Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Store dan Ipod Classic almak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/family/ipod_classic?mco=MTAyNTQzMDY

şurda aşağı baktığımızda gift wrapup tarzı bir olay var. Dedim acaba bu şekilde bir tane getirsem gelir mi ki ? 250$ sorun çıkarır mı ?
Mesaj tarihi:
Faturaya düşük yazdırmak ya da gift diye yollatmak her zaman çözüm olmuyor, yalan olduğunu anlarlarsa ederini araştırıp yine sorun çıkarma yetkileri var gümrükçülerin.
Mesaj tarihi:
Yok ederi diyorsunda sonuçta şirketlerin kar marjı çok yüksek bu tarz şeylerde. Gümrükte örneğin buna el koyuldu, bu mal 250$ a geliyor. Bunun üzerine KDV ÖTV ödeyip mi alabiliyorsun yoksa distribütör fiyatınamı geri alıyorsun gümrükten merak ettiğim bu.

Örneğin 250$ +kdv ötv de %25 desek = 500lira gibi bir fiyat yapıyor, ama dist. Bilkom 630 küsüre satıyor.
Mesaj tarihi:
Abi ikinci el alın çekinmeden. Ben burdan 2. el 5. nesil 30gb ipod classic aldım, üstüne laptop düştü yamuldu yandan bombe yaptı falan filan ama hala çatır çutur çalışıyor maşallah. 170 kelleye almıştım :D
Mesaj tarihi:
Toledor said:

Peki diyelim söyledik geldi gümrükte takıldı.. Gümrükten almak için neler ödüyoruz? %18 kdv, başka?

Kdv
Gümrük vergisi (kıymet üzerinden alınıyor)
Ötv (kdv eklendikten sonra hesaplanıyor, eğer ötv ye dahil ürünse)
Damga vergisi
Taşıma bedeli malın kıymetine ekleniyor vergi alınırken.

250 dolar mal sana rahat 500 dolara gelir yani.

Gümrükçü bildirdi.

He ama paket posta gümrüğünde takılan malınız olursa (topkapı'daki) belirli bi ücret karşılığında çektiririm. danışabilirsiniz.
  • Yeni Oluştur...