sir Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 çözümü anlatıyorum her topikte ısrarla, ama dinleyen yok. bütün pkklıları öldürsen de bitmeyecek, 50 yıl OHAL uygulasan da bitmicek terör. her yeni kuşak şiddetin içine doğuyo, şu veya bu taraftan yakınını kaybetmiş binlerce insan, karşı tarafa gün geçtikçe daha fazla kin güdüyo. yapılacak şey silah bırakmak, operasyonları durdurmak. ama ne tskya ne pkkya dinletemezsin. varlık sebepleri bu çünkü, bu savaş biterse ikisinin de gücü zayıflayacak. kimsenin ölüsü leş değil, herkesin ölüsü kendine göre şehit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 abi öbür taraf kakalak gibi, her türlü pislikte var, her türlü çirkeflikte var, her türlü sorunu yaratıyorlar, her tarafa zarar veriyorlar.. her taraf derken kürtler de dahil.. o tarafın şehidiymiş.. yesinler.. içinde suriyeli, ıraklı hatta almanyalı teröristler olanların burada ne işleri olduğunu sormadan, bu terörist örgütün silah ticaretindeki paylarını sorgulamadan, kaçakçılık, organ mafyası, uyuşturucu ticareti, insan ticareti pisliklerine dibine kadar batmış bir suç ağını deşmeden yapştırılmış steril bir "bir kürt hakları savunuculuğu" yaftasının entel gezinen gözü kapalılar ve nefretten gözü dönmüş, beyni yıkanmış zombiler tarafından kanılıp,yalanıp, yutulmuş halidir bu.. sir said: feda tek taraflı mı oluyo ki? 30.000 pkklı öldürüldü bugüne kadar, o da feda o zaman? senin ölünü ayrıcalıklı kılan nedir yani.. ama şu sadece bir şeyin gösergesidir.. abi meme yapmışsın! bi bilinmeyen bir sorun oluşmuş ve mavi ekran vermişsin. hani nasıl bir cehalettir, nasıl bir kinden göz dönmesidir bu..bir de bu durumun tedavisi de yok hani, ki en komiği de budur.. çok saçma ve nedense aşırı çocukça olduğu için çok da komik geldi yalnız bu aşırı nefret dolu yanlı bakış açın.. aynı şekilde adı silahlı kuvvetler olan bir kuruluşun kuruluş amacına aykırı olan silah bırakma eyleminin istenilmesi de ayrı bir komedi kaynağı gerçekten. kimse kusura bakmasın ama bunları; öne surulan savlar, düşünceler, beyin süzgecinden geçirilmiş fikirler vb. olarak kabul etmek bile o kadar güç ki.. çok kin bürümüş, çok kör ifadeler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Alevilerde son 10 yılda 30000000000000 kişi öldürdüler ondan alevi açılımı, sorunu falan konuşuluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 TSK nın varlık sebebi vatanı korumaktır. pkk'nın varlık sebebi terör yapmaktır. Şehit askeri bu millet kalbine gömer. ölen pkklı leş olur, dağda kurtlar falan yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Ben acıyorum artık sizlere, düşüncelerinize, o zihniyetle büyüteceğiniz masumane yavrularınıza. Bunları söyledikten sonra hangi vicdanla göndereceksin çocuğunu devlet okullarına, hangi vicdanla büyüteceksin bu bayrak altında? O sorduğunda neden şehit veriyoruz? neden baba bu böyle dediğinde. Oğlum onlar şehit değil ölü, bak karşıda 17 yaşında buse yi bombalayanda ölmüş. O da onların şehidi diyebilecek misin? Samimi soruyorum. Bizim gözümüzü kan, kibir, nefret bürümedi. Yıllarca gözünüzde olan kanı kini nefreti size ayna tutarak gösteriyoruz. Siz kendinizi çekemiyorsunuz. Bir arkadaş demiş ki, bu ülkede çok az çerkez arap var ama kürt sürüyle bıdı bıdı. Evet bu ülke de 23 milyon kürt var. Emin olun sadece 5 milyonu pkkyı destekliyor. Bu ülkede 23 milyonun kürdün olması onların azınlık olduğunu değiştirmez. Azınlık azınlıktır. Almanya'da 3 milyondan fazla Türk var. Almanya senin dilinde eğitim veriyor mu? Ki üstelik Türk'lerin o coğrafya üzerinde hiçbir isteği de yok. Gözünüzü o kadar kan bürümüş ki. Yıllarca yemeğini yediğiniz suyunu içtiğiniz bayrağı altında güvenle yaşadığını vatanın, çocuk katili bir silahlı terör örgütü tarafından şehit edilen askerlerine şereften yoksun bir şekilde "ölü" diyebiliyorsunuz. Ben gerçekten acıyorum. Artık size değil. Sizin kuracağınız aileye, büyüteceğiniz o yavrulara acıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 yazıklar olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 sinad said: Bir arkadaş demiş ki, bu ülkede çok az çerkez arap var ama kürt sürüyle bıdı bıdı. Evet bu ülke de 23 milyon kürt var. Emin olun sadece 5 milyonu pkkyı destekliyor. Bu ülkede 23 milyonun kürdün olması onların azınlık olduğunu değiştirmez. Azınlık azınlıktır. Almanya'da 3 milyondan fazla Türk var. Almanya senin dilinde eğitim veriyor mu? Ki üstelik Türk'lerin o coğrafya üzerinde hiçbir isteği de yok. Gözünüzü o kadar kan bürümüş ki. Yıllarca yemeğini yediğiniz suyunu içtiğiniz bayrağı altında güvenle yaşadığını vatanın, çocuk katili bir silahlı terör örgütü tarafından şehit edilen askerlerine şereften yoksun bir şekilde "ölü" diyebiliyorsunuz. Ben gerçekten acıyorum. Artık size değil. Sizin kuracağınız aileye, büyüteceğiniz o yavrulara acıyorum. Benim mi gözümü kan bürümüş? Adam gibi oku yazdığımı. Öncelikle azınlık demek sayıca az olan değildir, sayıca azsın lafını bil otur aşağıya diye birşey olamaz ayrıca. Kürtler'in sayısı 23 milyon değil 10 milyonlarda ama yine de çoklar, bu ülkenin koskoca 2 bölgesinin çoğu Kürt, Bir Türk'ü yabancı ülkede zannettirecek yerler var. Birçok meslek ve iş Kürtler'in elinde. Kürtler bu ülkeye yön veren bir grup, onların sorunlarını toplamına 5 bastığı adamlarınkilerle aynı kefeye koyamazsın. Beni neden o gözü kan bürümüş dediğin gruba dahil ettiğini anlamadım, sizin gözünüz belli başlı keywordler seçiyor herhalde yazılarda bak bakalım ben ne demişim PKK için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 sir; 1. yalan söylüyorsun. 2. gerçekleri görmezden görüyorsun 3. cahilsin. seç beğen al, pkk'lıların habur'dan girişi: 19 ekim 2009 http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=12727610&tarih=2009-10-19 20 ekim'de çatışma haberi: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=12737121&tarih=2009-10-20 bununla aynı gün hakkari'de askeri üsse 10 havan mermisi atılmıştı. 26 ekim 2009, bingöl http://www.lpghaber.com/Bingol%60de-Catisma--haberi-300935.html 2 dakikalık arama bu, ekim 2009 çatışma diye google'layınca çıkıyor. öncesinde olanlar da var, onları koymadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 silah ticareti sorunsa bütün devletler alasını yapıyo? böyle komik bi argüman da görmemiştim. tsk silah bıraksın demiyo zaten kimse, pkk silah bıraksın diyo. hükümet ve tsk da operasyonları durdurmalı. benim veya sizin pkkyı nasıl gördüğünüzün inanın hiçbir önemi yok, bebek katili de deseniz, kaçakçı da deseniz, leş de deseniz, taşeron da deseniz sorun değişmiyo. önemli olan kürt halkının gözünde pkk nedir, tsk nedir, devlet nedir. kürt halkının devlet hakkındaki algısı değişmeden, pkk hakkındaki algısı da değişmez. pkk yalnızlaştırılmadan kürt sorunu çözülmez. pkk steril bir kürt hakları savunuculuğu yapmıyor, ama steril olan veya olmayan tek "savunucu" o olarak görülüyor. anlatabiliyo muyum? ortada başka sahip çıkan yok yani. istediğiniz kadar anlatın bütün suçları, pislikleri, güneydoğudaki adam pkklı öldürülünce "şehit oldu" diyo otomatikman. asker görünce de ayırt etmiyo ki, "bu adam eşime dostuma işkence etti, öldürdü" diye bakıyo. sizin pkkya bakışınızın aynısı yani. kaldı ki pkknın içinde de farklı fraksiyonlar var, öcalanın bile akıl sır erdiremediği bir reşadiye baskını var örneğin. onlar da homojen değiller, birisi barış yapalım derken diğeri saldırı yapabiliyo. yine de 2004ten 2009a kadar bu yoğunlukta bir şiddet yoktu. bunun sebebi de görece bir iyileşmeydi, AB beklentilerinin yükselmesi, demokratikleşme adımlarının ağır aksak da olsa atılmaya başlamasıydı. çözüm de böyle olucak, ya da bölünücez eninde sonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 fiz, genel olarak katiliyorum sana da, son verdigin linklerden ilk cumleler; said: Edinilen ilk bilgilere göre, bir grup PKK’lı teröristin Kiğı, Yedisu ve Adaklı üçgeninde barındığı duyumu alan güvenlik kuvvetleri operasyon başlattı. said: Siirt'in merkez arazi kesiminde bir grup PKK'lı teröristin tespit edilmesi üzerine operasyon başlatıldı. yani sirun dedigi dogru, bence de habur hikayesinde agir patladi akp. pkk mecbur kalmisti bir muddet silah birakmaya, guzel bir firsatti, cok uzun yillardir cikan en guzel firsatti hatta, ama son anda kamuoyu tepkisinden tirsilip degerlendirilemedi bence yanlis anlasilma olmasin, 'verdigin linklerdeki operasyonlar yapilmamaliydi' demiyorum; ama 'pkk saldirdi' degil o diyorum edit; genel olarak katiliyorum derken cok genel olmus, su kismi ozellestiryeim; fizban said: gözümü öyle çok kan bürümüş değil. keza ben dağa çıkıp sadece askeri lojmanda diye birine rpg ile saldırmıyorum. ben 15 yaşında kıza füzeyle saldırmıyorum. ama bunları yapan kişi öldürülüyorsa benim için yerde yatan köpek cesedinden çok çok daha değersizdir. gerekirse akbabalar yesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 ya türkiye son yıllarda kaç tane adam akıllı sınır ötesi operasyon yaptı durup dururken sir ? ortada birşey yokken TSK f-16 kaldırıp bombalamadı dağları. kendi sınırları içinde sadece ve sadece devriyeye çıktıklarında veya şüpheli birşeyler olduğunda operasyon yaptı. ve bunu yaparkende gene kendi sınırları içinde dağda eli silahlı , sırtında mühimmatla dolaşan teröristlere karşı yaptı. Yapmasın mı bunu ? Dağda gördüğü kişiye teslim ol çağrısı yapıp karşılık vermezse peşine düşmesin mi ? uçaklarla yapılan bombalamalar hep türkiye sınırlarından içeriye sızıldığında ve karakollara saldırıldıktan sonra yapıldı. Dağlıca baskını yapıldığı zaman bile başbakan icazet almaya gitti Amerika ya asker kılını kıpırdatamadı. PKK saldırıları başladıktan sonra 1 hafta bile sürmeyen eften püften bi sınır ötesi operasyon yapıldı. Kimse kusura bakmasın ama bu ordu sınır ötesi operasyon yaptığı zaman evet anasını ağlatıyordu teröristlerin zamanında. Hani şimdi ağlayan zırlayan, operasyonları durdursun TSK diyenler kaba etlerinden sallıyor. Operasyon görmemişler. Ve bukadar şehit verilmiyordu. Bu kadar aciz kalınmıyordu. Dünyanın hiç bir ordusu kendi sınırları içine böyle nüfuz eden ve kendi topraklarında kendine bukadar saldırı yapan terör unsurlarına karşı bukadar sessiz kalmaz, kalmamıştır görülmüş duyulmuş şey değildir. Yeter yani TSK operasyonları durdursun lafını ağzınıza almayın cidden haberiniz yok bazı şeylerden. veya basit kıyaslamalar yapamıyorsunuz. Oldu canım TSK operasyon durduracak, kendi dağlarında gördüğü terör unsurlarına buyur geç diyecek. Onlar planlı programlı her haltı yapacaklar, işler ters gittiğinde düşmeye basar konumda olacaklar ama biz kılımızı kıpırdatamayacağız. Terörün bitmesini isteyen adam ağzına TSK operasyonları durdursun, APO muhattap alınsın laflarını alıyorsa gerçekleri inkar ediyor ve barış istemiyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 son. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 sir said: hükümet ve tsk da operasyonları durdurmalı. afbuyur ? bu durumda öldürülmeyi beklemek daha mı mantıklı.. bu fikir değil fıkra resmen... bu zaten eziklikden bu durumdayız... bana 1 tek gün şans verseler konuşmak için tbmm'nde; "türkiye olarak terör sorununun çözümü için uzaklarda arıyoruz ya, uzağa değil şu 10 mt önümde olan bebek katillerinin cezalandırılmasıyla başlanmalı gözümüzün içine baka baka içimize kadar gelip ülke meselelerinde nasıl fikir beyan edebiliyorlar, biz bunlara nasıl müsamma ediyoruz bu açık bir şekilde darbe girişimidir" diye yaslardım.. kaldı ki o kansızların "bu kanın durması için" diye başlayan her cümlesinde "ulan ..... evladı bu kanı kim akıtıyor siz neyin çözümünü öneriyorsunuz, siz sorunsunuz çözümü nasıl sunabilrisiniz" diye azının ortasına çakasım geliyor farkındamısınız bu kansızlar tbmm de bile terör estiriyor, küfür ediyor insanların üzerine yürüyorlar.. biliyorlar ki onlara atılan yumruğun hesabını pkk soracak!! bu kansızlara yeterince müsamma gösterildi gerekli ise "SOYKIRIM" yapılmalı! sabır, insan hakları, direnç, kararlılık vs.. hepsi yalanmış hepsi dolanmış bu adamları bariz bi şekile kanunsuz kitapsızca cezalandırmak gerekiyor siz şunu düşünün amerikada böyle bir terör örgütüne karşı nasıl davranılırdı... bi israil, iran kadar olamadık ya YUH bize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 sir said: yine de 2004ten 2009a kadar bu yoğunlukta bir şiddet yoktu. bunun sebebi de görece bir iyileşmeydi, AB beklentilerinin yükselmesi, demokratikleşme adımlarının ağır aksak da olsa atılmaya başlamasıydı. çözüm de böyle olucak, ya da bölünücez eninde sonunda. yani bu "iyileşmeler" yüzünden terör hortladı diyebiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 tam tersi, iyileşmeler durduğu için. operasyon yapmak en doğal hakkımız demekten başka bişey yapmamışsınız. ben de operasyonun sorunu çözmeyeceğini, güvenliğimizi falan da sağlamadığını düşünüyorum işte. coder sağlam coşmuşsun bu arada, istiyosan bi silah falan alıp bdplileri vurmaya başla ufaktan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 neyse yürümicek bu topic daha iyi bir yere. başımız sağolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar