BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2010 gemicilerin parasının üstüne yatan şirketleri sıralayayım ben de kalkavanlar STFA bir de koza grubunun gemileri varmış bu üçü maaşı ya geç verir, ya eksik verir, harç ödemelerini yapmaz ceza yemenize nedne olur bazen de ufak tefek sorunlardan ötürü maaşınızdan büyük kesintiler yaparlar en temizi denizcilik işletmeleriydi de onlar da özelleşti şimdi durum nedir bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marinero Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 kriz döneminde bazı aksaklıklar oldu. Mesela Turkon işe alımlarda maaşı 3 ay geç yatırcam diye belirtiyordu.. Para işi sıkıntıydı ama artık cogu firmada böyle bir durum yok. Kalifiye şirketlere girmek çok zor degil o firmalara girdiginizde de bi sıkıntı yaşamazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 yaa benim tahminim bu tarz Sistem şööe galiba şimdi bu gemiciler iyi ücret alıyorlar piyasada duyuluyor ve insanlar yöneliyor daha sonra sektörde kalifileyi eleman artınca maaşlar düşüyor.Bu sefer de sektörün cazibesi azalıyor kimse bu üniversiteleri bu mesleği tercih etmemeye başlıyor,kalifiye adam azalıyor ve maaşlar tırmanışa geçiyor.Sonra döngü sıfırlanıyor.Bu göngünün 12 yıl falan olduğunu tahmin ediyorum. Başlarken 4350 dolara başlayan arkadaş döngü yukardayken mezun olmuş.Maaşlar o kadar da iyi değil diyen arkadaş da döngü aşağıdayken mezun olmuş olabilir. Gerçi bu her sektöre uygulanabilir de gemici adam bir finansçı gibi esnek olamadığından sektöre çok bağlı ve döngü hissedilebilir oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 yok arkadaşım o şekil değil. bundan bir 5 sene önceye kadar maaşlar ciddi anlamda düşüktü. eskiden kalan bir şeydi yani anlayacağınız. düşük dediğimiz maaşlar, dnüya standardının yarısından daha azdı. bir 5 sene önce maaşlar zamlandı ve dünya standardına çıktı. yani öyle döngü filan gibi bir olay yok. bu mesleğe para için gelen insan zaten yapamadığı için öyle pek bir sorun olmamakta. bu arada dokuz eylüllü kardeşiminde söylediğine şöyle bir cevap vermek istiyorum. meslek seçilirken yani tercih edilirken deniz örf-adetini anlatmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. çalışma şartlar + iş bulma koşulları yeterlidir mesleği anlatırken. o örf adet zaten öğrenilecek bir şey. neyse benim 2.5 senelik hizmetim var 2.lik için kağıdımızı bekliyoruz. iş filan itinayla ayarlanır :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Çok fantastik bir teoriydi zaten tutmayacağı belliydi.Ama gene de belli olmaz 7 sene sonra konuşalım gene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 BabacumMostors said: gemicilerin parasının üstüne yatan şirketleri sıralayayım ben de kalkavanlar STFA bir de koza grubunun gemileri varmış bu üçü maaşı ya geç verir, ya eksik verir, harç ödemelerini yapmaz ceza yemenize nedne olur bazen de ufak tefek sorunlardan ötürü maaşınızdan büyük kesintiler yaparlar en temizi denizcilik işletmeleriydi de onlar da özelleşti şimdi durum nedir bilemiyorum valla ben yapmıyorum =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 lonelywolf bi denk gelemedik msnde =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Bazen gaza geliyorum ben de ama sonra sönüyor bu uzakyol vardiya mühendisi olma konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 her limanda bir sevgili eh eh eh eh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Ondan değil lan, seninle aynı il sınırlarından bulunmak üzüyor beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mad57 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Peki askerliğini yapmamış bir Uzakyol Vardiya Mühendisi, tecil süresi bittiğinde askere gitmek zorunda mıdır yoksa bununla ilgili farklı bir uygulama var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 yabancı gemide çalışırsan yurt dışı sayılıyor 21 gün yapıyorsun. onun dışında ek bi uygulaması yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar