_noopy Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/family/ipod_classic?mco=MTAyNTQzMDY şurda aşağı baktığımızda gift wrapup tarzı bir olay var. Dedim acaba bu şekilde bir tane getirsem gelir mi ki ? 250$ sorun çıkarır mı ?
Toledor Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Türkiye ye yolluyorlar mı ki? Eğer alırsan bizide bilgilendirirmsin? Belki bende alırım iyi fiyatmış aslıdna
_noopy Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Evet fiyatı çok iyi ve belki sorun olmaz diye düşündüm ama cesaret edemiyorum :P
Toledor Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Peki diyelim söyledik geldi gümrükte takıldı.. Gümrükten almak için neler ödüyoruz? %18 kdv, başka?
Emivoz Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 gelmez. zaten apple tr ye ürün yollamıyor.
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Gittigidiyor'da getirten abiler var, oradan aldıydım ben. Sorun da çıkmadıydı. Aleti de tavsiye ederim ayrıca.
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Verdiğin link sadece amerika için geçerli, altta chance country var ama orda da tr yok. edit: gerçi bu aşılabilecek bi sorun amerikadan iste tarzında aracı sitelerle halledilebilinir evet.
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Faturaya düşük yazdırmak ya da gift diye yollatmak her zaman çözüm olmuyor, yalan olduğunu anlarlarsa ederini araştırıp yine sorun çıkarma yetkileri var gümrükçülerin.
Toledor Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Yok ederi diyorsunda sonuçta şirketlerin kar marjı çok yüksek bu tarz şeylerde. Gümrükte örneğin buna el koyuldu, bu mal 250$ a geliyor. Bunun üzerine KDV ÖTV ödeyip mi alabiliyorsun yoksa distribütör fiyatınamı geri alıyorsun gümrükten merak ettiğim bu. Örneğin 250$ +kdv ötv de %25 desek = 500lira gibi bir fiyat yapıyor, ama dist. Bilkom 630 küsüre satıyor.
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Abi ikinci el alın çekinmeden. Ben burdan 2. el 5. nesil 30gb ipod classic aldım, üstüne laptop düştü yamuldu yandan bombe yaptı falan filan ama hala çatır çutur çalışıyor maşallah. 170 kelleye almıştım :D
Cintonik Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Toledor said: Peki diyelim söyledik geldi gümrükte takıldı.. Gümrükten almak için neler ödüyoruz? %18 kdv, başka? Kdv Gümrük vergisi (kıymet üzerinden alınıyor) Ötv (kdv eklendikten sonra hesaplanıyor, eğer ötv ye dahil ürünse) Damga vergisi Taşıma bedeli malın kıymetine ekleniyor vergi alınırken. 250 dolar mal sana rahat 500 dolara gelir yani. Gümrükçü bildirdi. He ama paket posta gümrüğünde takılan malınız olursa (topkapı'daki) belirli bi ücret karşılığında çektiririm. danışabilirsiniz.
Öne çıkan mesajlar