayıp üzerine gw atmışsın ki arada bi zealot fazladan çıkmış olabiliyosun.
Mesaj tarihi:
Longshanks said:

exp ne zaman alıcaz para birikiyo bazen adammı bassam yoksa üs mü alsam karar veremiyorum ben

benim en büyük sorunum bu. okuyamıyorum oyunu aynen exp mi çıksam tech mi çıksam mass mı gitsem böle pusha gitsem püskürtülürsem toparlayamıyorum falan.
  • Yeni Oluştur...