Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Colony

Laorx

Öne çıkan mesajlar

Gerçek olsa süper olur da "reality show" adı altında yalan izlettirdikleri zaman tüm süperliği gidiyor bence, post apo film izlerim bunun yerine.

Zira gerçekten kandıramazlar, hem adamlar korkunç dava açar hem de o saldıranları öldürürler öyle bir ruh halinde gayet, her adamın 5er tane leşi olur en az 1 ay sonunda :D
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi benim anladığım discovery bu adamları "social experiment" adı altında alıp götürüyorlar hazırladıkları bölgeye ama şunu şunu yapıcaz size demiyolar. Direk karantinaya alıyolar hepsini sonra biyolojik saldırı oldu diyolar ve bunlar bi çıktıklarında karşılarında post apo bir yer görüyolar fln. Yüzde kaçı reality kaçı entertainment bilemiyorum.

tyop
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Gerçek olsa süper olur da "reality show" adı altında yalan izlettirdikleri zaman tüm süperliği gidiyor bence, post apo film izlerim bunun yerine.

Zira gerçekten kandıramazlar, hem adamlar korkunç dava açar hem de o saldıranları öldürürler öyle bir ruh halinde gayet, her adamın 5er tane leşi olur en az 1 ay sonunda :D

iste o zaman gercek anlami ile reality show olur.
Sosyal ağlarda paylaş

@laorx: Abi onu yapsalar, bir de Amerika yani, "dünyanın sonu geldi zannettirdiler bize, bizi kandırdılar" diye milyonlarca dolar alırlar. Orada doktor 6 ay ömrün kalmış dediğinde adam 1 sene yaşarsa ve hala hayattaysa, yada kanseri gerilerse falan direk tazminat davası açabiliyor "normalimi bozdum, evimi sattım, şöyle yaptım böyle yaptım son günlerimi dolu geçireyim diye" diyertek yada basitçe "son 6 ayımı ölümü bekleyerek geçirdim, manevi tazminat isterim" diyerek falan. O yüzden %90'ı entertainmenttır onun, yok öyle bir şey yani, yapamazlar bunu..

Ama ysapsalar cidden gerçek reality şov olur ve deli gibi izlenir fakat etik olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

survivor'da millet anca konuşsun.. survivor yarışmasında adamlara yemek vermeyip avlanmalarını sağlarsan survivor olur..

nilep'in yaşı küçük.. o bilmez.. 75tarihli survivors dizisi vardı. ingiliz. bu biraz onun gibi olmuş.bir virğs salgını insanlığın kökünü kazıyor.. çok az sayıda nüfus hayatta kalıyor.programda da "merhaba" demek için adamları 30saat uyutmuyorlar ve yiyecek, su vs yok. gerçek bir felaket yaşanmışçasına strese sokuyorlar. sonrasında adamların gerekli malzemeleri toplamasını istiyorlar. arkasından yağmacılar geliyor ve adamların zarla zorla aldıklarını yağmalamaya kalkıyor. su içmeleri için suyu filtre edecek bir şeyler yapmaları gerekiyor falan tabii bu da topladıkları malzemelerle yapılıyor. elektrik için jeneratorü onarmaları gerekiyor ve çalıştırmak için gerekli şeyleri toplamaları gerekiyor vs.. etrafta bırakılmış alet parçaları falan da var.. çim biçme makinesinin motoru mesela. bunları salvage edip çalışır hale getirip farklı işler için kullanıyor katılımcılar. mesela odun yakıp ısınmak için bunu kullanıyorlar.

diğer yandan bu gibi olayların 3 sıkıntısı var..
1.scripted oluyorlar genellikle
2.materyal eksikliği olmuyor
3.amerika'da bilmem ne bölgesinde falan yapıyorlar... yapın moğolsitan bozkırında, öyle konuşalım.
hmm bir de 4.sü varmış. bu gibi programları survivor gibi saçma ve elemeli yarışmalar haline getirirsen olay sıçıyor. hayatta kalma dediğiniz "hmm ali gitsin" değil ki.. haftalarca kimseye bir şey olmadığı bir durumda çat diye grubun en ihtiyacı olduğu adamı gruptan çıkartırsan hayatta kalma mücadelesi olur. kime ne zaman, ne olacağı belli mi gerçek yaşamda?

diğer yandan "oha oha çogüzel bi olay olm!" dediğim bişi.. ilk sezonuna bi bakıcam şimdi, nasıl yapmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
bunu izleyen var mı? ben izliyorum 5. bölüme falan geldim ve harika gidiyor :D

solar tracker büyük bir mesele değil açıkçası. panelleri çatıdan falan topladılar. tracker olayını da bilgisayar mühendisi prof amca yaptı. yapmak çok zor değil de malzemeyi bulmak mesele aslında. adam kafasını kullandı 2 ışık sensörü buldu 2 farklı aletten.

voila

izliyorum ve acaip eğleniyorum. ki 3-4 hafta içinde doğru kıvama geldiklerini tahmin ediyorum. büyük bir kısmı zaten sabit kameralarla çekiliyor gibi. içerde 1 tane kameraman varsa diğerleri hareketli mekanik kamera falandır muhtemelen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...