kalima Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Kumadam: *) Dünya üzerinde herhangibir yere yerleşim şansı verildi sizlere, ev yada benzeri başka şeylerimiz olacakmı biz oyuncular olarak. -Yerleşim verildiğini duymadım ben. Bilen varsa söylesin, ben de merak ettim :) Kumadam: *) Oyunun haritasından gördüğüm kadarı ile ırklar birbirlerinden ayrı mekandalar, bu mekanlar arası yolculuk nasıl gerçekleşiyor, yürüyerek mi gidiyoruz yada portallar sözkonusu mu Bonepart 1)Mount sistemi var mi? -Öncelikle tüm alanlar birbirine bağlı. Her zonedan her zone a gidiş var ve düz yollarla. Dağ tepe gizli tünel aşmaya gerek yok. Ama doğal olarak horde ve alliance ayrı şehilerde/zonelarda yerleşik. -ulaşımın yolları şöyle --yürümek:: heryere yürüyebiliyorsunuz --maunt:: her ırkın kendi maunt'u var , bi tek taurenler palins walking ile maunt hızına eriyor. AMA!!! bu mauntlari lvl 40 olunca 100 gold karşılığı alabiliyorsunuz. (çok büyük para). Ayrıca druidler shape shift ile hızllı giden bi pantere dönüşebiliyor yanılmıyosam (lvl 30 civarı) --uçuş: büyük yerleşim yerlerinde flightmasterlar var. gittiğiniz yerlerde bu mastela konuşursanız o yer uçuş haritanzda işaretleniyor ve bu noktalar arasi 1silver karşılığında uçarak yolculuk edebiliyorsunuz. undead şehrinde dev yarasa orc/tauren şehirlerinde manticore a biniyosunuz --büyü: bir heartstonunuz var. her yerleşim yer,nde bir inn bulunuyor. bir inn master a gidip ben buraya bind olucam derseniz heartstıonunuzu kullandığınızda sizi o inn masterın yanına teleport eder. her zaman için son bind olduğunuz yere teleport olabilirsiniz. bir de heartstone un 1 sat recast timer i var --büyü(warlock): bir warlock portal açablyor. portalı cast ettiği zaman kendi gurubundan ve direk yanında duran 2 kişi daha portala onay verirse [u]gurupta olan[u] bir 4. yada 5. kişiyi bulunduğunuz yere port edebiliyorsunuz[signature][hline]Kalima..........Minstrel of The Hun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kalima Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Kumadam: *) kullandığın zırh ve silahların etkisi haricinde görünümünde de farklılık olabiliyor mu? *) Irkların kendilerine has zırhları ve eşyaları nasıl oluşturulmuş, mesela bir insan grubu ile yolculuk yapacak benim gibi bir cüce kendine bu yolculuklardan zırh yada silah kazanımı elde edebilir mi? mosquito *armorlar ırklara özel dimi bi gnome'un giydiği şeyi çıkarıp bi humana verip onun kullanması gibi şeyler söz konusu mu? veya bi taurennin kullandığı çift el battleaxe'ı bi gnome'un kullanması(hatta kaldırması) mümkün değil dimi? Bonepart: 2)Silahlar classlara gore + race lere gore mi(yane herkes totem pole kullanabilcek mi) -ITEM olayını biraz açayım en güzeli En önemli item özelliği soulbound olayı. Bir normal itemlar var. ööle giy çıkar ver al farketmiyo. Beyaz yazılıyor isimleri. Onun dışındaki tüm itemlar için bu soulbind olayı geçerli. Özelliği olan geriye kalan hemen tüm itemlarda item 'ı loot ettiğiniz zaman üzerinde şu ibare yazar "soulbound when born". Yani eğer bu itemi giyerseniz size bind olur ve asla bir başkasına veremezsiniz/satamazsınız etc. Bu nedenle işinize yaramayan bir item i ASLA kullanmamanız gerekiyo. Ekonomi trade kanal üzerinden yürüdüğünü dşünürsek bu çok önemli bir bilgi Quest itemları HERZAMAN soulbound olarak geliyor Boss Moblarda loot edilen itemlar loot edildikleri anda soulbound oluyor. -Hemen looting ile ilgili hızlı bilgi. ----Bir mob öldüğü zaman üzerinde küçük parıltılar varsa onu loot edebilirsin demektir. ----Bir gurup içinde loot hakkı sıra ile değişir. (3 kişilik gurupta mesela) 1. mob 1. kişi 2. mob 2. kişi 3. mob3. kişi 4. mob 1. kişi ........ ----Bazı moblar quest itemlar düşürür. Eğer loot sırası olan kişi o quest itema ihtiyacı yoksa yada o quest i henüz almamışsa/bitirmişse oyun otomatik olarak guruptaki ihtiyacı olan herkeze loot hakkı verir ----Loot etmek için moba sağ tıkladınız ve loot penceresi açıldı, itemları almadan pencereyi kaparsanız o lootu bütün grup memberlarının almasına izin vermiş olursunuz şimdi yukardan devam Boss Moblarda loot edilen itemlar loot edildikleri anda soulbound oluyor. şimdi akıllı bir grup lideri boss mob öldürülürken loot hakkını kendi üzerine alır ve itemlara bakar. sonra bu itemları grup chat e listeler. insanlar ihtiyaclarını belirtir. gerekirse roll edilir. sonra lider loot penceresini kapatir. bu bütün gruba loot hakı verir. ve itemi hakkeden loot u alir. bu da ihtiyacı olmayan birinin boss mob itemini soulbound etmesini engellemenin en iyi yoludur. -class only questler var ve class only itemlar düşüyor. ırka özel bişi görmedim henüz. -giyilen itemların görüntüsü aynen görüntünüzü etkiliyor. yani herşeyin kendi skin'i var -yukarda verdiğim bilgilerin de ışığında sizin de tahmin edebileceğiniz üzere bir lvl ı geçtiğiniz anda (ki bu yaklaşık lvl 15 ) hemen her iteminiz özel ve soulbound oalcağından bir tauranin kilicini bir gnome kaldirabilir mi gibi bi olay da gündeme gelmiyor. çünkü trade edemiyorlar[signature][hline]Kalima..........Minstrel of The Hun [Bu mesaj kalima tarafından 04 Ağustos 2004 16:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kalima Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Kumadam: *) Oyun içinde makro ve çeşitli kısa yol kullanımları nasıl? bir macro menüsü var, bir command menüsü var. macro menüsünde macronun adını yazıyosun istediğin command/cammandlar'i ekliyosun. icon menusunden bir icon atiyosun sonra orada hazır oluyo macron. alip istedin bi hotbara ekliyosun. Kumadam: *) Guild'ler kurulmaya başlandı demişsin, bunlar hakkında daha detaylı bilgi verebilirmisin? Vallaa anlaştım lvl 25 olunca serverdaki en buyuk guildlerden birine kabul edileceğim. Sizin için ajanlık yaparım o zaman :) şimdilik bi bilgim yok... Bonepart 3)"Sucky sucky five dolaaa five dolaaa" diye gezen cinli koreli tipler war mi? Amerian betası olduundan olsa gerek, görmedim :) mosquito *warrior olarak vuruş animasyonları tek çeşit mi?Yani balta ile saldırdığın zaman baltayı savurması hep aynı şekilde mi?(nwn'de sırf bunun için baymıştım oyundan) stylesiz hammer ile 2 vuruş şekli var. bi forehad - bi backhand style vuruşların hepsinde undead warrior takla atıyor. diğer ırkları benim gibi taklacı güvercin modunda görmedim o yüzden ırka bağlı bir animasyon var olabilir. parri block animasyonu var. ama bence combat animasyonu biraz kısır ha bi de shieldla vurma animasyonu da var 2 handed i yeni aldım test edemedim daha[signature][hline]Kalima..........Minstrel of The Hun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hatneren Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 kalima imzandan daoc oyuncusu olduğunu düşünüyorum aynı zamanda yanılmıyorsam. benim için çok önemli bir husus var o da power levelling evet wow da bunu yapmak mümkün mü? bence bu hayati bir konu çünkü daoc dan sırf bu yüzden soğudum. umarım bu hayati hususu atlamamışlardır çünkü daoc da harbiden ipin ucu kaçtı artık. mesela group olayında max 5 level farklı olma şartı gibi yada exp dağılımında bir düzenleme ile umarım önüne geçmişlerdir.[signature][hline]herkes dünyayı değiştirmek ister ama kimse kendisini değiştirmek istemez. Victor Hugo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arian Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Kalima valla allah razı olsun 3 aydır sürekli tartıştığımız şeylerin hemen hemen hepsi burada mevcut.Bu arada bende bir soru sorayım; -Allian ile Hordelar arasındaki savaşlar nasıl? -Raidler zevkli mi? -Bide dil(her ırkın kendi dilinde konuşması) olayı hakkında biraz açıklama yapar mısın?[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth! A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon si di'nguruthos! A tiro nin,Fanuilos! Arian Elwing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kalima Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 hatneren: benim için çok önemli bir husus var o da power levelling evet wow da bunu yapmak mümkün mü? bence bu hayati bir konu çünkü daoc dan sırf bu yüzden soğudum. umarım bu hayati hususu atlamamışlardır çünkü daoc da harbiden ipin ucu kaçtı artık. Bunu da araştırılacakların arasına koydum. Şöyle bişey var questler lvl a göre açılıyo ve biçok chain quest var. yani low lvllarda onu yapmazsan yukarlardaki questlerden faydalanamıyorsun. şimdi bu ne farkeder diyeceksin. Daha önce de söylediğim gibi asıl xp questlerden geliyo, mob xpsi çok düşük kalıyor. PL yapılan bir kişi eninde sonunda pl olmaycak kadar yüksel lvl olur. o zaman gidip kendine gri questler yapar artik. ha bi de questlerde şöyle bi renklendirme var gri yeşil sari turuncu kirmizi sari sizin lvlda solo yada küçük gruplarla yapabileceğiniz quesler oluyo. (elite questler ayrı onu anlatmıştım) bi de ben yukarda soulbound olayını yazarken "soulbound when born" yazmışım , o "soulbound when worn" olacak kusura bakmayın[signature][hline]Kalima..........Minstrel of The Hun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kalima Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 -Allian ile Hordelar arasındaki savaşlar nasıl? -Raidler zevkli mi? oyunun pvp yönünü hiç görmedim diyebilirm, bu konuda bişi bilmiyorum henüz.... -Bide dil(her ırkın kendi dilinde konuşması) olayı hakkında biraz açıklama yapar mısın? bununla ilgili bişey geldi başıma dün. şimdi horde da tüm ırlar birbirini direk anlayabiliyor. ortak dil orcish yanılmıyorsam. şimdi biz quest yaparken bi dwarf warrior geldi yanımıza . bana bi mobun yerini sordu.(hayır saldırmadı PvP serverında diilim) ben de cevap yazdım. adam orc ca konuşuyosun anlamıyom common konuş dedi ben de anlamadim tabii naapcağımı :) sonra baktım konuşma menusunda konuştuğum dili değiştirebileceğim bir dropdown war ve undeadler common konuşabiliyor sanırım (kesinlikle emin diilim atıyorum) iki tarafta da belli ırklar common konuşabiliyor bunu da öğrenmeye çalışırım[signature][hline]Kalima..........Minstrel of The Hun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Guzelmi?[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 bencede allah razı olsun aydınlattı benıde ... parıl parıl oldum ... * bind when worn olan ıtem ı "delu" char ı gıydı mesela ve bu ıtem bana bınd oldu , ısımsel bır degısım falan oluyomu "thıs ıtem bınded(bound?) to delu " gibi mesela ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Türküm Doğruyum Calışkanım ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Merlot Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Merakim az da olsa giderildi, yinede bastirmaya calisiyorum bu duyguyu, bize oynamak kismet olacak mi diye :)[signature][hline]Ben kadinin Istanbul gibi olanini severim; Fethi zor , Fatih'i tek ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kalima Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 The_Delucian * bind when worn olan ıtem ı "delu" char ı gıydı mesela ve bu ıtem bana bınd oldu , ısımsel bır degısım falan oluyomu "thıs ıtem bınded(bound?) to delu " gibi mesela ... yok sadece soulbound yazıyo, bu arada süper bi özellik daha var sadece gurubunuzdakilere mi yapabiliyosunuz bilmiyorum ama ben gurubumdaki birinde farkettim birine iyice yaklasip target edip sonra resnmine sag tiklayinca investigate diye bi opsiyon gliyor onu seçerseniz adamın giydiği herşeyi görebiliyorsunuz[signature][hline]Kalima..........Minstrel of The Hun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mehanix- Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 rare itemler varmı oyunda? lag olayı nasil?[signature][hline]Jinnz Norton - Eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kalima Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Cuce: Guzelmi? Çok kazık sormuşsun :) Şu anda çok zevkli. Herşey yeni, merak uyandırıcı. Ama uzun vadede ne olur bilemem. Mesela LvL cap e gelince naapicak oyuncular. End game de uygun motivasyon verebilecekler mi? Hero level diye bişilerden bahsediliyorlar, PvP ile alınabilcek özellikler felan Level Cap i de çok yüksek tutamazlar, şehir guardlari 75-99 lvl arasi bunların caydırıcı olması için max cap 60 felan olur bence ki şu anda 50. 50 olarak da kalabilir şunu rahatlıkla söyliim ilk 6 ay uykusuz bırakıcak bizi[signature][hline]Kalima..........Minstrel of The Hun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OmeN Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 yeni patchle birlikte max lvl i 55 e çıkarıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Guardlari salla in town guardlara baba yadigari instant kill veririsin out townlar ayni kalir =) Ya warcraft dunyasi oldukca zengin bi dunya insanlar sosaria gezmek icin ne kadar zaman harcadi 3d ve daha zorlu kat kat daha buyuk bi dunyayi gezmek cok daha zeman alir bence uztelik cokda zevkli olur ha bide neden etraf gnome kayniyo ss lerde hepside savasci gibim zirhli falan. .[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce [Bu mesaj Cuce tarafından 05 Ağustos 2004 18:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 hmm ... 1.)investigate sadece party demi calısıyor,baska bı adama yapamıyozmu ... 2.)ıtemların sekıllerı/renklerı/auraları vsvs tam olarak sılahın ne oldugu konusunda fıkır verıyomu (fıkırden ote anlayabılıyormusun) ... 3.) PvP de yada normal oyunda yururken dıger char ların lvl lerı falan gozukuyomu yada adamların kalınlıgı hakkında sadece dıs gorunuslerıne bakarak fıkır sahıbı olabılıyormuyuz (derdımı anlatabıldıysem ne mutlu)[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Türküm Doğruyum Calışkanım ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 İş bitirici soru geliyor: Yüce bir güç sadece 1 oyun oynama şansı tanıdı sana... Daoc mu, WOW mu? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 bır guc var dıyosun yanı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: kalima, 05 Ağustos 2004 16:22 tarihinde demiş ki: Hero level diye bişilerden bahsediliyorlar, PvP ile alınabilcek özellikler felan daoc taki realmpoint sistemi gibi olur herhalde...en azindan pvp biseyler kazandircak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 soulbound olayını sevmedim ya, aslında tam olarak anlamadım da. bi kere giydin item'ı, bir daha satmanın arkadaşına vermenin hiç bir yolu yok mu? ya giycen ya atcan yani? bir pvp ile normal server arasındaki fark nasıl? normal serverda bi human yolda orc gördü diyelim. orc istemezse human saldıramıyor mu? ya da duelloya mı çağırması gerekiyor vs.. ya da normal serverda pvp için özel alanlar mı oluyor herkesin birbirine sormadan saldırabildiği (horde vs alliance tabii)?[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 said: ascraeus, 05 Ağustos 2004 23:57 tarihinde demiş ki: bır guc var dıyosun yanı :) ehe var tabi.. O gücün adı: Zaman :)[signature][hline]Profocio Hosting Bir pati futbol maçından sonra Babacum hakkında şöyle yorumlar olmuş: fizban: bi insan bu kadar boş koşup, bu kadar anlamsız şeyler yapabilir tora: abi iki rekat kosma mac bitecek ben orda ulan nie uzatıyosunuz die bagrıyorum adam hala sahanın içinde bos bos kosuyo holyman: Kenderin arkı orta saha. Babacum tam saha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Guru Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 anladığım kadarı ile WOW un dev team i EQ nun dev team i ile aynı yemek haneyi paylaşıyor =) ayrıca soulbound sistemi EQ daki nodrop item sistemiyle aynı, buna yakınındaki kişinin itemlarını görme, trade kanalına item linklemede örnek gösterilebilir..[signature][hline]Why do the bad so ruin the GOOD? is there a man who takes me upon the stars?.. or am i alone till the end? life is bitch .. time to DIE.. ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Beta forumlarinda boss lootlari için roll yapildigi yaziyor. Bu karsilikli güvene bagli biseymi, yoksa oyunda yüksek zar atana otomatikmi gidiyor loot? yada saçmaliyormuyum ? :p[signature][hline]Even a Jedi could LD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 peki 1 acc da kaç char oluo[signature][hline]Bivrip Ardenia UO Shard Owner Ardenia|Arama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kalima Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 boss lootlarini anlatmiştim, orada sorduğun bilgi var sanirim ama kabaca karşılıklı güvene dayanıyo denebilir beta olduu icin karakter yaratma sınırı da yok[signature][hline]Kalima..........Minstrel of The Hun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar