Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzakyol Vardiya Mühendisliği

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

gemicilerin parasının üstüne yatan şirketleri sıralayayım ben de

kalkavanlar
STFA
bir de koza grubunun gemileri varmış

bu üçü maaşı ya geç verir, ya eksik verir, harç ödemelerini yapmaz ceza yemenize nedne olur bazen de ufak tefek sorunlardan ötürü maaşınızdan büyük kesintiler yaparlar

en temizi denizcilik işletmeleriydi de onlar da özelleşti şimdi durum nedir bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

kriz döneminde bazı aksaklıklar oldu. Mesela Turkon işe alımlarda maaşı 3 ay geç yatırcam diye belirtiyordu.. Para işi sıkıntıydı ama artık cogu firmada böyle bir durum yok. Kalifiye şirketlere girmek çok zor degil o firmalara girdiginizde de bi sıkıntı yaşamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

yaa benim tahminim bu tarz Sistem şööe galiba şimdi bu gemiciler iyi ücret alıyorlar piyasada duyuluyor ve insanlar yöneliyor daha sonra sektörde kalifileyi eleman artınca maaşlar düşüyor.Bu sefer de sektörün cazibesi azalıyor kimse bu üniversiteleri bu mesleği tercih etmemeye başlıyor,kalifiye adam azalıyor ve maaşlar tırmanışa geçiyor.Sonra döngü sıfırlanıyor.Bu göngünün 12 yıl falan olduğunu tahmin ediyorum.

Başlarken 4350 dolara başlayan arkadaş döngü yukardayken mezun olmuş.Maaşlar o kadar da iyi değil diyen arkadaş da döngü aşağıdayken mezun olmuş olabilir.

Gerçi bu her sektöre uygulanabilir de gemici adam bir finansçı gibi esnek olamadığından sektöre çok bağlı ve döngü hissedilebilir oluyo
Sosyal ağlarda paylaş

yok arkadaşım o şekil değil. bundan bir 5 sene önceye kadar maaşlar ciddi anlamda düşüktü. eskiden kalan bir şeydi yani anlayacağınız. düşük dediğimiz maaşlar, dnüya standardının yarısından daha azdı. bir 5 sene önce maaşlar zamlandı ve dünya standardına çıktı. yani öyle döngü filan gibi bir olay yok. bu mesleğe para için gelen insan zaten yapamadığı için öyle pek bir sorun olmamakta.

bu arada dokuz eylüllü kardeşiminde söylediğine şöyle bir cevap vermek istiyorum. meslek seçilirken yani tercih edilirken deniz örf-adetini anlatmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. çalışma şartlar + iş bulma koşulları yeterlidir mesleği anlatırken. o örf adet zaten öğrenilecek bir şey.

neyse benim 2.5 senelik hizmetim var 2.lik için kağıdımızı bekliyoruz. iş filan itinayla ayarlanır :D
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

gemicilerin parasının üstüne yatan şirketleri sıralayayım ben de

kalkavanlar
STFA
bir de koza grubunun gemileri varmış

bu üçü maaşı ya geç verir, ya eksik verir, harç ödemelerini yapmaz ceza yemenize nedne olur bazen de ufak tefek sorunlardan ötürü maaşınızdan büyük kesintiler yaparlar

en temizi denizcilik işletmeleriydi de onlar da özelleşti şimdi durum nedir bilemiyorum

valla ben yapmıyorum =(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...