Qui Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Çok fazla beklentim vardı heralde bu yüzden böle oldum. Bana call to power'ın iyi yanlarını çıkarıp, kötülerine başka iyiler eklemişler gibi geldi. Eski iyileri değiştirmeden yenilerini eklemek varken... Herşeyden önce 1500AD'den sonra oyun çekilmez oluyo fenalıklar gelio turn'lerin geçmesini beklerken. 2000'den sonrada peygamber sabrı istio.. Deniz aşırı ticaret, açık denizlere gidebilen gemileri yapmaya basladıktan sonra başlıo. Kıyıdan kıyıdan giderek başka kıtalarada ulaşabilio olmana rağmen oyunda bu es geçilmiş.. Bide denize ağ atıp ordan balık cıkarıoduk ne güzel neden kalkmışki o! Biraz fazla donanım istio, anlamadım bu kadar ne var. Yani ekranı scroll yaparken bile atlayarak gidio. GForce2 kart, 256MB Ram var daha ne ister bunlar? Menuler güzel olmuş, diplomasi tek kelimeyle mukemmel. Civ1 den buna kadar içimde kalan tek şey oydu. Onların benden istediklerini benden isteyemiodum. Mesela dün 10 Mısır şehrinden 5'ini biraz gövde gösterisi yaparak aldıktan sonra gerisini direk diplomasi üzerinden, kibarca ver şehrini keserim yoksa dedim çatır çatır aldım. Yada para kazanmak için turn başına para vs.. alabiliosunuz - haraca bağlamak yani. Ticareti diplomasi fazla iç içe geçmiş. Diplomasi üzerinden ben bunu satmak istiorum gibi bi seçenekle olaya giriosunuz. Güzel diebiliceğim yanı fiyatı istediğiniz gibi belirliosunuz. Call to power'da uzaklığa göre belirleniodu.. Daha yazıcam telefon acmam lazım eheh :) si yu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Sen yaz bende böle bir oyuna nasıl hayal kırıklığı dediğine şaşarak cevap vericem her dediğine en azından kendimce :) Sade haklı olduğun bir konu turnler belli bir yerden sonra gerçekten çok uzuyor ama arada otur ders çalış :P ben öle yapıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Denth Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Bende çok iyi yorumlar ald1m bu oyun için, görmedim ama Sas1rd1m aç1kças1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 civ2yi cok az oynamıştım 3ü cok sevdim ama bilg 1-1.5 saatten soora sapıtıyo [128mb(64+64) 100mhz sdram ondandır belki][hline]cogito ergo sum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Civ1 'den beri oynayanlar içindi eleştirilerim. Call to power bundan daha kötüydü ama hayal kırıklığına uğramamıştım. Çünkü Sid Meier desteğini çekmişti yapım aşamasında. Ama bu Sid Meier's Civilization.. Böyle basit konularda böyle gözden kaçmış şeyler beklemiodum. Ama yanlış anlaşılmasın bu oyun 10 üzerinden 9luk bi oyundur.. Benim hayal kırıklığım neden 9,5 olmadığı. Bu kadar kurcalama diceksiniz, kurcalarım ben civ. manyağıyım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Sid Meier mi? Ben pirates gold'dan sonra zate onun hakkında düşüncelerim direk degişmişti. normaldir yani.[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Nası? Açsana biraz daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tranquility Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Keşke Sid abimiz biraz Call to Power 2 oynasaymış bu oyundan önce. Resources dışında yeni güzel bir özellik yok. Diplomaside bir yere kadar güzel bence. Bir ırka teklif götürürken nedense advisor un karşı tarafın cevabını mutlaka tahmin ediyor. Bu beni pek sarmadı. Wonder yaptığınızda demo çıkmaması, Irk seçimlerinde cinsiyet ve renk değiştirilmemesi de diğer eksiler. Fransızlarla oynarken mutlaka bayan ve pembe renk olmalısınız (renk randomdur belki). Call to power 2 de o kadar hoş ayrıntılar vardı ki... Mesela belirli bir sayıda şehriniz Computer center a sahip olduğunda birkaç turn science ınız artıyordu. Bank yapınca geliriniz artıyordu. Son olarakta oyunun sonunda daha önce 2 kere gittiğimiz sonuncusundada tamamen fet ettiğimiz Alpha C. ye tekrar gitmemiz Sid abinin bize en büyük kazığı olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Tranquility, sölemek isteyipte telefon açmam gerektiği için söliemediim şeyleri aynen yazmışsın. Barmaana sağlık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Evet eksikleri var, fakat abartılmamalı. Genel olarak bakılınca tbs nin hala en iyi oyununun devamı. Bilgisayar donanımı demişsin; celeron300, 128ram ve 16ram 3d ile rahat oynuyorum.(bir ekleme : belirli bir zamandan sonra müzikleri kapamak gerekiyor tabi.) Ayrıca biri videolar demiş. O sanırım kopya cd olduğu için. Orjinallerde taş gibi izleniyor. En güzel taraf resourceslar ve diplomasi olmuş hakkaten.(bu arada uranyum hala bulamadım. KIL OLDUM ÜLEN.) Özellikle diplomasidaki laflara hayranım. "Gelin bir çayımızı için." "Hadi Pers köpeği, çek arabanı." ehehh Call to power oynıyamadım fakat civ2 oynadım. Call to poweri oynıyan kişilerden duyduğum kadarıyla, "sid miersiz bu iş boka sarıyor." Tabi oynamadım bilemiyeceğim.. Turn süreleri dışında beni çok fazla hayal kırıklığına uğratan bir şey görmedim. Yani tbs=hala civ. Ve bu kriz dolayısıyla yakin tarihte de üstüne bir şeyler çıkarılabileceğini zannetmiyorum. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2001 Cevap yazıcaktım ama sanırsam gerek kalmamış sadece bir kaç şeye cevap yazıyım diplomacy olayı bence olabilceğin max derecesinde daha fazlası olamaz kullanmayı bilmeden emporer zorluğunda oynamanızı öneririm ne kadar gelişim sağlayabilceksiniz ? Bunun yanında source olayıda direk ticareti körükleyen bir sistem bazı olayarın call to powerla farklı olması doğal hatta bence süper hiç kanım ısınmamıştı call to powera bir kez olsun sabahlatmadı beni bu gene eski günlerimi hatırlattı sabahlara kadar esir etti beni evet turnler bazen abartıyor ona dicek bişi yok ne yazıkki :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tranquility Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Ben civ 1-2 Alpha centauri ve CTP2 yi oynadım. Dediğim gibi bu oyun ise bana resource sistemi dışında yeni hiçbirşey sunamadı. Biraz daha eleştiri yapayım : -yukardaki bütün oyunların yapamadığı birşeyi Sid becermiş ve oyunda keşfettiğiniz her unit in savaş alanında daha uzun süre kalmasını sağlamış ve klasik dur biraz daha bekliim daha iyisi çıkacak sendromunu ortadan kaldırmış. Oyunda haliyle daha az unit var. Call to power ın yarısı falan. -Unitlerin upgrade edilmesi idare eder çok yeni bir fikir olmasada. -Army sistemi ilginç olmuş kullanılışı tartışılır. -Savaşlar o kadar random ki her ataktan önce save alıyorum. Bütün o atak/defans/hp değerlerine rağmen kimin ne zaman kimi öldürebileceği hiç belli olmuyor. Tek hp si kalmış bir knight arka arkaya 2 swordsman i devirebilirken elite bir knight regular bir spearman e yenilebiliyor. -Civilopedia'dada ufak tefek eksiklikler görmedim değil. Örneğin unit upgradeleri sadece capitol ün (belkide Leonardo's workshop'un) olduğu kıtada yapılabiliyor. Başka kıtalardaki şehirlerde gerekli resourcelar olsada unitleri upgrade edemiyorum. Bu önemli konu hakkında Civilopedia da bir başlık yok. -Wonder sayılarıda az, daha doğrusu dengesiz. İlk çağlarda çok son çağlarda az wonder var. -Gene Call to Power 2 de olupta civ3 te olmayan can alıcı bir özellik: oyunun modern age de bitmesi. Halbuki CTP2 de genetic age ve diamond age isminde 2 çağ daha vardı. Sadece şehirlerin görünüşleri bile yeter. -Son söz: Biz Alpha centauri'yi elegeçirdik zaten be Sid abi ne diye birdaha yolluyorsun insanlığı oraya? [Bu mesaj Tranquility tarafından 25 Kasım 2001 02:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 caLL to power sid meier'in deiL ki farkLI firmanIn civ'i... son civ firaxis oLmasI LazIm civ1 oynadIIm ikinci oyundur benim eheh (prince of persia'dan sonra) bu arada Centrion die eski oyun var biLenLer vardIr mutLaka, aLIn tekrar oynayIn ya. süper bi$ey...[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Savaşlar random değil ne yazıkki bir dağın üzerinde sanırsam +8 defans alırsın birde nehir arkasındaysan +6 alıyosun mesela bir hpli bir adamım ama en bana böle bir yerden saldırıyosun ehe benim defansıma +14 ekle ve damage ver bana knightla 4 saldırınla random demeden önce biraz daha kesin bilgi sahibi olmak daha iyi galiba nerden nereye hangi grounddan saldırdığınız nerde savunduğunuz çok önemlidir.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tranquility Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Onları bende inceledim sza hala birşeyler eksik geldi bana. Hemen bir örnek vereyim: Ova nın ortasında bir warrior olsun 3hp 1/1 fortified değil. Buna başka bir warrior arkadaş saldırsın aynı özelliklere sahip olan. Defansta olan warrior un %10 bonusu var ovada olduğu için. Eğer Civ geleneği bozulmadıysada saldıran arkadaşında %50 saldırı bonusu olması gerek. Bu savaşı kim kazanır? Bence saldıran kazanmalı. Ama öyle olmuyor. Savunmadaki warri nin zarar görmediği bile oldu. Sanki arka planda zar atılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Dewam ediyim yanıt vermeye upgrade işinin leo ile alakası yok tek alakası codtu yarı yarıya düşürmesi ben her kıtada upgrade yapabiliyorum sanırsam harborlarında sorun vardır baraka olmayan şehirde upgrade olmaz buda olabilir yeni kıtaya baraka koymamış olabilirsin o şehire Daha geniş bilgi için cdnin içinde manual çıkıyor herşeyi anlatan 114 sayfamı ne istersen bir oku yada tam bilmediğin konuları eleştirme :) sonucta alfa cent asla civ 2 olarak çıkmadı karşımıza belkide bunuda düşün aynı kişi yaptı benzer oyun diye neden illa dewam niteliği taşıması gerekiyor sonra demişsinki wonder olayı gelecekte daha az doğal çünki gelicektekiler uydurma wonderar gerçek wonder dünyada 7 tanedir hadi senin için bir kısım tarafından sayılması istenenlerle 9 de bunlar dışında wonder great wonder olması yanlıştır desen bu kadar gerçekci bir oyuna anlıycam azdır diyosun neyse kısaca cdnin içindeki manualı bir oku istersen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 saldıranın %50 saldırı bonusu yok ilk hanede ne yazıyorsa sadece o var yani orda görülen şudur 4/3/2 knight 4 saldırırkenki puan 3 defanstaykenki puan 2 yürüme zatebn %50 bonus olcaksa o zaman 4 yerine onu direk 6 yazarlardı çünki zaten defansda işe yaramıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 kesinlikle ilk hanedeki yazan senin adamına saldırlırken etkili değil bunun içindirki pikemnler aşırı güçlü savunmacılar 1/4/1 olmasına rağmen ama saldırırsan sıradan bir okçu bile öldürür pikemani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tranquility Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 said: Szasstam, 25 Kasım 2001 02:44 tarihinde demiş ki: Daha geniş bilgi için cdnin içinde manual çıkıyor herşeyi anlatan 114 sayfamı ne istersen bir oku yada tam bilmediğin konuları eleştirme :) Orjinal oyuna verecek param olmadığı için manual im yok. Baraka konusunda haklısın aydınlattığın için teşekkür ederim. Diğer yazdıklarımdada haksız olduğumu kanıtlarsan bana yardım etmiş olursun. Dediğin gibi manual im olmadığı için yorum yapmasaydım bi halt öğrenememiş olurdum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 hayır onu demiyorum kopya cdnin içinde mevcut manual :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Yorum ayrı katı şekilde eleştiri ayrı ben yanlış anlamışım o zaman :) yani bu böle neden böle diyorsun sanmıştım ben ama bu bölemi diyomuşsun :) her sölediğine birşey söledim sanırsam özellikle savaş konusundada yanılıyorsun ama belkide azda olsa şans faktörü vardır işin içinde ama senin dediğin gibi aşırı fazla değil bende ilk başlarda aynı şekilde ya bir adam ordumu yendi diordum çünki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tranquility Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Harbi kopyadadamı var? hehe bilmiyordum hemen okuyayım. Hayır dediğin gibi eleştiri olarak yazdım ama tartışmalar sayesinde benimde 1-2 sorunum cevaplanmış oldu. Mesela barracks a dikkat etmemişim gerçekten. İnatla Call to power 2 den örnek verdim çünkü yapanlar aynı olmasada oturup seve seve bitirdiğim bir civ oyunu o. Haliyle ondan daha sonra çıkmış bir başka civ oyunundanda daha çok şey bekliyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tranquility Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Wonderlar konusundada gene CTP2 den örnek verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Eski civlerde bilgisayar bukadar çok şehir kurmuyordu burda biraz abartmışlar basıcak yer bırakmıyorlar bisüre sonra.Küçücük adada başladım diğerleri kıtalarda başlamış adamlar orayı bitirdi bide benim adaya 2-3 şehir birden kurdu ne olduğunu anlamadım çünkü savaş açınca adamlar öle bi diplomasi yapıyorlarki ne source un kalıyor ne allied ın nede paran vs vs , bir anda bütün dünya sana düşman oluyor.Ve diğer civlerin aksine bu resource u bulana ve değiştirene kadar öldüm resmen.5 spice ımı 1 öbür devlete bi ona bi buna verdim ve sonunda alabildim bazı şeyleri.3-4 oyun oynadım ve şimdiye kadar bariz bi biçimde ezildiğimi hissettim adam okadar çok şehir kuruyorki science ı coşuyor.Ben 3-4 şehir ile adamı yakalayamıyorum ama benim ekonomin diğerlerine göre en sağlam ekonomi oluyor ve 1000 kusur para olunca direk beni yolmak için teklif yapıyorlar.Combat olayı tam bi saçmalık müthiş savunma savaşları yaptım 2-3 tane hero çıktı ordu kurdum (3-4 unit birleşiyor) 1 tane spearman a saldırdım ve açıktaydı şehirde bile değil yani , bütün orda dağıldı hero öldü banada YUH demek kaldı tabi.Bu arada napıp edip bana savaş açanı mahfediyorum o konuda hala aynıyım en azından :) Fransızlara savaş açtığımda ve çıkartma yaptığımda bütün ingiliz ve fransız kuvvetlerinin bana girmesi sinirlerimi zorlasada ve benim irocland 2 frigate 1 galleon un adamın irocland ını anca batırması çileden çıkarsada oyun genelde güzel olmuş.Bu arada sid mier RUM MUDUR NEDİR YETER YA! nerde osmanlılar???? nerde hunlar ? her bi adamı koymuş galba rahatsız ediyor adamı oraya Atatürk ü yada cengiz khan ı koymak.(bu arada neden rum dedim çünkü adam bir sitede mesela greekler bilmemne bilmemne demiş bir örnekte ve 2. örnekde (1. ile alakası yok) gene mesela greekler diye başlamış.Sinir etti oda...[hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Melroth Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2001 LOS olayı guzel olmus mesela dagın tepesine cıkınca baya bi kare gorebiliyosun. Ayrıca dagların arkasını goremiyorsun. Deniz kenarlarındayken de deniz tarafından 2-3 kare fazla goruyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar