Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ajax'da # kullanımı

Pluton

Öne çıkan mesajlar

• 8 ay sonra ...
Baya olmuş da hortlatmak zorundayım. Ozamanlar çok uğraşmamıştım ama şimdi biraz uğraşayım kendimi geliştireyim dedim.

.htaccess ile denedim fakat # oldugu için sanırım htaccess bunu görmüyor. PHP ile almanında bir yolu yok sanırım varsada bulamadım server değilkeninde yok.

location.href ile alabiliyorum sadece onuda php değişkene nasıl aktarıcam bilemedim

.htaccess kodu;
said:
RewriteRule ^#s/(.*?)$ index.php?page=$1 [NC]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi mi söylenir bu tim ya. Tim dedim de aklıma ne geldi ayın beşisi olmuş unuttum ya ben seni sdsf neyse ayarlayımda sana mail atayım.

Ne dicem şimdi herşey güzel hoşta ben hep jquery çalışınca js biraz ağır geliyor.

#p/showcat?cat=1

gibi ifadeyi ben bu şekilde buldum; new RegExp(/#p/(.*?)?(.*?)=(.*?)/);

Ama sorun şu ki benim burda 1,2,3 değişkenleri almam lazım. Php olsa preg_match ile alıyoduyduk. Ama javascriptte nasıl alıcam
Sosyal ağlarda paylaş

Bu jQuery için olan URL plugini fena değilmiş de, anchora tıklama event'inde sıkıntı yaratabiliyo biraz. click() event'i sayfanın hash'i değişmeden önce gelip senin verdiğin fonksiyona girdiği için, click() içerisinde aldığın hash yanlış oluyo.

Bugün beynimi yedim yapiim derken, en sonunda bundan vazgeçip anchor'ların href'lerini parse ettim sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

İşte evet de, benim kodda anchor'un içinde span var, ona tıklandığında event'in target'ı o span'in kendisi oluyo. Dolayısı ile anchor'un href'ini alabilmek için parentlarını aramam gerekiyo.

Yok eğer anchor'un boş kısmına (arkaplan, vs.) tıklanırsa da gelen obje bu sefer anchor olcak.

Bu tarz bi karmaşa olmasın diye href'e falan bakmadan direk URL değiştikten sonra hash'i almak istiyodum da, değişmeden önce bitiyomuş işte click eventi.

Yine eski haline döndürdüm, event'in target'ı anchorsa direk kendine, değilse parentları arasındaki ilk anchor'a bakıyorum href için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...