Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ayrıca şunu da paylaşmak istedim protossun warp in özelliğine dezavantaj diyen birini de ilk defa gördüm baal yuh lan sddf
istersen warpgate upgrade'i yapma o zaman eşit olsun terranla macron.
Mesaj tarihi:
sırf marine ne abi muhtemelen bi observer vardır yani sırf marine bastığını görse protoss zealotlar paramparça eder o orduyu.

ayrıca şunu da paylaşmak istedim protossun warp in özelliğine dezavantaj diyen birini de ilk defa gördüm baal yuh lan sddf
istersen warpgate upgrade'i yapma o zaman eşit olsun terranla macron.
Mesaj tarihi:
ya cuce ile denemiştik bi süre

hiç gaz almadan mass marine yapiosun 6 barracks çıkıosun 8 e kadar desteklio tek base ve full marine basiosun 5.30 da harekete geçiosun baya bi orduyla kapısına dayaniosun ve arkadan sürekli marine gelio baya bi mineral biriktiinden hemen expand edip çevirebiliosun eğer o rushın sıçarsa da , tam all in gibi deil, fakat çok uzatırsan o marinele saldırmayı ve içeri giremediysen yalan oluosun tabi

en rahat da protossa işliodu bu taktik.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

mass marine de deil yanı bildiğin 2 medivac ve biriken mara marineleri durdurmak imkansız, hata yapması lazım terranın

Yav işte biz durdurabiliyoruz onu, demek ki sende sorun var diyoruz anlamıyorsun.
Mesaj tarihi:
Çok değişti ya TvT. Mass marine her yerden drop, hele Tarson Fuzer maçıydı dimi sürekli basetrade e gittiler ya da başkası mıydı hatırlamıyorum :). Barracks-Reactor, Factory-Siege expand ve 1-2 factory siege tank gibi bir build nasıl olur acaba. Çünkü mass rine ı durdurmanın tek yolu 6-7den fazla siegetank bulundurmak gibi bişi sanırım. Şuan ya mass rine gidiliyor ya da 3 Rax rine ardından Siege e geçiş gibi birşey siege tank yaparak başlamak nasıl olur bilmiyorum.

TvPye geri dönersek Morrowun buildı var öyle 1 Rax-FE CC olurken 2 rax ardından 2 rax daha toplam 5 Rax hem expansionunu kurup hem de 5 Raxdan marine çıkartarak tossun kapısına gidiyor, toss 1-2 FF ile rampada tutup colossus çıkartarak dövüyor sonra direk durmadan morrowun base e koşup maçı alıyordu ahaeu. 1 Base 3 Rax giden bir terran marine fazlaysa zealot marauder varsa immortal ve iyi forcefieldlarla sorun çıkartmaması lazım. 6-7 Dakika pushu yerine 2 Mara 2 Marinelik oyun başındaki pushdan bahsediyorsanız tamam o probe çekmeden biraz zor olabiliyor ama ahuea bilemiyorum iyi forcefieldla herşey durdurulur bence ya :).
Onun dışında 4WG ve 3WG roboda 6-7 dakikada ekonomiden biraz kısarak iyi ordu çıkartıp oyunu çeviriyor rahat çoğu FE buildlerini mahvediyor, Delta Quadrant(arka expansiona ulaşan pylon) ve Blistering Sands gibi haritalarda da acayip etkili.
Mesaj tarihi:
Mortis said:

hiç gaz almadan mass marine yapiosun 6 barracks çıkıosun 8 e kadar desteklio tek base ve full marine basiosun 5.30 da harekete geçiosun baya bi orduyla kapısına dayaniosun ve arkadan sürekli marine gelio baya bi mineral biriktiinden hemen expand edip çevirebiliosun eğer o rushın sıçarsa da , tam all in gibi deil, fakat çok uzatırsan o marinele saldırmayı ve içeri giremediysen yalan oluosun tabi

12-13 marine ile yola çıkıyorsun, rush distance çok kısa değilse ve kapı biraz darsa, 1-2 sentry ve 5 stalker tutuyor rahat. 6.30'da en erken kapısında oluyorsun çünkü. ha ama kapıda durmuyorsa ve içeri girdiysen, direk gg...

aradaki dengeyi çok iyi tutturmak lazım. eğer durum böle ise, 15-20 marine'den sonra hemen exp çıkmak lazım. gazları da 15 marine'de kesin almak lazım. ama bu bile geç olabiliyor bazen. çünkü rakip ya HT ya colossus çıkıyor. HT çıkarsa o marine ball nası patlıyor belli değil. colossus çıkarsa, mara'ya transition ile alabiliyorsun.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

Mortis said:

12-13 marine ile yola çıkıyorsun, rush distance çok kısa değilse ve kapı biraz darsa, 1-2 sentry ve 5 stalker tutuyor rahat. 6.30'da en erken kapısında oluyorsun çünkü. ha ama kapıda durmuyorsa ve içeri girdiysen, direk gg...

aradaki dengeyi çok iyi tutturmak lazım. eğer durum böle ise, 15-20 marine'den sonra hemen exp çıkmak lazım. gazları da 15 marine'de kesin almak lazım. ama bu bile geç olabiliyor bazen. çünkü rakip ya HT ya colossus çıkıyor. HT çıkarsa o marine ball nası patlıyor belli değil. colossus çıkarsa, mara'ya transition ile alabiliyorsun.

pek öle olmuyo acıkcası.
scoutlamak pek mümkün değil öncelikle, 540.da yola cıkıyosun 6da tossun kapısında oluyosun 16-17 marine oluyo üsretimdede 6 marine oluyo ve durmadan geliyolar. ff atsa ya 4 5 marine yakalıyo onlarda 1 sentry öldürüyo. daha az yakalarsa boşa harcamış oluyo daha cok yakalarsa zaten ffin alemi olmuyo.

hanı sırf stalker basmış olsa kitelıyarak dövebiliyor marineleri, ama hiç bi toss sırf stalker basmıyor marauder gelebilir diye. kitelamayıp normal savaşıcak olsa yine manalı değil zaten sırf stalker olması zealot şart
Mesaj tarihi:
terran stratejileri başlığında tossun mmmyi nasıl durduracağı konuşulmuş,terranın mmmye bağımlı kalmasını nasıl aşabiliriz onu konuşsaydık benim gibi nooblar içn iyi olurdu,bir önceki entrydede onu sormuştum aslında,konu çok dağıldı peh
Mesaj tarihi:
MMM yerine 1-1-1 gidip degisik taktikler denemek mumkun. misal 1-1-1'de helion, banshee, viking ya da tank rush gidilebilir rakibe gore. bunlardan sonra her istedigin taktige donebilirsin, zaten 1-1-1'in guzelligi o =)
Mesaj tarihi:
Seperate said:

terran stratejileri başlığında tossun mmmyi nasıl durduracağı konuşulmuş,terranın mmmye bağımlı kalmasını nasıl aşabiliriz onu konuşsaydık benim gibi nooblar içn iyi olurdu,bir önceki entrydede onu sormuştum aslında,konu çok dağıldı peh

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=146518

1/1/2 var. Tam BO orda var ama yaptığın şey 1 rax 1 factory 1 starport, starport yapılırken 3 hellion starport bittiği anda medivac(3 hellion ve medivac aynı anda çıkıyor), starport ve factorye tech lab, 2.rafineri 2. starport. Hellion drop ardından durmadan banshee marine hellion 2-4 banshee olduğunda da timing push. Kapıya bunker koymak lazım ve 4wg 3wg 1roboya karşı 2 bunker ve scv repair ekibi. Eğer zamanı ayarlarsan HTler hazır olmıcak scanle observerı alıp kaybetsen bile 2-4 banshee cloak bir şekilde saldırabilcek.
Phoenix/Zealot, Phoenix/Stalker ve yetişebilirse HT hard counterları buildın ama genelde hellion dropun nasıl geçtiğine bağlı olarak oyun devam eder :). Ama topicte daha fazla anlatılıyor MMMden sıkıldıysan deneyebilirsin.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

sabonis said:

pek öle olmuyo acıkcası.
scoutlamak pek mümkün değil öncelikle, 540.da yola cıkıyosun 6da tossun kapısında oluyosun 16-17 marine oluyo üsretimdede 6 marine oluyo ve durmadan geliyolar. ff atsa ya 4 5 marine yakalıyo onlarda 1 sentry öldürüyo. daha az yakalarsa boşa harcamış oluyo daha cok yakalarsa zaten ffin alemi olmuyo.

hanı sırf stalker basmış olsa kitelıyarak dövebiliyor marineleri, ama hiç bi toss sırf stalker basmıyor marauder gelebilir diye. kitelamayıp normal savaşıcak olsa yine manalı değil zaten sırf stalker olması zealot şart

öncelikle 5.40'ta yola çıkacaksan 17 marine olmaz. sen de biliyorsun bunu. 5.50'de çıkarken falan 14-15 zar zor oluyor.

7-8 maçta denedim full marine basmayı ve toss'a karşı bazen çok iyi işlese de, kapıyı tutmayı bilen, biraz mikro yapabilen toss'lara karşı aynı şekilde işlemiyor. çabuk bir şekilde HT çıkıp ağzına sıçabiliyorlar. bi de kapıyı kapamış terran'a dalmamak lazım, özellikle de maraları varsa. daracık yerde kalıyor senin adamların rampada çünkü.

bi de niye scoutlanmıyor onu anlamadım? bi kere başta geldiğinde 2 baraka görüyor, hiç gaz almadığını görüyor. bunun tek bir anlamı var terran'da...
Mesaj tarihi:
sen basmayı becerememişssin 5.30da 16 marine oluyo 6 da productionda oluyo.

6da en gec kapıda oluyorum diyorum erken templar diyosun.

scout ediyo tabiki pylonın probe'unu göndermişse, 2 barracks görüyo eee sonra? terran 5 raxmı yapıcak 3 mü? aynı anda iki rafineriyi birden alıp normal mara marinemi gidecek?
6 raxdan ful marine basıp 3 dakka sonra saldıracakmı?
kapına bunkermı atıcak?

scout etmek öle bişi dğeil yanı
Mesaj tarihi:
Cuce said:

sen basmayı becerememişssin 5.30da 16 marine oluyo 6 da productionda oluyo.

6da en gec kapıda oluyorum diyorum erken templar diyosun.

scout ediyo tabiki pylonın probe'unu göndermişse, 2 barracks görüyo eee sonra? terran 5 raxmı yapıcak 3 mü? aynı anda iki rafineriyi birden alıp normal mara marinemi gidecek?
6 raxdan ful marine basıp 3 dakka sonra saldıracakmı?
kapına bunkermı atıcak?

scout etmek öle bişi dğeil yanı

elimde senin 3 tane relayin var 13 ile gidiyorsun 5.40'ta, hiç supply block olmadan. hatta 6. rax daha yapım aşamasında oluyo.

bi ara oyunda gösterirsen sevinirim 16-17 tane marine 5.30'da
Mesaj tarihi:
gösteririm neden göstermiyim
taa ilk gün "abi sırf marine bassak nasıl olur acaba" derken cıkmış bişeydi o replayler.

zaten demiyorum sırf marine basın her protossu yenersiniz!!! ama mortisin accıyla oynadığım kac mac varsa hepsini yendim protosslara karsı marine'den baska bişeyde basmadım, bana yapsalar bende yenilirim nerdeyse her seferinde.

demekki var bir mevzu diyorum
  • Yeni Oluştur...