Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Merhabalar, örnek verecek olursam fizy 'de mesela bir şarkıya girildiğinde http://fizy.com/#s/102ckk gibi adres veriyor ve bu adrese direk gidilirse o şarkıyı açıyor. Ajax'da bunu nasıl yapıyoruz bi makale falan var mıdır? Nasıl arayacağımıda bilmediğimden bulamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 ajax'ta degil, javascript'te location.href'i aliyorsun, string operation'la kendin parse'liyorsun. misal fizy'yi taklit edekcesen #'den sonrasini aliyorsun, /'lara boluyorsun ilk bolumde s varsa ikinci bolumdeki song'u aratiyorsun falan fistik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 location.href i al, regex ler kullanarak fizy.com 'dan sonrasını parçalara böl, diyelimki catid = 34, songid = 45 cıktı. myfile.php?catid=34&songid=45 seklinde cagir. hay bin mumduz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 haaa o şekildemiymiş ya bende birşey sanmıştım. Tamamdır şimdi teşekkür ederim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 gerci alternatif bir metod da tabi ki mod.rewrite kullanmak. bunu da araştır bi istersen, fikri edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 mod rewrite konusunu biliyorum da ajax ile nasıl bağdaşdırıcaz onu anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 ajax'a gerek kalmayacak o zaman. fizy.org/#s/aliveli fizy.org/index.php?q=song&i=aliveli olacak, hic javascript kullanmamis olacaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 nie ajax? direk linke gidiyosun iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Baya olmuş da hortlatmak zorundayım. Ozamanlar çok uğraşmamıştım ama şimdi biraz uğraşayım kendimi geliştireyim dedim. .htaccess ile denedim fakat # oldugu için sanırım htaccess bunu görmüyor. PHP ile almanında bir yolu yok sanırım varsada bulamadım server değilkeninde yok. location.href ile alabiliyorum sadece onuda php değişkene nasıl aktarıcam bilemedim .htaccess kodu; said: RewriteRule ^#s/(.*?)$ index.php?page=$1 [NC] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Fizy'den bakarak şu şekilde bir kod oluşturdum ama htaccess olsaydı şahane olacaktı. said: var re = new RegExp(/#p//); if((document.location.hash).match(re)) { loadpage(document.location.hash.substr(3)); } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 #'nin başına koymayı dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Onuda denedim hatta ilk başta şu şekildeydi; RewriteRule ^#s/(.*?)$ index.php?page=$1 [NC] Böylede denedim; RewriteRule ^/#s/(.*?)$ index.php?page=$1 [NC] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 fizboz da ben de mod.rewrite demisiz de, anchorlar servera yollanmiyor ki =) yani mod.rewrite ile yapaman. php ile de yapaman. browser'da javascript'le yaparsin anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Kafa karıştırdınız boşuna :D Yukarda dediğim gibi yaptım artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 jquery'nin url ile ilgili bi plug-in'i var. o cok sahane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Şimdi mi söylenir bu tim ya. Tim dedim de aklıma ne geldi ayın beşisi olmuş unuttum ya ben seni sdsf neyse ayarlayımda sana mail atayım. Ne dicem şimdi herşey güzel hoşta ben hep jquery çalışınca js biraz ağır geliyor. #p/showcat?cat=1 gibi ifadeyi ben bu şekilde buldum; new RegExp(/#p/(.*?)?(.*?)=(.*?)/); Ama sorun şu ki benim burda 1,2,3 değişkenleri almam lazım. Php olsa preg_match ile alıyoduyduk. Ama javascriptte nasıl alıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Oha çok sevdim ben bu js işini ya var vars = document.location.hash.match(variable); vars[0] vars[1] gibi belirttiklerimin alayını alabiliyorum. Çok sevindirik oldum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Ayni sekilde alican. Javascript'te regular expressions nasilmis diye bakarsan bolca ornek cikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Ohh mis gibi oldu ya harikamıyım neyim çok sevindim ben bu işe php gibi get değerleri alabiliyorum hemde ajaxla bu salt js'de güzelmiş biraz uzun yazmaıs ama dsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 : ) bu arada fizy hızlanmış bayağı listeleme felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Bu jQuery için olan URL plugini fena değilmiş de, anchora tıklama event'inde sıkıntı yaratabiliyo biraz. click() event'i sayfanın hash'i değişmeden önce gelip senin verdiğin fonksiyona girdiği için, click() içerisinde aldığın hash yanlış oluyo. Bugün beynimi yedim yapiim derken, en sonunda bundan vazgeçip anchor'ların href'lerini parse ettim sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Aslında oda fena fikir değilmiş. Neyse js ile yaptık bikere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 click'de sayfanin url'i degismeden oncesini, tikladigin linkin url'i de degistikten sonraki halini vermiyor mu? sorunu anlayamadim ben oradaki. tikladigin linkin hashini almak lazim iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 İşte evet de, benim kodda anchor'un içinde span var, ona tıklandığında event'in target'ı o span'in kendisi oluyo. Dolayısı ile anchor'un href'ini alabilmek için parentlarını aramam gerekiyo. Yok eğer anchor'un boş kısmına (arkaplan, vs.) tıklanırsa da gelen obje bu sefer anchor olcak. Bu tarz bi karmaşa olmasın diye href'e falan bakmadan direk URL değiştikten sonra hash'i almak istiyodum da, değişmeden önce bitiyomuş işte click eventi. Yine eski haline döndürdüm, event'in target'ı anchorsa direk kendine, değilse parentları arasındaki ilk anchor'a bakıyorum href için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar